29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

OSMANİYE`DE 4 YILDA 5 KEZ HIRSIZ GİREN CAMİDE SON OLARAK GÜVENLİK KAMERASI KAYIT CİHAZI ÇALINDI


Osmaniye`nin Yunus Emre Mahallesi`nde bulunan Halit Paşa Camisi hırsızların uğrak yeri oldu. 5 kez hırsız giren caminin, son olarak güvenlik kamerasının kayıt cihazı ve elektrikli süpürgenin kablosu çalındı.

 

Tarih : 11 Ağustos 2022 Perşembe 13:33   Okunma : 301

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye`nin Yunus Emre Mahallesi`nde bulunan Halit Paşa Camisi hırsızların uğrak yeri oldu. 5 kez hırsız giren caminin, son olarak güvenlik kamerasının kayıt cihazı ve elektrikli süpürgenin kablosu çalındı.

Osmaniye`nin Yunus Emre Mahallesi`nde bulunan Halit Paşa Camisi`nde 4 yılda 5 kez hırsızlık olayı yaşandı. İlk hırsızlık 2018 yılında meydana geldi, ardından çeşitli tarihlerde iki kez daha hırsızlık yaşandı. Son 15 gün içerisinde 23 Temmuz 2022 tarihinde camiye giren hırsızlar, güvenlik kamerasının kayıt cihazını çaldı. Bir hayırsever camiye yeniden güvenlik kamerası cihazı aldı. Yeni alınan kayıt cihazı daha güvenli yüksek bir yere kondu. Ancak 7 Ağustos 2022 tarihinde camiye giren hırsızlar, yine üvenlik kamerasının kayıt cihazını çaldı.

“İÇERİDE SICAK OLDUĞU İÇİN ŞEYDE ÇALIŞMADIĞI İÇİN VATANDAŞ HEP NAMAZI DIŞARDA KILIYOR”

Hırsızlık olaylarına tepki gösteren cami cemaatinden Halil İbrahim Sarıyiğit, şunları söyledi:

“Camimizde cereyanımız yok, cereyanı kestiler hırsızlar. Süpürgemizi çaldılar, cereyanımızı çaldılar kameranın kablo mablo hiçbir şey kalmadı. Dudun dibinde namaz kılıyoruz akşamları hiç cereyanımız yok devamlı buradayız içeride sıcak olduğu için şeyde çalışmadığı için vatandaş hep namazı dışarda kılıyor. 5 sefer camimiz soyuldu 15 gün arayla bugünlerde hepsini aldı, her şey bitti yani artık ne yapacağımızı şaşırdık. 

“2 SEFER YAKALADILAR ONU DA SERBEST BIRAKTILAR”

Biz burada gariban mahalleyiz, yoksuluz arkadaş, para toplayamıyoruz aramızda, yok paramız da yok şimdi ne yapacağımızı şaşırdık. Cereyanımız yok, ezanımız okunmuyor, ne yapacağız artık bilemiyoruz. Yardım bekliyoruz yetkililerden. Elektrikçi arkadaşlar bunu biraz da bizim katkımız olsun diye biraz da bağışlıyorlar. Bu durumda ne yapacağız. 15 bin lirayı biz kendimiz toplayamayız yani burada gariban arkadaşlarla nasıl toplayalım? Herkesin cebinde anca ekmek parası. Ne yapacağımızı şaşırdık artık bu 15 bin lirayı artık herkesten yardım bekliyoruz. 2 sefer yakaladılar onu da serbest bıraktılar artık bunun gereği yapılsın. Hırsızları bırakıp bırakıp kapıya koymasınlar.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 

Cami detaylar 

Dışarda namaz kılınıyor 

Halil İbrahim Sarıyiğit 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA