2 Mayıs 2024 Perşembe

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: “GEÇEN SENE TURİZM BÖLGELERİNDEN BÜYÜK ŞEHİRLERE GÜNDE 3-4 SEFER YAPILIRKEN, BU YAZ BAZI GÜNLER UÇUŞ BİLE YAPILMAMAKTADIR. TÜRKİYE, UÇAKLARINI RUSYA`YA MI KİRALADI?”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, uçak seferlerindeki azalma ile ilgili “Geçen senelerde turizm bölgelerinden büyük şehirlere günde 3-4 sefer yapılırken, bu yaz bazı günler uçuş bile yapılamamaktadır. Bu durumun Türk Hava Yolları`nın yaklaşık 60 uçağını Rusya`ya kiraladığı için olduğu iddiaları kamuoyunda paylaşılıyor” değerlendirmesini yaptı. İlgezdi, “Gerçekten Türkiye, uçaklarını Rusya`ya mı kiraladı? Bu iddialar doğruysa vatandaşı mağdur edecek bu kararı kim, niye verdi” sorularını sordu.

 

Tarih : 24 Ağustos 2022 Çarşamba 10:21   Okunma : 454

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, uçak seferlerindeki azalma ile ilgili “Geçen senelerde turizm bölgelerinden büyük şehirlere günde 3-4 sefer yapılırken, bu yaz bazı günler uçuş bile yapılamamaktadır. Bu durumun Türk Hava Yolları`nın yaklaşık 60 uçağını Rusya`ya kiraladığı için olduğu iddiaları kamuoyunda paylaşılıyor” değerlendirmesini yaptı. İlgezdi, “Gerçekten Türkiye, uçaklarını Rusya`ya mı kiraladı? Bu iddialar doğruysa vatandaşı mağdur edecek bu kararı kim, niye verdi” sorularını sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı yazılı açıklamada yaz sezonunda artması gereken uçak seferlerinin azalmasını TBMM gündemine taşıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati`nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi veren İlgezdi, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İç hatlarda hava yolları kapasitesi 2019 yılına göre yüzde 30 azaldı. Türkiye`de özellikle 1,5 saatin üzerindeki uzun uçuşlarda, uçaklarda yer bulmak neredeyse imkânsız. Tatil noktaları, uçuş sayısının az olduğu doğu hatları ve tercihin yoğun olduğu uçuş saatlerindeki uçuşlar, 1 hafta önce tükeniyor. Yurtiçi uçak bileti fiyatları, geçen yaza göre yaklaşık yüzde 104 arttı. Vatandaş, hava yolu ulaşımında yaşadığımız bu sıkıntının nedenini merak ediyor. Uçak firmalarının vatandaşa yaptığı eziyeti Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü neden engellemiyor?”

Önergesine ilişkin açıklamasında; Ulaştırma Bakanlığı`nın tavan fiyat uygulamasını devreye soktuğunu, yurt içi uçak bileti fiyatlarının geçen yaza göre yaklaşık yüzde 104 arttığını belirtti. İlgezdi, “İç hatlara yönlendirilen uçak sayısı da azalınca birçok yolcu bilet sıkıntısı yaşamaya başladı” dedi.

“Bunun nedeni Rusya`ya kiralanan uçaklar mı?” sorusunu yönelten İlgezdi, şu açıklamayı yaptı:

“Tüm ülkelerde ve Türkiye`de yaz sezonunda uçuş sayıları artarken, bu yaz ülkemizde uçuş sayıları ciddi şekilde azalmıştır. Geçen senelerde turizm bölgelerinden büyük şehirlere günde 3-4 sefer yapılırken, bu yaz bazı günler uçuş bile yapılamamaktadır. Bu durumun Türk Hava Yolları`nın yaklaşık 60 uçağını Rusya`ya kiraladığı için olduğu iddiaları kamuoyunda paylaşılıyor. Sefer sayıları azalınca ve hal böyle olunca biz de 2022 yılında kiralanan uçakların kaçı Rusya`ya kiralanmış diye sorduk. Turizm sezonundayız. Hem yurttaşlarımız hem ülkemize gelen turistler, azalan seferler yüzünden uçak bulamıyorlar ve mağdur oluyorlar. Bizim ülkemiz cennet gibi bir ülke ve turistlerin akın ettiği birçok doğal güzelliğimiz var. Böyle bir turizm ülkesinin hava yolunda sıkıntı yaşama gibi bir lüksü yoktur. Bacasız sanayi dediğimiz turizm sektörü, sefer azlığı nedeniyle zarar görmektedir, turizm gelirlerimiz düşüşe geçmektedir.

Uçak seferlerindeki sıkıntıyı bizler de hissediyoruz. Yasama dönemi içerisinde her salı gerçekleştirdiğimiz grup toplantılarımızı bu sene yaz aylarında da yapma kararı aldık ve her hafta Anadolu`nun bir şehrinde grup toplantısına katılıyoruz. Gideceğimiz illerde uçak bileti bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Milletvekilleri bile uçak bileti bulamıyorken, vatandaşlarımız çok daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorlar. Bunun adı vatandaşa eziyettir. Yetkililerden çıkıp uçak seferlerinin neden az olduğunu açıklamalarını bekliyoruz. Uçak firmalarının vatandaşa yaptığı eziyeti, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü neden engellemiyor? Yoksa gerçekten Türkiye, uçaklarını Rusya`ya mı kiraladı? Bu iddialar doğruysa vatandaşı mağdur edecek bu kararı kim, niye verdi; bir an önce bunun açıklığa kavuşması gerekmektedir.”

İlgezdi, önergesinde Bakan Nebati`ye şu soruları yöneltti:

“Türk Hava Yolları`nın toplam kaç uçağı vardır? Bu uçakların kaçı 2022 yılı başka hava yollarına kiralanmıştır? 2022 yılında kiralanan uçakların kaçı Rusya`ya kiralanmıştır? Turizm sezonunda yurttaşlarımızın ve turistlerin azalan seferler yüzünden mağdur olmaları önemli değil midir? Sefer azlığı nedeniyle turizm gelirlerinin düşmesi önemli değil midir?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA