4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ATGİRMEZ KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ`NDE HEM ÇOCUKLAR HEM DE ANNELERİ EĞİTİM ALIYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Tarsus`un Günyurdu Mahallesi`nde hizmet veren Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde anneler, çocukları farklı atölyelerde eğitim alırken kendileri el becerilerini geliştirecek atölyelere katılıyor. 

 

Tarih : 22 Ağustos 2022 Pazartesi 12:02   Okunma : 516

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Tarsus`un Günyurdu Mahallesi`nde hizmet veren Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde anneler, çocukları farklı atölyelerde eğitim alırken kendileri el becerilerini geliştirecek atölyelere katılıyor. 

Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde çocukların bilişsel, sosyal, duygusal, öz bakım, dil ve psikomotor becerilerini geliştirmek ve desteklemek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında; güne sabah sporu veya devinimsel dans ile başlayan çocuklar, o günkü duygu durumları hakkında da öğretmenleri ile Çember Saati etkinliğinde sohbet ediyor. Dil etkinlikleri kapsamında bilmece, tekerleme, bulmaca, şiir ve parmak oyunları gibi etkinliklerle çocukların dil gelişimleri desteklenirken; Masal Atölyesi ile de hikaye anlatma, pandomim ve drama çalışmaları etkinlikleri yaşama geçiriliyor. Sanat Atölyesi eğitimlerinde; tuz seramiği, seramik hamuru ve oyun hamuru gibi malzemelerle çocukların ince motor becerileri destekleniyor ve atölye sayesinde çocuklar, kendi hayal güçleri ile özgün ürünler ortaya çıkarıyor. Sanat etkinlikleri kapsamında resim yapan çocuklar; parmak boyası, kuru boya ve pastel boya malzemelerini kullanarak serbest resim çalışmaları ortaya koyuyor. 

ÇOCUKLAR HANGİ ETKİNLİĞE İLGİ DUYUYORSA ONU SEÇİYOR

Atölyede çocuklar o gün hangi etkinliği yapmaya ilgi duyuyorlarsa onu seçerek serbest zaman kapsamında eğlenceli zaman geçiriyor. Orf ve ritim çalışması kapsamında beden hareketlerini ritim aletleri ile destekleyen çocuklar bazen müzik eşliğinde bazen de müzik olmadan ritim becerilerini geliştiriyor. Çocuklar haftada bir saat okuma saatine katılarak, kitap da okuyor. Değer Eğitimi`nde ise çocuklara sorumluluk, iş birliği, saygı, sevgi, arkadaşlık gibi kavramlar öğretiliyor. Matematik Atölyesi`nde çoğunlukla geri dönüşüm malzemelerinden faydalanılıyor. Fen ve Doğa Atölyesi sayesinde deneylerle gözlem yapan minikler ayrıca; Akıl Oyunları, Yaşam Atölyesi, Geleneksel Etkinlikler ve Müzik Etkinlikleri gibi çeşitli atölyelerle yeni bilgiler öğrenmeye devam ediyor.

KAYIT ZORUNLULUĞU YOK

Çocukları ile birlikte pek çok farklı atölyeye katılma imkanı bulan kadınlar, kayıt zorunluluğu olmadan atölyelere katılım sağlayabiliyor. Atölyede kadınlar için haftanın belirli günlerinde el sanatları ve geri dönüşüm malzemelerinden tasarım dersleri veriliyor. Makromeden anahtarlık ve keçelerden çanta ile cüzdan yapan kadınlar, yakında başlayacak olan biçki ve dikiş atölyesine de katılım sağlayacak.

50 KADINA OKUMA YAZMA KURSU VERİLDİ

Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde kadınlar, bugüne kadar pek çok etkinliğe katılma fırsatı buldu. Tarihi ve turistik yerlere yapılan gezilere katılan kadınlar, özel günlerde yapılan etkinliklerde yer aldı, tekne gezilerine katıldı, tiyatrolara ve pikniklere gitti. Aile eğitim seminerlerinin de yapıldığı atölyede, Çevre Günü etkinlikleri kapsamında kadınlar tüm köyde temizlik yaptı. Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde ise daha önce toplam 50 kadın, Tarsus Halk Eğitim Merkezi ile yapılan iş birliği kapsamında okuma yazma kursu aldı. 

Kadın ve Çocuk Atölyesi birim sorumlusu ve öğretmeni Ela Canbolat atölye hakkında, şunları söyledi:

“Burada kadın ve çocuklarla atölye çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu köyde, bu mevkide şu anda herhangi bir eğitim merkezi yok. Yani bir okul öncesi eğitim merkezi, ilkokul, ortaokul hiçbir eğitim yuvası olmadığı için, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde burada bir eğitim kurumu açıldı. Okul öncesi çağdan, ortaokula kadar olan kız ve erkek çocuklarımıza burada çeşitli eğitimler verilmektedir.

“KADINLAR EĞİTİMLER SAYESİNDE DAHA ÇOK SOSYAL ORTAMA GİREBİLİYOR”

Çocuklarımız burada eğitim almadan önceki halleri ile inanılmaz derecede bir ilerleme kaydetti. Kadınlar sosyal hayata daha fazla yöneldiler. Çünkü normalde evlerinden, eşlerinden izinsiz çıkamayan ve erkeklerle kadınların yan yana gelebileceği hiçbir ortama girmeyen kadınlarımız, bu atölyedeki eğitimler sayesinde ve dışarıda yapılan etkinlikler ile geziler sayesinde artık daha çok sosyal ortama girebiliyorlar. Bunun yanı sıra kendi ekonomilerine katkıda bulunabilecek çalışmalar gerçekleştirmekteler. Kadınlardaki katılım, tamamen gönüllülük esasına bağlı. Belli bir zorunluluk koymadık ki, her kadın müsait olduğu zaman bu etkinliklerden faydalanabilsin.”

Atölyeden faydalanan çocuklardan 12 yaşındaki Zeynep Zira, “Burada zamanım eğlenceli geçiyor. Resim yapıyoruz, arkadaşlarımızla buluşabiliyoruz, bardak oyunları oynuyoruz, bulmaca çözüyoruz ve eğleniyoruz. Burada en çok resim yapmayı seviyorum. Arkadaşlarımla da çok iyi anlaşıyorum” diye konuştu. 

Atölyelere katılan kadınlardan Fatma Kaya, “Buraya çocuklarımı getiriyorum, çocuklarım eğleniyor, oyunlar oynuyorlar, aktiviteler yapıyorlar, eğlenceler düzenliyorlar. Biz de geliyoruz. Makrome öğreniyoruz, el işi yapıyoruz. Geziler düzenleniyor, onlara katılıyoruz. Boş vakitlerimizi geçirmeye çalışıyoruz çocuklarımızla. Bir şekilde öğrenip eve katkıda bulunmak istiyorum. Burada gerçekten çok mutluyuz” dedi. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA