25 Aralık 2024 Çarşamba

13:35   AKDENIZ YENI BIR YEŞIL ALAN KAZANıYOR   12:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI VE MESKİ, YÜRÜTTÜĞÜ ÇALıŞMALARLA OLASı SU TAŞKıNLARıNıN ÖNÜNE GEÇIYOR   10:58   CHP MYK VE PM, 27 ARALıK CUMA GÜNÜ, YıL SONU DEĞERLENDIRMESI GÜNDEMIYLE TOPLANACAK   10:49   KARESI`DE PATLAMA... EKREM İMAMOĞLU: "HAYATıNı KAYBEDEN VATANDAŞLARıMıZA ALLAH`TAN RAHMET, YAKıNLARıNA BAŞSAĞLıĞı; YARALıLARA DA ACIL ŞIFA DILIYORUM"   10:12   AK PARTI SÖZCÜSÜ ÇELIK: İSTANBUL İL BAŞKAN ADAYı OLARAK BELIRLENEN BAĞCıLAR BELEDIYE BAŞKANıMıZ ABDULLAH ÖZDEMIR`I TEBRIK EDIYORUZ   09:55   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN SILIFKE KALESI`NDE KAPSAMLı TEMIZLIK ÇALıŞMASı   09:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN KURDUĞU `YıLBAŞı PAZARı` ILE ŞEHRI YENI YıL HEYECANı SARDı   09:40   TAYFUN KAHRAMAN`ıN EŞI MERIÇ DEMIR KAHRAMAN: “LÜTFEN GEVŞETIN DEMESINE RAĞMEN GEVŞETILMEDIĞI GIBI TAM TERSI DAHA ÇOK SıKıLıYOR”   09:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ÜRETICI STANTLARıNDAN DÜNYA PAZARıNA AÇıLAN BAŞARı HIKAYESI   09:12   VAHAP SEÇER`IN VEFAT EDEN KARDEŞI UĞURCAN SEÇER`IN ÜÇÜNCÜ GÜN MEVLIDI OKUTULDU   01:44   TıBBI AMAÇLı ETIL ALKOL BULUNDURULMASıNA SıNıRLAMALAR GETIREN TEBLIĞ RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   01:14   RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı... TÜRK TICARET KANUNU`NA GÖRE 2025 YıLıNDA UYGULANACAK OLAN IDARI PARA CEZALARı BELLI OLDU   17:15   GEZI PARKı PROTESTOLARıNA KATıLAN ``ÇARŞı`` ÜYESI 35 KIŞI HAKKıNDA BERAAT KARARı VERILDI   15:41   MERSIN`DE 91 KIŞININ ``RÜŞVET OPERASYONU`` KAPSAMıNDA TUTUKLANMASı...   15:29   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL: DEVLETIN GÜCÜ MERSIN’DE   15:11   MEZITLI BELEDIYESI, YıLBAŞıNı ETKINLIKLERLE KUTLAYACAK   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI VE GÖNÜLLÜLERDEN HUZUREVINE ZIYARET   11:14   CHP`DEN “KAYYUM” RAPORU   10:51   AILE HEKIMLERI 6-10 OCAK`TA YENIDEN IŞ BıRAKıYOR...   09:43   BAYRAKLı BELEDIYE YETKILILERI, MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE`NIN BIRIMLERINI GEZDI  
 
     
   

İTO BAŞKANI AVDAGİÇ: "KIŞA GİRERKEN İKİ ÖNEMLİ SORUN VAR. BİRİNCİSİ GAZ BULABİLECEK MİYİZ, İKİNCİSİ BULURSAK PARASINI ÖDEYEBİLECEK MİYİZ?"


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, enerjide arz güvenliği ve yüksek fiyatlara dikkat çekerek, “Kışa girerken iki önemli sorun var. Birincisi; gaz bulabilecek miyiz? İkincisi; bulursak bile parasını ödeyebilecek miyiz? 1000 metreküpü bin 300 dolarla çıkan doğal gazın, önümüzdeki kışa girerken 2 bin 500-3000 dolarla çıkacağı yönünde bir bilgi akışı var” dedi.

 

Tarih : 8 Temmuz 2022 Cuma 14:45   Okunma : 390

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, enerjide arz güvenliği ve yüksek fiyatlara dikkat çekerek, “Kışa girerken iki önemli sorun var. Birincisi; gaz bulabilecek miyiz? İkincisi; bulursak bile parasını ödeyebilecek miyiz? 1000 metreküpü bin 300 dolarla çıkan doğal gazın, önümüzdeki kışa girerken 2 bin 500-3000 dolarla çıkacağı yönünde bir bilgi akışı var” dedi.

İTO`nun temmuz ayı meclis toplantısı Kurban Bayramı dolayısıyla erken yapıldı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye`deki gelişmeleri değerlendirdi. Ulusal enerji tasarrufu ve enerji verimliliği çağrısı yapan Şekib Avdagiç`in açıklamaları şöyle:  

“YAKIT VE GAZ BULABİLECEK MİYİZ: Üretici fiyatlarındaki en yüksek artışın yüzde 370`e yakın bir oranla enerji girdilerinde yaşanması dikkat çekici. Yeni 5 yıllık Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ile yenilenebilir enerji kaynaklarının payını artırmalıyız. Enflasyonla mücadelede bozulan fiyatlama davranışları ve beklentilerin yeniden olağan seyrine dönmesini büyük önem taşıyor. Kışa girerken iki önemli sorun var. Birincisi; yakıt, gaz bulabilecek miyiz? İkincisi; bulursak bile parasını ödeyebilecek miyiz? Bu sadece Türkiye`nin değil tüm Avrupa`nın sorunu olacak. 1000 metreküpü bin 300 dolarla çıkan doğal gazın, önümüzdeki kışa girerken 2 bin 500-3 bin dolarla çıkacağı yönünde bir bilgi akışı var Rusya tarafından.

ENERJİ TASARRUFU, TÜRKİYE İÇİN CARİ DENGENİN İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN ELZEMDİR: Küresel ekonomiyi derinden etkileyen en önemli konu enerji fiyatları. Uluslararası Enerji Ajansı, termostatın Avrupa binalarında sadece 1 santigrat derece tasarruf yönünde ayarlanmasının gaz kullanımını yılda 10 milyar metreküp azaltacağını kaydetti. Enerji tasarrufu Türkiye`nin de öncelikli konularından biridir. Ve bizim bu konuya önümüzdeki dönemde çok daha fazla yoğunlaşmamız gerekiyor. Daha da önemlisi, enerji tasarrufu, ithal enerji bağımlılığı oldukça yüksek olan Türkiye için cari dengenin iyileştirilmesi için vazgeçilmezdir ve elzemdir.

ENERJİ TASARUFU İLE 21 MİLYAR DOLARA YAKIN BİR İYİLEŞME ELDE EDİLEBİLECEK: Merkez Bankası`nın araştırması göre yenilenebilir enerji kaynaklarında ve ‘makul` artışlar sağlanması enerji verimliliğinde halinde, 2030`da Türkiye`nin cari işlemler dengesinde 21 milyar dolara yakın bir iyileşme elde edilebilecek. Yine aynı araştırmada, yenilenebilir enerji payındaki yüzde 10 puanlık artışın net ithal enerji payında yüzde 6,5 puanlık düşüş ve cari işlemler dengesinde 4,5 milyar dolar iyileşme sağlayabileceği ifade ediliyor.

KONUTLARDA ISI YALITIM KREDİ PAKETİ TASARRUF İÇİN ÖNEMLİ, YÜZDE 35 TASARRUF OLDUKÇA YÜKSEK BİR DEĞER: Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi`nin çok mühim olduğuna inanıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın açıkladığı `Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi de tasarruf için önemli. Paket büyük imkanlar sunuyor. 60 ay vadeli yüzde 0,99 faiz oranıyla kredi kullanımı fırsatı getiriyor. Doğalgazda yüzde 99 dışa bağımlı olan Türkiye`de gazın 3`te 1`i konutlarda tüketiliyor. Dolayısıyla yüzde 35 tasarruf oldukça yüksek bir değeri ifade ediyor.

GIDA FİYATLARI TÜM DÜNYADA REKOR DÜZEYLERDE ARTTI: Yıllık tüketici enflasyonunun 23,4 puanlık bölümünün ise gıda fiyatlarındaki artıştan geliyor. Türkiye`nin bu konunun üzerinde dikkatle durması gerekiyor. Tarımsal potansiyeli büyük bir ülke için bu oranda yüksek gıda fiyat artışını olağan göremeyiz. Gıda fiyatları tüm dünyada rekor düzeylerde arttı, artmaya da devam etmesi bekleniyor. Ancak mevcut tablo, dünyanın artık stratejik bir sektör olarak gördüğü tarım ve gıda sektörüne yönelik politikaları yeniden ve radikal bir biçimde gözden geçirmemiz gerektiğine işaret ediyor.

VERGİ BAREMLERİNİN ASGARİ ÜCRET ARTIŞINA BAĞLI OLARAK DÜZENLENMESİNİ BEKLİYORUZ: İTO olarak enflasyonda hareketlenme başladığından beri işverenlerin üretim ortağı olan çalışanlarını hayat pahalılığına ezdirmemesi gerektiğini savunuyoruz. Çalışanlarımızın insanca yaşayabilecekleri bir gelire sahip olmaları ve artan refahtan eşit ölçüde pay alabilmeleri, verimli bir üretim için temel şarttır. Bunu sağlamak da sadece hükümetin değil, iş dünyası olarak bizim de sorumluluğumuz altındadır. O yüzden biz hem çalışanımızın refahının artmasını hem de alım gücünün korunmasını vazifemiz olarak görüyoruz. Bu çerçevede asgari ücretin temmuz ayından itibaren 5 bin 500 liraya çıkarılması kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Bununla birlikte, vergi baremlerinin asgari ücret artışına bağlı olarak düzenlenmesini bekliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA