25 Haziran 2024 Salı

16:02   CHP HEYETINDEN MARDIN`DE ACıLı AILELERE TAZIYE ZIYARETI   15:53   EMO, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLARı İNCELEDI   15:26   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT`TEN İKTIDARıN DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   15:23   TARSUS’TA 9 MAHALLEDE YOL BAKıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:18   TOROSLAR’DA YOLLAR TERTEMIZ   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YINE BIR İLK: ‘TARSUS DAĞ KOŞUSU’   14:55   ÖZGÜR ÖZEL, AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   14:41   İMAMOĞLU`NDAN KıLıÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME AÇıKLAMASı   13:55   DEM PARTI, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNDA ZARAR GÖREN BÖLGELERIN AFET BÖLGESI İLAN EDILMESI İÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   13:08   TÜRK TABIPLERI BIRLIĞI SEÇIME GIDIYOR....    13:07   BURHANETTIN BULUT: “İŞSIZLIK SIGORTASıNDAN YARARLANMA ŞARTı KOLAYLAŞTıRıLMALıDıR”   12:48   DÜNYA SAĞLıK ÖRGÜTÜ`NDEN ZAYıFLAMA İLAÇLARı UYARıSı   12:03   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARDAN ‘GADIR HUM BAYRAMı’ MESAJı   12:01   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN, EĞITIMCILERLE YEMEKTE BULUŞACAK...    11:25   SALDA GÖLÜ KORUMA DERNEĞI: "SALDA GÖLÜ, BILIM INSANLARı IÇIN LABORATUVAR OLMALı"   10:50   MADıMAK KATLIAMı`NDA HAYATıNı KAYBEDENLER, YENIŞEHIR`DE ANıLACAK   10:47   SAADET PARTISI`NDE OLAĞANÜSTÜ KONGRE HAZıRLıKLARı...    10:34   MERKEZ BANKASı REEL KESIM GÜVEN ENDEKSI HAZIRAN AYıNDA DÜŞTÜ   09:16   DENIZ, YıLDıZ VE TOPRAK SEVIMLILIKLERI İLE TARSUS DOĞA PARKı’NıN YENI NEŞE KAYNAKLARı   16:15   DIYARBAKıR VE MARDIN ARASıNDA ÇıKAN YANGıNDA ÖLÜ SAYıSı 15`E YÜKSELDI  
 
     
   

ARTVİN`DEKİ `ÇILGIN HES` PROJESİNE KARŞI ÇIKAN VATANDAŞ HAKKINDA TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ


Artvin`in Arhavi ilçesinde halkın "Çılgın HES" olarak adlandırdığı Kavak Hidroelektrik Santrali`nin (HES) inşa edildiği alanın yakınındaki evinde çatlaklar oluşan Yaşar Abay hakkında, Arhavi Belediyesi aleyhinde paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle açılan soruşturmada `kovuşturmaya gerek yoktur` kararı verildi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2022 Salı 19:04   Okunma : 428

GENÇAĞA KARAFAZLI

Artvin`in Arhavi ilçesinde halkın "Çılgın HES" olarak adlandırdığı Kavak Hidroelektrik Santrali`nin (HES) inşa edildiği alanın yakınındaki evinde çatlaklar oluşan Yaşar Abay hakkında, Arhavi Belediyesi aleyhinde paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle açılan soruşturmada `kovuşturmaya gerek yoktur` kararı verildi.

Arhavi`de MNG Holding`in inşa ettiği Kavak HES`in yakınında yer alan evlerde çatlak ve çökme meydana gelmişti. Yapılan santral çukuru, bitişiğindeki Yaşar Abay Hatinoğlu ile Nurettin ve Süleyman Abay`a ait 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminlerinde çatlaklar oluşturmuştu. Yaşar Abay hakkında, Arhavi Belediyesi aleyhinde sosyal medya hesaplarında paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle açılan soruşturmada savcılık, `kovuşturmaya gerek yoktur` kararı verdi. Kararda şunlar kaydedildi:

“HAKARET DEĞİL ELEŞTİRİ NİTELİĞİNDE”

"Yaşar Abay`ın, MNG Holding`e ait HES santrali sonucunda evlerinde hasar meydana geldiğini, bu konuyla ilgili MNG Holding`e karşı hukuki bir süreç başlattığını, dosya kapsamında alınan raporların doğru olmadığını düşündüğü için sosyal medya hesabı üzerinden söz konusu paylaşımları yaptığını, bu paylaşımlarda amacının halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek olmadığını, sadece davasının arkasında durduğunu ve hakkını arayacağını ifade ettiğini, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini beyan ettiği; tüm dosya kapsamı bir bütün olarak değerlendirildiğinde, Türk Ceza Kanunu m. 216 kapsamında düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunun ‘kamu barışına karşı suçlar` başlığı altında düzenlendiği, suçun oluşabilmesi için halkın bir kesiminin diğer kesimi aleyhinde tahrik edilmesi gerekir. Grupların, gruplara karşı kin ve düşmanlığa bilfiil tahrik edilmiş olması gerekir. Şüphelinin sosyal medya Facebook hesabından yaptığı paylaşım incelendiğinde, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunun maddi ve manevi unsurlarını taşımadığı, paylaşımında hakaret içerikli herhangi bir ibare bulunmadığı; kullandığı ifadeler bir bütün olarak değerlendirildiğinde, müşteki belediye başkanlığının onur, şeref ve saygınlığını rencide edici nitelikte olmayıp, nezaket sınırlarını aşan ağır eleştiri niteliğinde olduğu ve TCK m. 125 hakaret suçunun da unsurlarının olmadığı anlaşıldığından şüpheli hakkında atılı suçlardan ötürü kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir."

Karar sonrası açıklama yapan Yaşar Abay, "Benim haklılığım bir kez daha ispatlandı" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA