3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

AKSARAY ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ BAŞKANI KOÇAK`TAN, AÇACAĞI PARKA ‘ŞEHİT EREN BÜLBÜL` ADINI VERECEĞİNİ DUYURAN AKSARAY BELEDİYESİ`NE TEPKİ: “AKSARAY`DA ŞEHİT Mİ YOK”


Aksaray Belediyesi`nin Kurtuluş`taki Laleli mahallesinde açacağa parka `Şehit Eren Bülbül` adını vereceğini duyurması, kentteki şehit ailelerinin tepkisini çekti. Aksaray Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, "Aksaray`da şehit mi yok? Şehit yakınları, ‘Siz Eren Bülbül ismine neden müdahale etmediniz` diye bana soruyor. Belediyenin bize sormadığını söyledim. Eren Bülbül, bizim de başımızın tacı. Genç yaşında bu vatan için canını feda etti, ancak biz ne olacağız? Bu ayrımın sebebi ne? Eren Bülbül`ün ismi her yerde var. Birilerini kahraman ilan edip bizim çocuklarımızı, 185 tane şehidimizi yok saymak hiç kimsenin haddi değil” dedi.

 

Tarih : 24 Ağustos 2022 Çarşamba 10:56   Okunma : 390

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray Belediyesi`nin Kurtuluş`taki Laleli mahallesinde açacağa parka `Şehit Eren Bülbül` adını vereceğini duyurması, kentteki şehit ailelerinin tepkisini çekti. Aksaray Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, "Aksaray`da şehit mi yok? Şehit yakınları, ‘Siz Eren Bülbül ismine neden müdahale etmediniz` diye bana soruyor. Belediyenin bize sormadığını söyledim. Eren Bülbül, bizim de başımızın tacı. Genç yaşında bu vatan için canını feda etti, ancak biz ne olacağız? Bu ayrımın sebebi ne? Eren Bülbül`ün ismi her yerde var. Birilerini kahraman ilan edip bizim çocuklarımızı, 185 tane şehidimizi yok saymak hiç kimsenin haddi değil” dedi.

Hüseyin Koçak, Laleli mahallesinde açacağa parka `Şehit Eren Bülbül` adının verileceğini açıklayan Aksaray Belediyesi`ne tepki gösterdi. Koçak, ANKA haber Ajansı`na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"NEDEN AYRIM YAPILIYOR BİLMİYORUM"

"Şehit babasıyım. Bütün şehit aileleriyle içli dışlı oluyoruz. Onların dertlerini, sıkıntılarını dinliyoruz. Çözebildiğimiz kadar kendimiz, çözemediğimiz kadar yetkililerden yardım alıp çözmeye çalışıyoruz. Aksaray`da ilk şehidimiz, terör şehidimiz. Bununla beraber 185 tane terör şehidimiz var. Benim oğlum, 110`uncu şehitti. 2006 yılında teröristlerle girdiği çatışmada, Hakkari Şemdinli Derecik bölgesinde şehit olmuştu. Şimdi şehitlerimizin isimlerinden bazıları çok ön plana çıkartılmış durumda. Tüm şehitlerimiz arasında ayrım yapılıyor. Çocuğumun, çöp kokan, şehit babası olarak utandığım ufak bir sokakta ismi var, isminin altında çöp konteyneri duruyor. Bu konuyu daha önce dile getirdim. Sokak isminin yazdığı levha büküldüğü için şehidin ismini bile göremiyorsunuz. Bu yıldan en son benim çocuğumun ismi kalmış, Kurtuluş`ta bir okula ismini verdirdik. Diğer bazı şehitlerimizin ismi cadde, sokak, okul, park gibi yerlere veriliyor. Benim çocuğum gibi bazı çocuklara neden ayrım yapıldığını bilmiyorum."

"ŞEHİT GELDİĞİ ZAMAN EN ÇOK BİZİM İÇİMİZ YANAR"

Aksaray Belediyesi`nin şehit aileleri ile istişare yapmadan bu tür konularda karar aldığını ifade eden Koçak, belediye başkanına 10 şehit babasıyla ziyarete gitmelerine rağmen derneğe herhangi bir ziyaret yapmadığını söyledi. Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Maalesef Sayın Başkan, tenezzül edip bizi ziyaret etmedi. Bu işler sosyal medya paylaşımı ile olmuyor. Şehit geldiği zaman, Türkiye genelinde en çok bizim içimiz yanar. Kimse kusura bakmasın, çünkü o acıyı yaşayanlar bizleriz. Öyle sosyal medyadan yapılan ‘ciğerim yandı`, `içimize kor ateşi düştü` gibi paylaşımlar hiç inandırıcı değil. Öyle paylaşımla da olmuyor. Siyasiler, şehit geldiğinde babasıyla bol bol fotoğraf çektirip ‘Bak yanındayız` mesajı verir. Tören biter, birkaç sefer ziyarete gidilir, ondan sonra aile yalnız bırakılır. Ben, 12 yıldır bunları yaşıyorum ve bu durum ziyadesiyle içimizi yakıyor, çok üzülüyoruz.

"ŞOV YAPAN, SİYASET YAPAN, HAYRINI GÖREMEYECEK"

Şehitler üzerinden şu anda ne oluyor ne bitiyorsa şehitlerimizin haberi var. Emin olun sizlere hakkını helal etmiyor. Şehitlik üzerinden şov yapan, siyaset yapan, hayrını da göremeyecek” diyen Koçak, “Eğer bir şehit babası olarak benim canım yanıyorsa, yakıyorsanız bu bir haktır. Şehitler unutmayacak, ahirette görüşürüz. Hakkımızı da helal etmiyorum. Beni bir şehit yakınım arayıp, ‘Başkanım, Aksaray`da şehit mi yok? Eren Bülbül de bizim şehidimiz. Türkiye`de herkes bizim şehidimiz. Başkanım belediye başkanına nasıl sesimizi duyururuz` dedi. Ben de ‘Ulaşamayız` dedim. Dernek başkanı olmama rağmen nasıl ulaşamadığımı sorunca, belediyenin bizlerle istişare yapmadığını; derdimizi, sıkıntımızı sormadığını ve önemsemediğini söyledim.

"AKSARAY`DA ŞEHİT Mİ YOK"

Aksaray`daki 185 şehidin bu tür kararlarla yok sayıldığını söyleyen Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim çocuğum da 20 yaşında şehit oldu. Niye bizim çocuklarımızın ismi böyle önemli yerlere verilmiyor? Ben yandım, benim ciğerim yandı. Benim çocuğumun isminin altında çöp var. Hâlâ utanmıyor musunuz? Bizi bypass etmeye, yok saymaya kimsenin hakkı yok. Üç yıl ne yaptınız? Aksaray Belediyesi`nin derneğimize denizdeki bir kum tanesi kadar faydası oldu mu? Olmadı. Sayın Başkan, Allah aşkına sen kimin oyları ile geldin? Eren Bülbül de diğer şehitler de Allah katında şehittir. Aksaray`da şehit mi yok? Şehit yakınları, ‘Siz Eren Bülbül ismine neden müdahale etmediniz` diye bana soruyor. Belediyenin bize sormadığını söyledim. Eren Bülbül, bizim de başımızın tacı. Genç yaşında bu vatan için canını feda etti, ancak biz ne olacağız? Bu ayrımın sebebi ne? Eren Bülbül`ün ismi her yerde var. Sorsaydınız, fikrimizi alsaydınız. Birilerini kahraman ilan edip bizim çocuklarımızı, 185 tane şehidimizi yok saymak hiç kimsenin haddi değil. Kimse kusura bakmasın.

"ŞEHİT AİLELERİNİN HAYIR DUASINI ALIYORLAR"

Aksaray Belediyesi`nde yan gelip yatan personeller varken biz derneğe bir tane personel alamadık. Bir bardak çayları dahi nasip olmadı. Bizlerden vergi alıyorsunuz. Ancak Aksaray Vali`mize, Valiliğimize çok teşekkür ediyorum. Bize sahip çıktılar, kimseye muhtaç etmiyorlar. Ben, Sayın Vali`mize ve yardımcılarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehit ailelerinin hayır duasını alıyorlar. Bunu şehitlerimiz de görüyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA