25 Haziran 2024 Salı

16:02   CHP HEYETINDEN MARDIN`DE ACıLı AILELERE TAZIYE ZIYARETI   15:53   EMO, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLARı İNCELEDI   15:26   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT`TEN İKTIDARıN DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   15:23   TARSUS’TA 9 MAHALLEDE YOL BAKıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:18   TOROSLAR’DA YOLLAR TERTEMIZ   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YINE BIR İLK: ‘TARSUS DAĞ KOŞUSU’   14:55   ÖZGÜR ÖZEL, AYŞE ATEŞ İLE GÖRÜŞTÜ   14:41   İMAMOĞLU`NDAN KıLıÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME AÇıKLAMASı   13:55   DEM PARTI, DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNDA ZARAR GÖREN BÖLGELERIN AFET BÖLGESI İLAN EDILMESI İÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   13:08   TÜRK TABIPLERI BIRLIĞI SEÇIME GIDIYOR....    13:07   BURHANETTIN BULUT: “İŞSIZLIK SIGORTASıNDAN YARARLANMA ŞARTı KOLAYLAŞTıRıLMALıDıR”   12:48   DÜNYA SAĞLıK ÖRGÜTÜ`NDEN ZAYıFLAMA İLAÇLARı UYARıSı   12:03   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARDAN ‘GADIR HUM BAYRAMı’ MESAJı   12:01   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN, EĞITIMCILERLE YEMEKTE BULUŞACAK...    11:25   SALDA GÖLÜ KORUMA DERNEĞI: "SALDA GÖLÜ, BILIM INSANLARı IÇIN LABORATUVAR OLMALı"   10:50   MADıMAK KATLIAMı`NDA HAYATıNı KAYBEDENLER, YENIŞEHIR`DE ANıLACAK   10:47   SAADET PARTISI`NDE OLAĞANÜSTÜ KONGRE HAZıRLıKLARı...    10:34   MERKEZ BANKASı REEL KESIM GÜVEN ENDEKSI HAZIRAN AYıNDA DÜŞTÜ   09:16   DENIZ, YıLDıZ VE TOPRAK SEVIMLILIKLERI İLE TARSUS DOĞA PARKı’NıN YENI NEŞE KAYNAKLARı   16:15   DIYARBAKıR VE MARDIN ARASıNDA ÇıKAN YANGıNDA ÖLÜ SAYıSı 15`E YÜKSELDI  
 
     
   

Boğaziçi Üniversitesi Mezuniyetinde Rektöre Protesto


Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan protesto edildi.

 

Tarih : 29 Haziran 2018 Cuma 14:19   Okunma : 1229

Boğaziçi Üniversitesi’nin mezuniyet töreni  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve rektörü protesto eylemine dönüştü.
Boğaziçililer, Afrin için lokum dağıtan gruba tepki gösterdikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterildikten sonra evlerine baskın yapılıp gözaltına alınmış, hakkında dava açılan 22 öğrenciden 14’ü bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

TSK ve ÖSO militanlarının Afrin'e girmesi üzerine üniversitede lokum dağıtan gruba müdahale eden üniversiteliler hakkında Erdoğan, "Lokum dağıtanlara bu şekilde davrananlara haddini bildirmek benim ve devletin görevidir. Okul bahçelerinde terör estirenlere meydanı bırakmayacağız" demişti. Erdoğan, ayrıca “O komünist, o vatan haini, terörist gençler onların masalarını dağıtıyor. O terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” demişti.

Bugünkü mezuniyet töreninde Boğaziçili öğrenciler, Erdoğan’ın bu sözlerine protestoyla yanıt verildi.

 

MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER SORDU: ‘DİPLOMAN NERDE?’

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki diploma töreni kapsamında yapılan geçit töreninde öğrenciler, “Okutmayacağız dediği komünistler mezun oldu, senin diploman nerede?” diye sordu.
Öğrencilerinin hedef gösterilmesini ve tutuklanması sürecini izleyen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü de konuşma yaptığı esnada, öğrencilerin sırtını dönmesi süratiyle protesto edildi.

Paylaş :
Etiketler :  boğaziçi üniversitesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA