2 Haziran 2024 Pazar

17:29   RIZE`DE ``ÇAY MITINGI``NE KATıLAN ÜRETICILERINDEN ÇAĞRı: ``YAŞ ÇAY ALıM FIYATı EN AZ 25 TL OLMALı``   17:21   ÖZGÜR ÖZEL: "BELEDIYELER BIRLIĞI`NDE 14 YÖNETICIDEN 8`INI CHP ALACAK 6`SıNı DIĞER PARTILERE VERECEK"   16:33   RIZE’DE ÜRETICININ TALEBI: "ÇAY KANUNU ÇıKARıLSıN"   15:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI, LGS SıNAVıNA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE SU İKRAM ETTI   15:02   CHP`DEN RIZE`DE "ÇAY MITINGI"...    14:35   LGS SıNAVı SONA ERDI... ÖĞRENCILER EN ÇOK SAYıSAL DERSLERDE ZORLANDı   13:46   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, MITING ÖNCESINDE RIZE`DE ÇAY ÜRETICILERINI ZIYARET ETTI   13:41   CHP HEYETI SEÇIMIN TEKRARLANDıĞı PıNARBAŞı`NDA...    12:48   KÜÇÜKÇEKMECE`DE ÇÖKEN ÜÇ KATLı BINA... İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA İSTANBUL`A GITTI   11:27   TBMM`DE BU HAFTA... KRIPTO VARLıKLARA ILIŞKIN KANUN TEKLIFI GÖRÜŞÜLECEK, MERKEZ BANKASı BAŞKANı KARAHAN PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU`NA SUNUM YAPACAK   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SPOR KULÜBÜ, SÜPER LIG`E ÇıKTı   09:29   "FILISTIN İÇIN BIN GENÇ" GRUBU: 10 ARKADAŞıMıZ ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTıNA ALıNDı   01:44   ÖZGÜR ÖZEL: “GÖZALTıNA ALıNAN ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ TABAN MAAŞ VE GÜVENCELI ÇALıŞMA TALEPLERININ YANıNDAYıZ”   01:32   BELEDIYELERDEKI NORM KADRO ILKE VE STANDARTLARıNA ILIŞKIN YÖNETMELIKTE DEĞIŞIKLIK YAPıLDı   16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:55   MERSIN’DE MARDINLILER DAYANıŞMA GECESINDE BIRARAYA GELDI   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU  
 
     
   

TBMM YENİ YASAMA YILINA YARIN BAŞLIYOR


TBMM, 3 aylık aranın ardından yeni yasama yılına yarın başlayacak. İlk kez bir yasama döneminde altıncı yasama yılını yapacak olan TBMM`de ilk gündem maddelerinden biri, ‘sansür yasası` olarak nitelendirilen kanun teklifi olacak. Teklifin, önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu gündemine gelmesi bekleniyor.

 

Tarih : 30 Eylül 2022 Cuma 12:06   Okunma : 362

TBMM, 3 aylık aranın ardından yeni yasama yılına yarın başlayacak. İlk kez bir yasama döneminde altıncı yasama yılını yapacak olan TBMM`de ilk gündem maddelerinden biri, ‘sansür yasası` olarak nitelendirilen kanun teklifi olacak. Teklifin, önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu gündemine gelmesi bekleniyor.

TBMM, yarın yeni yasama yılına başlıyor. Meclis`in açılması nedeniyle TBMM Başkanı Mustafa Şentop`un da katılımıyla ilk tören Atatürk Anıtı`nda yapılacak. Anıta çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

TBMM 27. Dönem 6. Yasama yılı ise TBMM Genel Kurulu`nda saat 14.00`te yapılacak özel oturumla başlayacak. TBMM`de ilk kez bir dönemde altıncı kez yasama yılı yapılmış olacak.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, özel oturumda birleşimi açarak sunuş konuşması yapacak. Şentop`un ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış konuşması yapacak.

Pandemi nedeniyle ara verilen Meclis resepsiyonu ise iki yıl aranın ardından 19.00`da düzenlenecek.

Siyasi partilerin grup toplantıları 4 Ekim Salı günü başlayacak.

TBMM Genel Kurulu`nun gündemine ise “sansür yasası” olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`nin gelmesi bekleniyor. Teklifle, internet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınacak. Basın kartı başvurusu İletişim Başkanlığına yapılacak, resmi nitelikte kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Teklifle "Halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak amacıyla ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan" kimse, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. Milli İstihbarat Teşkilatının faaliyetleri ve personeline yönelik suç teşkil eden içerikler katalog suçlar kapsamına alınacak.

Meclis`in yeni yasama yılındaki ilk işi, E???ndüstri Bölgeleri Kanunu`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`ni yasalaştırmak olacak. Endüstri Bölgeleri Kanunu`ndaki “endüstri bölgesi ilân edilmiş yerlerde yatırım yapmak için zorunlu tutulan “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Süreci” hükmü de kaldırılacak.

“Cazip hale getirme” gerekçesiyle endüstri bölgelerindeki yatırımların tamamlanması şartıyla yatırımcılara mülkiyet devri yapılabilmesini öngören teklife göre, endüstri bölgelerinde yer alan yatırımlara ilişkin Cumhurbaşkanı tarafından ek teşvikler verilebilecek. Kamulaştırılan taşınmaz malların kamulaştırma bedeli Bakanlık tarafından karşılanmış ise bu malların sözleşmesinde belirtilen süre kadar şirket veya yatırımcı lehine bedeli karşılığında, kamulaştırma bedeli yönetici şirket veya yatırımcılar tarafından karşılanmış ise yönetici şirket veya yatırımcılar lehine bedelsiz olarak bağımsız ve sürekli irtifak hakkı tesis edilecek.

Özel endüstri bölgesi ilan edilen alan içerisinde başvuru sahibinin talep etmesi, özel mülkiyete konu arazi maliklerinin sanayi yatırımı yapmayı taahhüt etmesi şartıyla özel mülkiyete konu arazin kamulaştırılmayacak. Sanayi yatırımı yapan sanayiciler, kendi mülkiyetleri üzerinde özel endüstri bölgesi olanaklarıyla yatırım yapabilecek.

2023 yılı Bütçe Kanunu Teklifi, 17 Ekim`de TBMM Başkanlığı`na sunulacak. Bütçe, yıl sonuna kadar Plan ve Bütçe Komisyonu`nun ardından Genel Kurul`da görüşülecek.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA