3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

ARDAHAN ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI EVLİYAOĞLU: “ARDAHAN`DA KAÇAK BALIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN VALİLİĞE DİLEKÇE VERDİK”


Ardahan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta bir araçta, üzerinde “kestane” ve “çiçek” ibareleri bulunan tenekelerde 2 bin 800 kilo sahte bal ele geçirdi. Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Evliyaoğlu, "İlimizde peynirciler bal da satıyor, sattıkları bal Ardahan balı değildir. İl dışından aldıkları balları, 25-30 lira alıp ‘Ardahan balı` diye 200 liraya sattıkları için biz üzülüyoruz. Biz de Ardahan`daki üreticilerin mağdur olmamaları için, kaçak balın önüne geçmek için Valiliği`mize dilekçe verdik. Bu türlü denetlemelerin daha sıkı yapılması için kurumlara istekte bulunduk” dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2022 Pazartesi 11:23   Okunma : 382

ÖZKAN KARAKAYA

Ardahan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta bir araçta, üzerinde “kestane” ve “çiçek” ibareleri bulunan tenekelerde 2 bin 800 kilo sahte bal ele geçirdi. Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Evliyaoğlu, "İlimizde peynirciler bal da satıyor, sattıkları bal Ardahan balı değildir. İl dışından aldıkları balları, 25-30 lira alıp ‘Ardahan balı` diye 200 liraya sattıkları için biz üzülüyoruz. Biz de Ardahan`daki üreticilerin mağdur olmamaları için, kaçak balın önüne geçmek için Valiliği`mize dilekçe verdik. Bu türlü denetlemelerin daha sıkı yapılması için kurumlara istekte bulunduk” dedi.

Ardahan İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Evliyaoğlu, ANKA Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, bal tüketicilerini uyardı. Evliyaoğlu, "İlimizde peynirciler bal da satıyor, sattıkları bal Ardahan balı değildir. Bu balı ucuz fiyatlarla mal ediyorlar. İl dışından aldıkları balları, 25-30 liraya alıp ‘Ardahan balı` diye 200 liraya sattıkları için biz üzülüyoruz. Biz de Ardahan`daki üreticilerin mağdur olmamaları için, kaçak balın önüne geçmek için Ardahan Valiliği`ne dilekçe verdik" diye konuştu.

"SATTIKLARI BAL ARDAHAN BALI DEĞİL"

Bu yıl bal hasadının çok iyi geçtiğini açıklayan Evliyaoğlu, şunları söyledi:

"2022 yılı hasat dönemi 25 Haziran`da başladı. Hasat dönemi, bu hafta sonu bitmek üzeredir. 2021 yılında iklim şartları nedeniyle çok düşük verimler aldık. Yüzde 90`lara varan bir düşüş görüldü o dönemlerde. Çok şükür 2022 yılında üreticilerimizin yüzleri güldü. Kovan başına yaklaşık olarak 20-25 kilogram bal alabildik. Aldığımız bal, çok farklı özelliklere sahip, Ardahan coğrafi işaretli baldır. Ardahan`da üç tane etikete sahibiz. Rakım yüksekliği ve zirai ilaçların vurulmayışıyla Ardahan`ımızın bu özelliklere sahip olan bir arı ırkıyla balı çok güzeldir. Bal hasat dönemimiz; yaklaşık olarak 40-45 bin kovandan 8 tona yakın bal elde ettik. Üreticilerimiz ballarını kendi imkanlarıyla tüketmektedirler. İl dışında bulunan Ardahanlılar, İzmir, Ankara ve İstanbul gibi büyük illerimizde ikamet eden vatandaşlarımız buradaki ballara alışkın oldukları için bal elimizde 11 aya kadar kalmıyor. Ballar bu şekilde tüketilmektedir. Ancak biraz önce de bahsettiğim gibi, Ardahan farklı özelliklere sahip olduğu için, balı da çok iyi bir bal olduğu için tüketicilerin hiç çekinmeden üreticilerden direk balı almalarını tavsiye ediyorum. İlimizde peynirciler bal da satıyor, sattıkları bal Ardahan balı değildir.

"DİLEKÇE VERDİK"

Sayın tüketiciler, Ardahan balı değil. Bu balı ucuz fiyatlarla mal ediyorlar, il dışından aldıkları balları, 25-30 lira alıp ‘Ardahan balı` diye 200 liraya sattıkları için biz üzülüyoruz. Dün ilimizde, Ardahan girişinde Organize Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bir aramada, bir araçta 2 bin 800 kiloya yakın bir bal yakalandı. Bu balın sahte olduğu biliniyor ama şu anda bal emniyet müdürlüğünde. Tarım İl Müdürlüğü tarafından numuneler alınıp analize gönderildi, analiz sonuçları kötü çıkarsa balın imha edileceği söylentileri vardır. Biz de Ardahan`daki üreticilerin mağdur olmamaları için, kaçak balın önüne geçmek için Valiliği`mize bugün dilekçe verdik. Bu türlü denetlemelerin daha sıkı yapılması için kurumlara istekte bulunduk.

“ETİKLETLERE DİKKAT EDİLMELİ”

Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü`ne bağlı, yine il Emniyet Müdürlüğü`müze bağlı Organize Kaçakçılık Şube Müdürlüğü tarafından yapılan denetlemelerin tekrar yapılması Valilik tarafından bu müdürlüklere istekte bulunduk. Ayda bir sefer bal satıcılarından alınacak olan numunelerin kontroller yapılarak doğru bal olup olmadıklarını anlayabilmemiz için ve vatandaşın kendi parasıyla zehirlememesi için bu tür kurumların bize yardımcı olmalarını talepte bulunuyorum. Ardahan ilimiz iki tane markaya sahiptir, ‘Ardahan Birlik Bal` adı altında satılan bir birlik etiketimiz var. ‘Ardahan Birlik Bal` etiketi, bir de coğrafi işareti amblemimiz var. Bu etiketler olduğu zaman kesinlikle hiçbir hata yoktur. Bunlar analizlerden geçirilmiştir ve bu balların elde edilmesi için komisyon oluşturulmuş, komisyonlar işletmeleri denetliyor, denetlenen işletmelerin balları Gen Merkezi Müdürlüğü`müze geliyor. Gen Merkezi Müdürlüğü`ndeki balların hepsinden ayrı ayrı numuneler alınıp devlet laboratuvarlarına gönderiliyor. Ardahan balının özelliklerini taşıyan bal ise paketleniyor, değil ise üreticilerimize tekrar geri iade ediliyor. Bu coğrafi işaretli amblemi gördüğünüz zaman çok rahatlıkla tüketebilirsiniz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA