13 Haziran 2024 Perşembe

16:05   ALI BOZAN: “TARSUS’TA YURT RANTı IÇIN ÇABALıYORLAR. TEŞHIR EDECEĞIZ”   16:01   TOROSLAR’ıN ARTıK BIR BALıK PAZARı OLACAK   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HALK TV’DE KÜÇÜKKAYA’NıN KONUĞU OLDU   14:42   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB`DEN `TASARRUF` PROTESTOSU   13:14   ÇYDD: "ÇOCUKLARıMıZıN UCUZ IŞ GÜCÜ OLARAK GÖRÜLMESINE, BEDENLERININ VE EMEKLERININ SÖMÜRÜLMESINE KARŞıYıZ"   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL   11:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, YENIŞEHIR GÖNÜLLÜLERI İLE BULUŞTU   10:53   GÜLCAN KıŞ: “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”   10:39   TAHIR ELÇI CINAYETININ KARAR DURUŞMASı BAŞLADı     10:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “ÇOCUK ÇALıŞTAYı” DÜZENLEDI   10:02   VELI AĞBABA`DAN "ÇOCUK IŞÇI" RAPORU: TÜRKIYE`DE HER 10 ÇOCUKTAN 3`Ü YOKSUL   23:43   GÜRSEL EROL`DAN KAYYUM ELEŞTIRISI: “BU, DEM PARTI`LI BIR BELEDIYE BAŞKANıNA YAPıLAN BIR UYGULAMA DEĞIL BU, INSANLARıN SEÇME VE SEÇILME HAKLARıNıN TAKDIR GÖRMEDIĞI BIR DAVRANıŞ ŞEKLI”   22:47   DENIZ YÜCEL`DEN ÖMER ÇELIK`E `NEFRET SÖYLEMI` YANıTı: "BÖYLE BIR KONUNUN KONUŞULDUĞUNU TEYIT EDEMIYORUZ"   22:29   AKP`LILERIN ITIRAZıNA KARŞıN METIN KURT`UN ADı, İBB MECLISI`NDE ALıNAN KARARLA YEDIKULE`DEKI SPOR TESISINE VERILDI   21:29   ÖMER ÇELIK: “CUMHURBAŞKANıMıZ ARZU EDILDIĞI TAKDIRDE CHP`YE HAZINE VE MALIYE BAKANıMıZ ŞIMŞEK`IN BILGI VERECEĞINI IFADE ETTI”   20:47   AYŞE ATEŞ: “CUMHURBAŞKANı`MıZıN SESSIZLIĞINDEN GÜÇ ALARAK TEHDIT VE IFTIRALARı ILE BIZE HAYATı ZINDAN EDEN, SUÇU VE SUÇLUYU ÖVEN HER KIM VARSA DÜN NE SÖYLEDIĞINE BAKARAK YARıN NE KONUŞACAĞıNı DÜŞÜNSÜN”   20:10   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı VE GENEL MERKEZDE YAŞANANLAR (2)   20:07   AKPM RAPORTÖRÜ SCHENNACH, DEM PARTI HEYETIYLE GÖRÜŞTÜ  
 
     
   

TARSUS BELEDİYESİ`NİN EV SAHİPLİĞİNDE “BİR YAZ EĞLENCESİ” OYUNU 22 MAHALLEDE 19 BİN SEYİRCİYE ULAŞTI


Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nün ev sahipliğinde Levent Kırca ekibinin sahnelediği “Bir Yaz Eğlencesi” oyunu, 22 günde 22 mahallede oynanarak 19 bin seyirciye ulaştı.  

 

Tarih : 11 Ağustos 2022 Perşembe 15:54   Okunma : 561

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nün ev sahipliğinde Levent Kırca ekibinin sahnelediği “Bir Yaz Eğlencesi” oyunu, 22 günde 22 mahallede oynanarak 19 bin seyirciye ulaştı.  

Duayen tiyatrocu Ahmet Çevik, Tarsus`ta bu etkinliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirerek “Bugün bizim son oyunumuzdu. Tarsus`a çok alıştık. Çok güzel şeyler yaşadık. Çok güzel insanlarla tanıştık. Yaklaşık 22 oyun oynadık. Ama bugün bir müjde aldık ki eylül ayında 10 gün daha burada olacağız. Böyle mahalle mahalle tiyatroları halkın ayağına getirmek her belediyenin harcı değildir. Çok önemli bir iş yapıyor. Bence bu anlamda Tarsus Belediyesi Başkanımız Haluk Bozdoğan`a kocaman teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Tiyatro sonunda Levent Kırca ekibine teşekkürlerini sunan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Cumhuriyet`e karşı büyük bir borcu olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“CUMHURİYET BENİ DOKTOR VE BELEDİYE BAŞKANI YAPTI”

“1983 yılında 1950 McCarthy dönemini anlatan İzmir`de bir oyun izlemiştim. Lillian Hellman`ın kendisiyle yüzleşirken ve aynı zamanda sistemle eleştirisini ortaya koyan çok değerli bir oyundu. 1983 yılında, 12 Eylül cuntasından sonra insanların seslerinin çıkmadığı o müthiş ıslıktan, ıslık çalamayan bir hale döndüğü bir oyundu. Türkiye`de o 1983`te ki bu oyun, 2020 yılında tekrar sahneye kondu. Rutkay Aziz ve Işık Yenersu`yla ilk oyunu oynamıştı. Arkasına da Dolunay Soysal ve Rutkay Aziz oyunu oynadı. Bilgesu Erenus`un bir oyunuydu. Hepinizin bildiği gibi çok değerli bir oyundu. Bunu neden anlatıyorum? Bizim kırmızı çizgimiz var. Vatan, bayrak ve özgürlük. Cumhuriyet beni doktor ve Belediye Başkanı yaptı. Cumhuriyet`e karşı inanılmaz bir borcum var.” 

Tarsus`u sanatla buluşturmaya devam edeceklerini söyleyen Bozdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“İzlerken bile o kadar duygulandım ki o duygu yükü şu Tarsus`un şu sıcak yaz gecesinde sanatla tarihi buluştururken bile bize hala mesaj veriyorlardı; kokuşmuşluğu görün, öğrenin, bilgi sahibi olun, yargılamayın, sorgulayın. Merak etmeyin sevgili Tarsuslular. Sanatla iç içe olacağız; her mahallemizde okuma salonlarıyla, kütüphaneleriyle hepinizi selamlayacağız.” 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA