28 Eylül 2024 Cumartesi

21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"  
 
     
   

MUSA ANTER CİNAYETİNE İLİŞKİN DAVANIN DURUŞMASI ZAMAN AŞIMINA 5 GÜN KALA YAPILDI... DİCLE ANTER: “FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERİN ZAMAN AŞIMINA UĞRAMASI, İNSANLIK SUÇUDUR”


Gazeteci-yazar Musa Anter cinayetine ilişkin davanın duruşması, zaman aşımına 5 gün kala yapıldı. Mahkeme, Anter`in öldürülmesinin insanlığa karşı işlenen suç olup olmadığına ve davanın zaman aşımına uğrayıp uğramayacağına bir sonraki celsede karar vermek üzere davayı 21 Eylül`e erteledi. Musa Anter`in oğlu Dicle Anter, “Faili meçhul cinayetlerin zaman aşımına uğraması, insanlık suçudur” dedi.

 

Tarih : 15 Eylül 2022 Perşembe 12:26   Okunma : 392

GÜRKAN DEMİRTAŞ

Gazeteci-yazar Musa Anter cinayetine ilişkin davanın duruşması, zaman aşımına 5 gün kala yapıldı. Mahkeme, Anter`in öldürülmesinin insanlığa karşı işlenen suç olup olmadığına ve davanın zaman aşımına uğrayıp uğramayacağına bir sonraki celsede karar vermek üzere davayı 21 Eylül`e erteledi. Musa Anter`in oğlu Dicle Anter, “Faili meçhul cinayetlerin zaman aşımına uğraması, insanlık suçudur” dedi.

Musa Anter`in 20 Eylül 1992 tarihinde Diyarbakır`da öldürülmesine ilişkin davanın duruşması, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi`nde bugün yapıldı. Duruşmayı, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, HDP Ağrı Milletvekilleri Abdullah Koç, HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz de izledi.

Duruşmada, Dicle Anter`in avukatı ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, bu davanın insanlığa karşı suç kapsamında olması ve zaman aşımına uğramaması gerektiği yönündeki taleplerini yineledi.

Mahkeme heyeti, davanın konusunun insanlığa karşı suç kapsamında olduğu ve bu nedenle zaman aşımına uğramaması gerektiği yönündeki taleplere ilişkin değerlendirmenin bir sonraki duruşmada yapılmasına karar vererek davayı 21 Eylül`e ertelendi.

“FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERİN ZAMAN AŞIMINA UĞRAMASI, İNSANLIK SUÇUDUR”

Duruşma öncesinde ANKA Haber Ajansı`na konuşan Musa Anter`in oğlu Dicle Anter, zaman aşımına ilişkin şunları söyledi:

“Bugün 15 Eylül 2022, belki de babamın son duruşması. Ama 20 Eylül 2022`de, 30 yıllık bir zaman aşımı söz konusu. Bu mahkemedeki beklentilerimiz… Her şey ortada aslında, yani bütün deliller, tanıklar konuştu. 97`den bugüne kadar olan geçmişe baktığımızda, davanın seyrinin nasıl olduğu gayet açık ve net. Failler belli aslında. Bu, bir faili meçhul cinayeti. Faili meçhul cinayetlerin zaman aşımına uğraması, insanlık suçudur. Biz bunu kabul etmiyoruz ama böyle bir durumla karşı karşıyayız. Yani bütün bilgiler, bütün deliller devlet arşivinde var esasında. Bu devlet arşivine dokunulmuyor maalesef. Hele bir de bu Kürt yazar Musa Anter olunca bu daha da net biçimde ortaya çıkmış oluyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA