3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

KÖYCEĞİZLİ KASAP: 10 LİRALIK KIYMA İSTİYORLAR, MAKİNEDEN BİLE ÇIKMIYOR


CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla`nın Köyceğiz ilçesinde esnafın sorunlarını diledi. Köyceğiz`de kasaplık yapan bir kadın, "Artık, fiyatlar çok pahalı diye, bir kilo alan yarım kilo alıyor, yarım kilo alan 250 gram alıyor. 10 liralık kıyma istiyorlar, onlar makineden bile çıkmıyor" dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2022 Salı 18:24   Okunma : 367

ESMA TURAN

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla`nın Köyceğiz ilçesinde esnafın sorunlarını diledi. Köyceğiz`de kasaplık yapan bir kadın, "Artık, fiyatlar çok pahalı diye, bir kilo alan yarım kilo alıyor, yarım kilo alan 250 gram alıyor. 10 liralık kıyma istiyorlar, onlar makineden bile çıkmıyor" dedi.

Süleyman Girgin, CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol ve partilerle birlikte Köyceğiz`deki bir pazarı ziyaret etti. Girgin, "Köyceğiz ilçe örgütümüz ile birlikte pazar yerini geziyoruz. İlçe başkanım diyor ki ‘Önceden bu yollar çok kalabalıktı, yürüyemezdik`. Ama şu anda alım gücünün olmamasından dolayı müşteri de azalmış esnaf da dertli" diye konuştu.

Pazarda kıyafet satan bir esnaf, "Turist olmazsa bizim tezgah açma şansımız yok. Yerli halkın alışveriş yaptığı yok. Geçen sene 60-70 liraya sattığımız ürün, bu sene 200 lira oldu, 3-4 kat arttı. Bizim giderlerimiz de arttı. Geçen sene 6 lira olan mazot, 25 lira. Bu giderlerimiz çoğaldıkça bizim de fiyatlarımız artıyor, artınca da halkın alım gücü yok" dedi.

"ÇARKI DÖNDÜRMEK ARTIK ÇOK ZOR"

Süleyman Girgin`in ziyaret ettiği bir kasap ise şunları söyledi:

"Artık, fiyatlar çok pahalı diye, bir kilo alan yarım kilo alıyor, yarım kilo alan 250 gram alıyor. 10 liralık kıyma istiyorlar, onlar makineden bile çıkmıyor yani. Herkes çok haklı. Biz, anlatırken ayrı zorlanıyoruz, satarken ayrı zorlanıyoruz. Ben mecburum alacağım, temel ihtiyaç bu da. Artık alışlar düştü. Aldığımız şeyin kalitesinden ödün vermemek için az satıyoruz. Çarkı döndürmek artık çok zor.”

"BAZEN AĞLIYORUM"

Başka bir üretici de "Markete gidiyoruz, üç tane şey alıyoruz, 100-300 lira tutuyor. Başka şey de alamıyoruz eve. Ağlıyorum ben bazen. Mesela önceden kahvaltılık peynir alıyorduk, şimdi almayı bıraktık. Gerçekten alamıyorum. Mazot da çok yüksek, memnun değiliz. Patlıcanı getiriyoruz pazara, satamıyoruz. Şu anda patlıcanın fiyatı 5 lira ama almıyor vatandaş” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA