2 Haziran 2024 Pazar

16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU   12:09   CHP`DEN ``ŞEHIT YAKıNı VE GAZILER`` TALIMATı   11:31   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ESKI BAŞBAKAN TANSU ÇILLER`E BAŞSAĞLıĞı DILEDI   11:17   MEZITLI BELEDIYESI, ARATOS SPOR TESISLERI`NDEKI TENIS KORTLARıNı YENILIYOR   09:48   ŞEHIR HASTANELERINE ULAŞıM SORUNUNA VATANDAŞLARıN TEPKISI SÜRÜYOR   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI, YAPıLARı YANGıNA KARŞı DENETLIYOR   09:32   TANSU ÇILLER’IN EŞI ÖZER ÇILLER VEFAT ETTI   14:52   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: "HER DOĞANA ANAYASA YAPARıZ, ERDOĞAN`A ANAYASA YAPMAYıZ"   13:13   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARı ESENLI’YI ZIYARET ETTI… “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"  
 
     
   

OSMANİYE KADİRLİ BELEDİYE MECLİSİ`NİN İYİ PARTİLİ ÜYESİ OLGAÇ AÇIKLADI: 2018`DE SEÇİM YATIRIMI DİYE YAPILAN TOKİ PROJESİ İPTAL EDİLMİŞTİ, 2022`DE YİNE AYNI YERE TOKİ KONUT PROJESİ YAPTI


Osmaniye`de Kadirli Belediye Meclisi`nin İYİ Partili üyesi Ekrem Olgaç, ihalesi 2018 yılında yapılan toplu konut projesi ile ilgili “İnsanlardan para toplandı ve seçimden sonra iptal oldu proje. Seçim arifesindeyiz. İnsanlardan para toplanıyor. Yine 126, aynı yerde, aynı alanda. Bu bir seçim yatırımıdır" dedi.

 

Tarih : 24 Eylül 2022 Cumartesi 16:45   Okunma : 444

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’de Kadirli Belediye Meclisi’nin İYİ Partili üyesi Ekrem Olgaç, ihalesi 2018 yılında yapılan toplu konut projesi ile ilgili “İnsanlardan para toplandı ve seçimden sonra iptal oldu proje. Seçim arifesindeyiz. İnsanlardan para toplanıyor. Yine 126, aynı yerde, aynı alanda. Bu bir seçim yatırımıdır" dedi.

Osmaniye’nin Sumbas ilçesine 28 Mart 2018 yılında TOKİ tarafından ilçeye 126 konut ve 1 adet ticaret merkezi proje ihalesi yapıldı. Projedeki konutları almak için Osmaniyeliler, başvuru yaptı. Ancak proje, “talebin az olduğu” gerekçesiyle iptal edildi.

Bu yıl TOKİ, aynı alan üzerinde yine 126 konut yapılacağını duyurdu. Kadirli Belediye Meclisi’nin İYİ Partili üyesi Ekrem Olgaç, aynı alanda yeniden TOKİ konutu yapılacağının duyurulmasına tepki gösterdi. Olgaç, şunları söyledi:

“Bu alanda 2018’de geçtiğimiz seçimlerde, Haziran seçimlerinde, konut projesi yapılmıştı. İnsanlardan satıldı para toplandı ve seçimden sonra iptal oldu proje. Tekrarından insanların paraları ödendi, 126 konuttu yapım projesinde. Şu an seçim arifesindeyiz tekrardan insanlardan para toplanıyor yine 126, aynı yerde aynı alanda. Temeli kazılmış halde bırakılmış bu şekilde. Yine aynı proje üzerinde insanlardan para toplanıyor. Seçimden sonra benim kendi kanaatim bu projenin yine iptal olacağı. Bu bir seçim yatırımıdır, düşüncemi söylüyorum.

"DAR GELİRLİ NASIL ÖDEYECEK?"

Bu projelerin yapıldığında yani bu dar gelirli insanlar diyorlar ya, dar gelirli asgari ücretli, emekliler, bunları nasıl alabilecek? Yani nasıl ödeyebilecekler? Nasıl karşılayabilecekler? Herkes dar gelirliye özel yapıldığı söyleniyor ya, ben inanmıyorum ödeyebileceklerine. Bir asgari ücretli, bir emekli bunu ödeyeceğini sanmıyorum, inanmıyorum.”

3 Kasım 2020 tarihinde düzenlediği basın toplantısında konuşan AKP Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, "Şimdi Sumbas Belediyemizle görüştük, 126 konutluk bir proje başvurusunda bulundu. İnşallah bu da takibimizde. TOKİ ile görüşüyoruz, inşallah talep gelir" demişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA