27 Eylül 2024 Cuma

16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

BAKAN YANIK`TAN ŞANLIURFA ÇOCUK KORUMA BİRİMİNDE İŞKENCE İDDİASINA YANIT: “PERSONELİN GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ”


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu`nun CHP`li üyelerinin Şanlıurfa`da devlet korumasındaki çocuklara işkence ve kötü muamele iddialarıyla ilgili bilgi talebine yanıt verdi. İlgili personelin görev yerlerinin değiştirildiğini belirten Yanık, olayla ilgili idari işlem başlatıldığını, soruşturma sürecinin halen devam ettiğini ve adli sürecin bakanlıkça yakından takip edildiğini bildirdi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2022 Perşembe 17:31   Okunma : 178

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu`nun CHP`li üyelerinin Şanlıurfa`da devlet korumasındaki çocuklara işkence ve kötü muamele iddialarıyla ilgili bilgi talebine yanıt verdi. İlgili personelin görev yerlerinin değiştirildiğini belirten Yanık, olayla ilgili idari işlem başlatıldığını, soruşturma sürecinin halen devam ettiğini ve adli sürecin bakanlıkça yakından takip edildiğini bildirdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu`nun CHP`li üyeleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Ali Haydar Hakverdi, Servet Ünsal, İrfan Kaplan ve Enis Berberoğlu, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi`nde kalan çocukların fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldıkları iddiasını TBMM gündemine taşımıştı. CHP`li üyeler, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı`na dilekçeyle başvurarak Şanlıurfa`daki söz konusu iddialarla ilgili komisyonun yerinde inceleme yapmasını talep etmiş, ayrıca ilgili kurumlardan bilgi talebinde bulunmuştu.

BAKAN YANIK YANIT VERDİ

CHP`li milletvekillerine yanıt veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şu bilgileri verdi:

“Çocuk Koruma ve İlk Müdahale ve Değerlendirme birimlerinden hizmet alan bir çocuğun ailesine teslim edildikten sonra okul rehber öğretmenine aileye teslim sürecinde kendisine zorla dilekçe imzalatıldığını ve kurumda kaldığı süre içinde personel tarafından işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını, başkalarına da yapılan bu tür durumlara şahit olduğunu ifade etmiş, öğretmen de Şanlıurfa Barosu`na giderek bu durumu anlatmıştır. İddialarla ilgili Şanlıurfa Barosu adına bir avukat savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.”

“PERSONELİN GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ”

Bakan Yanık, savcılığın konuyla ilgili soruşturma açması ve iddiaları Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü`ne bildirmesi üzerine, iddiaları araştırmak ve gerekirse soruşturmayı yürütmek üzere İl Müdürlüğü`nce bir muhakkik görevlendirildiğini, ilgili personelin görev yerlerinin değiştirildiğini belirterek, iddialar hakkında soruşturma yapmak üzere Bakanlıkça müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. Yanık, şöyle devam etti:

“BAKANLIĞIMIZ ÇOCUKLARIMIZI RİSKLERE KARŞI GÜÇLÜ VE DUYARLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTMEKTEDİR”

“Bakanlığımız müfettişleri tarafından kurumda bütün çocuklar ve yakın süreçte kurum hizmetlerinden yararlanıp ayrılan çocuklarla inceleme kapsamında görüşme gerçekleştirilmiştir. Soruşturma süreci halen devam etmekte olup, adli süreç bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. Bakanlığımız tarafından çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı gelişimini temin etmek amacıyla çocuklarımızın üstün yararı ilesi doğrultusunda risklere karşı güçlü ve duyarlı nesiller yetiştirmek üzere koruyucu, önleyici ve destekleyici çalışmalar yürütülmektedir.

Bakanlığımız himayesinde bulunan çocuklara yönelik gerçekleştirildiği iddia edilen tüm vakalara ivedilikle müdahale edilmekte, gecikmeksizin kolluk birimlerine ve adli makamlara bildirilmektedir. Ayrıca idari işlem başlatılmakta ve adli süreç yakından takip edilerek davaya müdahil olunmaktadır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA