16 Mayıs 2024 Perşembe

15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA...   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK  
 
     
   

ORHAN SÜMER: SON BİR SENEDE TÜRKİYE`DE KUMAR VE UYUŞTURUCU KULLANIMI YÜZDE 100 ARTMIŞ DURUMDA


CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Son bir senede Türkiye`de kumar ve uyuşturucu kullanımı yüzde 100 artmış durumda. Vatandaşlar ya ek gelir sağlamak ümidiyle online kumar sitelerinde kumar oynuyor ya da bunalım daha da derinleşince uyuşturucu batağına saplanıyor. Acı olan tarafı ise saray iktidarı tüm bunları bildiği halde sadece seyirci kalıyor” dedi.

 

Tarih : 11 Ağustos 2022 Perşembe 14:16   Okunma : 365

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Son bir senede Türkiye`de kumar ve uyuşturucu kullanımı yüzde 100 artmış durumda. Vatandaşlar ya ek gelir sağlamak ümidiyle online kumar sitelerinde kumar oynuyor ya da bunalım daha da derinleşince uyuşturucu batağına saplanıyor. Acı olan tarafı ise saray iktidarı tüm bunları bildiği halde sadece seyirci kalıyor” dedi.

Orhan Sümer, bugün yaptığı yazılı açıklamada, kumar ve uyuşturucu kullanımdaki artışa dikkat çekti. Sümer, şunları kaydetti:

“SARAY İKTİDARI BUNLARI BİLDİĞİ HALDE SEYİRCİ KALIYOR”

“Özellikle son bir senede, yanlış ekonomi politikaları yüzünden yoksulluk, işsizlik, güvencesizlik gibi sorunlar daha da derinleşti. Milyonlarca vatandaşımız, kredi kartlarıyla, kredilerle, elden aldığı borçlarla ayı çevirmeye çalışıyor. Ancak bir yerde artık çarklar dönmüyor. Yapılan bilimsel araştırmalara göre, son bir senede Türkiye`de kumar ve uyuşturucu kullanımı yüzde 100 artmış durumda. Vatandaşlar ya ek gelir sağlamak ümidiyle online kumar sitelerinde kumar oynuyor ya da bunalım daha da derinleşince uyuşturucu batağına saplanıyor. Acı olan tarafı ise saray iktidarı tüm bunları bildiği halde sadece seyirci kalıyor.

“SLOT TARZI KUMAR OYUNLARININ AYNISINI MİLLİ PİYANGO DA OYNATIYOR”

Türkiye`de erişime açık yüzlerce online kumar sitesi bulunuyor. KİT Komisyonu`nda bu konuya özellikle değindiğimizde yetkililer, tam anlamıyla çözüm üretemediklerinden bahsediyorlar. Gerçi ‘slot` tarzı kumar oyunlarının aynısını Milli Piyango kendisi de oynatıyor ama online kumar bataklığına düşen vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazla. Yapılan araştırmalara göre internet üzerinden kumar oynayanların birçoğu, az da olsa ek gelir sağlamak için kumar oynadıklarını belirtiyor. Saray iktidarı memleketi öyle bir hale getirdi ki vatandaş çareyi kumarda buluyor.

“UYUŞTURUCU KULLANIMI 14-35 YAŞ ARALIĞINDA OLDUKÇA FAZLA”

Milyonlarca gencimiz, iş bulma sıkıntısı yaşıyor. Sınavlarda ortaya çıkan soruların çalınması, mülakatlarda ortaya çıkan torpil, ekonomik krizin her geçen gün etkisini artırması, gençlerimizi büyük bir bunalımın içine itiyor. Ne yazık ki uyuşturucu kullanımı 14-35 yaş aralığında oldukça fazla. Gençler, kendilerini ülkelerinde değersiz hissediyor. Uyuşturucu kullanımı, ekonomik değerlerle aynı yönde etki gösteriyor. Kriz büyüdükçe uyuşturucu kullanımı artıyor. Ekonomik sebepler gençlerimizi uyuşturucu bataklığına itiyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA