3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

OSMANİYE`DE MÜFTÜLÜĞÜN ONAYI İLE KÖY İMAMININ DÜZENLEDİĞİ EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI, YARIŞMAYA ÜÇ GÜN KALA MÜFTÜLÜK KARARI İLE İPTAL EDİLDİ


Osmaniye`nin Dervişiye Köyü Merkez Cami imamı Hamza Demir, köyde düzenlediği Ezanı Güzel Okuma Yarışması`nın yarışma tarihine üç gün kala iptal edilmesi ile ilgili olarak sosyal medyada; “Üç gün kala muhtar, valiliğe gidip, ‘Ben bu yarışmada yokum, köy muhtarı olarak, bu yarışmayı desteklemiyorum, köy halkı desteklemiyor` diyerek dilekçe vermiş. Müftü Yardımcımız beni aradı. ‘Bu yarışma iptal, muhtarın şikayeti üzerine, usulsüz deri toplandı, usulsüz deri toplanıyor` diyerek, bu bahanelerle, bu yarışmamızı durdurdular. Ben de Müftü beyin emrine uyarak, yarışmamızı iptal ettim” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 24 Ağustos 2022 Çarşamba 14:55   Okunma : 383

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye`nin Dervişiye Köyü Merkez Cami imamı Hamza Demir, köyde düzenlediği Ezanı Güzel Okuma Yarışması`nın yarışma tarihine üç gün kala iptal edilmesi ile ilgili olarak sosyal medyada; “Üç gün kala muhtar, valiliğe gidip, ‘Ben bu yarışmada yokum, köy muhtarı olarak, bu yarışmayı desteklemiyorum, köy halkı desteklemiyor` diyerek dilekçe vermiş. Müftü Yardımcımız beni aradı. ‘Bu yarışma iptal, muhtarın şikayeti üzerine, usulsüz deri toplandı, usulsüz deri toplanıyor` diyerek, bu bahanelerle, bu yarışmamızı durdurdular. Ben de Müftü beyin emrine uyarak, yarışmamızı iptal ettim” açıklamasını yaptı.

Osmaniye`de, Dervişiye Köyü Merkez Cami imamı Hamza Demir, sosyal medya hesabında yayınladığı videoda, köyde yapacakları “Ezanı Güzel Okuma” yarışmasına önce onay verildiğini ancak köy muhtarının müftülüğe başvurusunun ardından yarışmanın

“İki aydan beri Dervişiye Köyü camimizde, tertip komitesiyle birlikte dört defa toplantı yaptık. Köyler arasında ‘Ezan Okuma Yarışması` yapmayı planlıyorduk. Bu yarışmanın maddi ve manevi desteği noktasında, en başta köy halkımız, köy muhtarlığımızın katkıları ile tüm çevre imam hatiplerinin öncülüğünde yapmayı planladık, kararlar aldık. Resmi olarak dilekçelerimizi verdik, müftülüğe.

Müftülük, ‘usulsüz` diyerek, bir yazı gönderdi. Resmi jüri üyesi istedik. ‘Jüri üyesi veremeyiz` dediler. Tekrar köy muhtarımız bir yazı yazarak, valiliğe; heyet seçti. Bunun öncülüğünde her türlü program yapılacaktı. Ve valiliğe müracaat ettiler. Valilik de müftülük kanalı ile resmi yazı gönderdi.

Resmi yazıda, ‘Dervişli Köyü cami imam hatibi Hamza Demir`den destek alınması uygun görülmüştür` diye müftülüğümüzün bir resmi yazısı elimize geldi. Bu anlamda ben cami imam hatibi olarak her türlü, maddi manevi yönden bu yarışmanın giderleri noktasında elimi taşın altına koyacağımı bildirdim.

Son 10 gün kala, köy muhtarımız Atilla Gök, bu yarışmadan çekildiğini desteklemediğini söylediler. Ben de ‘kimse destek vermezse imam hatip olarak, iki maaşımı görmem, masrafları ben karşılıyorum` diye kendilerine söyledim. Onlar da tamam dediler.

Hazırlıklara başladık. Malzemelerimizi aldık, her şeyimiz hazır. Üç gün kala, cuma günü; muhtar valiliğe gidip, ‘Ben bu yarışmada yokum, köy muhtarı olarak, bu yarışmayı desteklemiyorum, köy halkı desteklemiyor, diyerek dilekçe vermiş. Müftü Yardımcımız beni aradı. ‘Bu yarışma iptal, muhtarın şikayeti üzerine, usulsüz deri toplandı, usulsüz deri toplanıyor` diyerek, bu bahanelerle, bu yarışmamızı durdurdular.

Ben de Müftü beyin emrine uyarak, yarışmamızı iptal ettim. Duyurusunu yaptım. Burada tabi olduğumuz kurumumuz, muhtar değil, valiliğimizdir, müftülüğümüzdür. Müftülük uygun görür yaparız, uygun görmez yapmayız. Müftülüğümüzün talimatı ile bu programı iptal etmiş durumdayız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA