3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

CHP MİLLETVEKİLLERİNİN DİNLEDİĞİ NİĞDELİ ESNAF: "HALK ZOR DURUMDA. HERKES AÇ. UFAK TEFEK ÇALIŞIYORUZ, AMA YETMİYOR”


CHP Grup Toplantısı`nın yapıldığı Niğde`de, CHP milletvekilleri Abdüllatif Şener, Ali Mahir Başarır ve Serkan Topal`ın dinlediği esnaf; “Gerçekten bu halk zor durumda. Patatesimiz öyle, soğanımız öyle... Herkes aç. Tamam, ufak tefek çalışıyoruz, ama yetmiyor. Bir koli yumurta 50 lira olmuş. Bu zamanda bu lokanta ful çekerdi, şu anda kimse yok” dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2022 Salı 18:08   Okunma : 390

ENES CAN ÖZMEN 

CHP Grup Toplantısı`nın yapıldığı Niğde`de, CHP milletvekilleri Abdüllatif Şener, Ali Mahir Başarır ve Serkan Topal`ın dinlediği esnaf; “Gerçekten bu halk zor durumda. Patatesimiz öyle, soğanımız öyle... Herkes aç. Tamam, ufak tefek çalışıyoruz, ama yetmiyor. Bir koli yumurta 50 lira olmuş. Bu zamanda bu lokanta ful çekerdi, şu anda kimse yok” dedi.

CHP Grup Toplantısı, bugün Niğde`de yapıldı. CHP milletvekilleri, grup toplantısının ardından Niğde esnafını ziyaret etti. CHP milletvekilleri Abdüllatif Şener, Ali Mahir Başarır ve Serkan Topal`ın dinlediği lokantacı, şunları söyledi:

“Nasıl anlatacağız, işte görüyorsunuz dükkânın halini. Burası tıklım tıklımdı her zaman. Şimdi bomboş. Eskiden bir kişi çalışırdık şimdi 3 kişi çalışıyoruz geçinemiyoruz yine. Çoluk çocuk mücadele ediyoruz, olmuyor. Kendiniz görün. Dükkanların halini görün. Bizim halimizi görün. Bizim umudumuz sizsiniz. Umarım bizi kurtaracaksınız.

Gerçekten bu halk zor durumda. Patatesimiz öyle, soğanımız öyle... Bugün çoğu kişiye söyleyin, herkes aç yani. Tamam, ufak tefek çalışıyoruz, ama yetmiyor. Bir koli yumurta 50 lira olmuş. Bu zamanda bu lokanta ful çekerdi, şu anda kimse yok. Bakın kimse yok. Nedeni pahalılık. İnsanlar boşanmaya kalkıyor gidin çoğu kişiye bakın herkes boşanıyor. Niye zor durumda kalıyorlar. Artık geçim sıkıntısı çok. Bizim sizden tek ricamız bir an evvel başa gelin bizi kurtarın, umudumuz sizsiniz."

"HER ŞEY PAHALI, ALAMIYORUZ"

Kuru temizlemeci, "Maliyetler arttı. Biz ürün fiyatlarının üzerine koyamıyoruz ister istemez halka yansıtamıyoruz. Tabi sıkıntımız var. Ne zaman düzelir, nasıl olur?" dedi.

Niğdeli bir vatandaş ise, "Ölüyoruz açlıktan vallahi bak inan Allah biliyor. Her şey pahalı valla alamıyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP`li Başarır, bir kuruyemişçiye, geçen sene ile bu sene arasında aşurede kullanılan malzemelerin fiyatlarının ne kadar arttığını sordu. Kuruyemişçi, “Taban fiyatı fındıkta 54 lira açıklandı. Biz iç fındığı 129`a satıyoruz. Şu anda direk 54 lira taban fiyatı olan fındık 150 lira yerinde. 200 liradan aşağıya bunu vatandaş tüketemiyor. Üzümde önümüzdeki günlerde zamlanacak. Yani devletin vermiş olduğu taban fiyat üzerinden. Piyasa kendi kendine etiketleme yapmıyor" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA