3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

CHP MİLLETVEKİLLERİNİN DİNLEDİĞİ NİĞDELİ ÜRETİCİ: "BİZİ BİTİRDİLER. BU PANCAR BİTTİ BİZ DE BİTTİK"


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Hatay Milletvekili Serkan Topal, Niğde`de esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Bir üretici, “Bu pancarı bir dile getirin. Bizi bitirdiler. Bu pancar bitti biz de bittik" dedi.

 

Tarih : 24 Ağustos 2022 Çarşamba 14:27   Okunma : 444

ENES CAN ÖZMEN

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Hatay Milletvekili Serkan Topal, Niğde`de esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Bir üretici, “Bu pancarı bir dile getirin. Bizi bitirdiler. Bu pancar bitti biz de bittik" dedi.

Niğde`de dün yapılan CHP grup toplantısının ardından milletvekilleri kentte esnaf ziyareti yaptı. CHP milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Serkan Topal`ın sorunlarını dinlediği esnaf, "Atama istiyoruz, 4 senedir atanamıyorum" ifadelerini kullandı.

"YİYEMEDEN GİDEN İNSANLAR OLUYOR"

Bir çiğköfte satıcısı, "Malzemeler çok pahalı. Turşularımız, nar ekşilerimiz onlar çok yüksek. Köftemiz tabi ucuz 14 lira. Zorlanıyorlar yani. Sorup da yiyemeden giden insanlar oluyor" derken; turizm firmasında çalışan bir vatandaş, "İş yok. Bilet fiyatları iki, iki buçuk kat arttı ama maliyetler 6-7 kat arttı. Lastik, yakıt gideri, aküsü, sigortası, kaskosu, zorunlu koltuk sigortaları, kiralar her şey 6-7 kat arttı. Otobüs biletleri geçen yıl Ankara 70 liraydı bu yıl 200 yazıyoruz yani” dedi.

Başarır, bunun üzerine "Sarayın araçlarının lastik giderleri 11 milyon lira. Allah`ın evine 500 kişiyle giriyor ve binlerce araçla gidiyor. Daha da ilgincini söyleyeyim mi? O mahalledeki insanlar o beyefendi geldiği için o camide namaz kılamıyorlar" diye konuştu.

"FİYATLAR NORMAL DEĞİL"

Başka bir çiğköfte satıcısı ise, "Sadece geçimimizi sağlıyoruz yani. Döndürüyoruz para kazanma gibi bir şeyimiz kalmadı. Sadece kendimizi döndürelim yeter diyoruz. Daha kötüye gitmesin diye umut ediyoruz" dedi. Bir telefon satıcısı, “Fiyatlardan dolayı alan olmuyor pek. Giren oluyor fiyatları duyunca ondan sonra çıkıyor. Vergilerden dolayı. Normal değil yani" ifadelerini kullandı.

Bir mağaza çalışanı, vekillerin alım gücüyle ilgili sorusu üzerine "Tabi düştü. Evet maalesef öyle. Biz gençken asgari ücret 600 liraydı çeyrek altın 60 liraydı 10 tane alabiliyorduk. Şimdi asgari ücret 5 bin lira çeyrek altın 1,500 lira 3 tane alabiliyoruz. Diyecek bir şey yok, onlara akıl ermiyor. Akıl vermiş ama fikir vermemiş`` dedi.

Bir üretici de “Bu pancarı bir dile getirin. Bizi bitirdiler. Pancar bitti biz de bittik” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA