23 Eylül 2024 Pazartesi

16:10   BIRLEŞIK KAMU-İŞ KONFEDERASYONU: "AÇLıK SıNıRı 21 BIN LIRAYA, YOKSULLUK SıNıRı 65 BIN 873 LIRAYA ÇıKTı"   15:57   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN IHTIMALLERI DEĞERLENDIRECEK   15:10   HKG DAVASı`NDA KARAR ÇıKTı   14:10   SINAN ATEŞ DAVASıNDA YENI BILIRKIŞI RAPORU AÇıKLANDı   14:05   KÖY OKULLARı MEZUNLARı, TAŞıMALı EĞITIM SISTEMINE TEPKI GÖSTERDI...   14:01   ÖZGÜR ÖZEL, TOMRIS GIRITLIOĞLU IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı YAYıNLADı   13:50   AKDENIZ BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI TÜM RENKLERI BULUŞTURDU   13:23   SENARIST VE YAPıMCı TOMRIS GIRITLIOĞLU HAYATıNı KAYBETTI   12:39   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "SILIFKE OLARAK BIRLIK VE BERABERLIĞIMIZI KORUMALıYıZ"   12:32   ADALET BAKANı TUNÇ`TAN "NARIN GÜRAN" AÇıKLAMASı...   12:06   ENES GÜRAN`ıN KOLUNDAKI DIŞ IZLERIN KIME AIT OLDUĞU BELLI DEĞIL   11:51   YENIŞEHIR BELEDIYESI GÜZELLIK MERKEZLERINI DENETLEDI   11:34   38`INCI `ULUSLARARASı MERSIN BRIÇ FESTIVALI` SONA ERDI   11:27   POLIS MEMURU ŞEYDA YıLMAZ`ı ŞEHIT EDEN ŞÜPHELININ SILAHLı GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı   11:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIM BAŞKAN OLURSA OLSUN AMERIKA ILE ÜST DÜZEYLI DIYALOĞUMUZ DEĞIŞMEYECEK   11:01   CHP, İMAMOĞLU`NUN DAVASı IÇIN YARıN İSTANBUL`DA TOPLANıYOR   10:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN `YAŞAMı SAHIPLEN DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN KAMPANYASı DEVAM EDIYOR   10:29   ÖZGÜR KARABAT: “VE BU DA OLDU. AKP EKONOMIK KRIZ IÇIN AÇıK AÇıK HALKı SUÇLAMAYA BAŞLADı”   10:25   KAYıHAN PALA`DAN SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU`NA: "KADıNLARıN SAĞLıK VERILERI NEDEN BABALARıNA BILDIRILIYOR?"   10:15   ÖZGÜR ÖZEL, ŞEHIT POLIS MEMURU ŞEYDA YıLMAZ IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı YAYıNLADı  
 
     
   

HALİL ERGÜN GEMLİKLİLERLE BULUŞTU: "BASKICI, TEK BOYUTLU YAKLAŞIMI OLAN DİZİLERİ KABUL ETMİYORUM”


Gemlik Film Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide usta oyuncu Halil Ergün Gemliklilerle buluştu. Ergün, "Baskıcı, tek boyutlu yaklaşımı olan dizileri kabul etmiyorum. Daha aydınlık diziler çekileceği zaman elbette oynayacağım. Şimdi başka bir dönemden geçiyoruz. Daha özgür ve çok çeşitli işlerin geldiği günlerde elbette yeniden oynayacağım" dedi.

 

Tarih : 26 Temmuz 2022 Salı 17:35   Okunma : 505

Gemlik Film Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide usta oyuncu Halil Ergün Gemliklilerle buluştu. Ergün, "Baskıcı, tek boyutlu yaklaşımı olan dizileri kabul etmiyorum. Daha aydınlık diziler çekileceği zaman elbette oynayacağım. Şimdi başka bir dönemden geçiyoruz. Daha özgür ve çok çeşitli işlerin geldiği günlerde elbette yeniden oynayacağım" dedi.

Gemlik Film Festivali`nin ikinci gününe Halil Ergün damga vurdu. Festival kapsamında düzenlenen Kısa Film Yarışması`nın jüri başkanı olan Halil Ergün Zeytin Dalı Meydanı`nda düzenlenen söyleşiye katıldı. Kendisi de Bursalı olan, Türk Sineması`nın usta ismi Ergün, yakın dostu Eşref Kolçak anısına düzenlenen bu festivalde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Ergün, "Eşref Kolçak ile çok uzun yıllar önce tanıştım ve onu tanıma onuruna eriştim. Çok değerli bir oyuncu ve stardı. Aktörlüğü hayatı boyunca bırakmadı. Onun adına bu etkinliğin düzenlenmesi bize onur veriyor. Sanat ve kültürü devam ettirme adına Gemlik, önemli bir adım attı. Sizlere sahip çıktığınız için teşekkür ederiz`` dedi.

“SİNEMA SADECE BİR HOBİ MESELESİ DEĞİL. GENÇLER ASLA VAZGEÇMESİNLER”

Ergün, "Jüri başkanı görevi teklif edildiğinde hemen kabul ettim. Gençlere hep destek olmaktan yanayım. Geleceği gençler, ellerinde yükseltecekler. Onları hep destekliyorum`` diyerek sinemayı sevmeden bu işi yapmanın zor olduğunu söyledi. Ergün,"Sinema yapanların iki yolu var: Birincisi meşhur olacağım diye yapılır. İkincisi ise, hayatı anlatacağım, ülkemin daha gelişmesi için çalışacağım, katkıda bulunacağım diye yapılır. Sinema sadece bir hobi meselesi değil. Gençler asla vazgeçmesinler. Kolay değil ama bunu göze almalılar`` diye konuştu.

"SİNEMA İNSANLIĞIN TANIKLIĞINI YAPAN BİR MACERADIR”

Dizilerin maddi anlamda kazanç sağladığını fakat sinemanın ayrı olduğunu söyleyen sanatçı "Sinema insanlığın tanıklığını yapan bir maceradır. Yeşilçam, bunu yapmıştı. Hem de hiç yardım almadan yaptı. Yeşilçam Sineması devletten beş kuruş almadan ayakta durdu" dedi. Sinemada asıl meselenin, başka insanların sorunlarına, dertlerine, aşklarına, sevinçlerine ortak olduğunu ifade eden Halil Ergün, sanatın gerçek fonksiyonunun bu olduğunu söyledi.

"BASKICI, TEK BOYUTLU YAKLAŞIMI OLAN DİZİLERİ KABUL ETMİYORUM”

Rol aldığı ve tekrarlarının ilgiyle izlendiği Yaprak Dökümü ile ilgili gelen soruyu cevaplayan Halil Ergün "Baskıcı, tek boyutlu yaklaşımı olan dizileri kabul etmiyorum. Daha aydınlık diziler çekileceği zaman elbette oynayacağım. Şimdi başka bir dönemden geçiyoruz. Daha özgür ve çok çeşitli işlerin geldiği günlerde elbette yeniden oynayacağım`` diye konuştu.

Söyleşi sonrası, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, sanatçıya zeytin ağacı hediye ederek "Burada olmanız bizim için büyük mutluluk`` dedi. Etkinlik, Halil Ergün`ün Merhaba filminin gösterimiyle devam etti. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA