19 Haziran 2024 Çarşamba

12:12   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, SAVAŞ KABINESINI FESHETTI   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:26   TEMA VAKFı: “ÜLKEMIZDE 2012-2023 YıLLARı ARASıNDA YAKLAŞıK 410 BIN HEKTAR ORMAN ALANı KAYBEDILDI”   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ``MERTUSENG TURIZM ÇALıŞTAYı`` ILE SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERINI VE GENÇLERI BULUŞTURDU   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU   16:14   UTKU ÇAKıRÖZER: GEZI TUTUKLULARı BIR BAYRAMA DAHA ÖZGÜRLÜKLERINDEN MAHRUM GIRMEMELI   13:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN BAYRAMıN ILK GÜNÜNDE KABRISTAN ZIYARETI   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN BOLAT`A: "KURBAN BAYRAMı ÖNCESI GELEN FAHIŞ ZAMLAR KONUSUNDA HANGI ÖNLEMLER ALıNDı?"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘SAĞLıK VE ENGELLI POLITIKALARı ÇALıŞTAYı`   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``   15:34   AÇEV: “BABA SEVGISI VE ILGISIYLE BÜYÜMEK, ÇOCUKLARıN ÇOK YÖNLÜ GELIŞIMINI DESTEKLIYOR”   15:28   LIMAK`ıN BODRUM`DAKI PROJESINE YÖRE HALKı TEPKI GÖSTERDI: “HUKUKI MÜCADELEYI BAŞLATACAĞıZ”   15:14   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BÖCEK:" BU BAYRAMıN HUZUR VE MUTLULUK DOLU GÜZEL GÜNLER GETIRMESINI DILIYORUM"   15:13   PSIKOLOGLARDAN KURBAN BAYRAMı UYARıSı: "12 YAŞ ALTıNDAKI ÇOCUKLARı KESIM ALANıNDA BULUNDURMAYıN"   15:06   CUMHURBAŞKANLıĞı YıLLıK PROGRAMı`NA GÖRE, TMO BU YıL SADECE 3,5 MILYON TON BUĞDAY ALıMı YAPACAK   14:33   CHP İZMIR`DE BAYRAMLAŞMA... ASLANOĞLU: "SEÇIM SANDıĞı NE ZAMAN KONURSA KONSUN, CHP IKTIDAR OLACAKTıR"   14:13    ERDOĞAN`DAN ÖZEL`E "SUÇ ORTAĞı" YANıTı: ``BIZIM IADEIZIYARETIMIZI DEMEK KI HAZMEDEMEDILER``   13:54   MANSUR YAVAŞ: "SEVDIKLERINIZLE SAĞLıK, HUZUR VE MUTLULUK DOLU BAYRAMLAR GEÇIRMENIZI DILIYORUM"  
 
     
   

MÜZEYYEN ŞEVKİN: TASARRUFA ÖNCE SİZ SARAY`DAN BAŞLAYIN, SONRA VATANDAŞTAN TASARRUF İSTEYİN


CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, hükümet yetkilileri tarafından yapılan tasarruf çağrılarına tepki göstererek, “Bakın, Sayıştay raporlarında, bir günlük, Saray`ın harcaması 10 milyon TL`ye çıkmış. Allah aşkına kamu kaynaklarını bu kadar hoyratça kullanmayın. Tasarrufa önce siz Saray`dan başlayın. Önce kamu kaynaklarını doğru kullanmaktan başlayın, sonra vatandaştan tasarruf isteyin” dedi.

 

Tarih : 30 Eylül 2022 Cuma 15:26   Okunma : 266

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, hükümet yetkilileri tarafından yapılan tasarruf çağrılarına tepki göstererek, “Bakın, Sayıştay raporlarında, bir günlük, Saray`ın harcaması 10 milyon TL`ye çıkmış. Allah aşkına kamu kaynaklarını bu kadar hoyratça kullanmayın. Tasarrufa önce siz Saray`dan başlayın. Önce kamu kaynaklarını doğru kullanmaktan başlayın, sonra vatandaştan tasarruf isteyin” dedi.

Müzeyyen Şevkin, bugün yaptığı açıklamada, hükümet yetkilileri tarafından yapılan tasarruf çağrılarını eleştirdi. Sayıştay`ın Cumhurbaşkanlığı`na yönelik denetim raporunda yer verilen tespitlere dikkat çeken Şevkin, şunları söyledi:

“DOĞAL GAZA HER GEÇEN GÜN ZAM ÜSTÜNE ZAM EKLİYORSUNUZ, BU KIŞI İNSANLAR NE YAZIK Kİ SOĞUKTAN TİTREYEREK GEÇİRECEKLER”

“Enflasyonun alabildiğine arttığı, alım gücünün düştüğü, maaşların eridiği ve insanların evine ekmek götüremediği bir ortamda, hükümetin son üç gündür insanların aklı ile alay eden, sinir uçlarına dokunan ve hakaret içeren açıklamaları, ne yazık ki vatandaşı daha da üzüyor, daha da perişan ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, insanların aklı ile alay edercesine ‘fön makinesini çalıştırmayın, saçınızı havlu ile kurutun, kum saati ile duşa girin, dört dakikadan fazla duş almayın` gibi tedbirler öneriyor. Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, bütün dünya 150 ila 500 dolara bin metreküp doğal gaz, Rus doğal gazı satın alırken biz Türkiye`de bin metreküp doğal gazı neden bin 400 dolara alıyoruz? Öncelikle buna bir çözüm getirin. Bakın, bizi kıskandığını söylediğiniz Almanya, şu anda, kış aylarına girdiğimiz ortamda doğal gazdaki KDV oranını yüzde 19`dan yüzde 7`ye düşürmüş durumda. Bizde ise hâlâ doğal gazdaki KDV oranı yüzde 18. Buna ilişkin ne yapıyorsunuz? Doğal gaza her geçen gün zam üstüne zam ekliyorsunuz, bu kışı insanlar ne yazık ki soğuktan titreyerek geçirecekler. Enerji Bakanı olarak öncelikle bunun sorumluluğunu taşımanız gerekiyor.

Emeklilerin asgari ücretin altında ücret aldığı bir ortamda ne yazık ki bir kadın milletvekili, kalkıp, emeklilerin bozdurup bozdurup harcadığını ve bu emekli maaşının yüksek olduğuna ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Bu da gerçekten insanların aklı ile alay etmek ve insanların bu alım gücü karşısında, eriyen maaşlar karşısında ve açlık ücretlerinin 7 bin 500 liraları bulduğu bir ortamda emekli ile alay etmekten başka bir şey değildir.

“ALLAH AŞKINA KAMU KAYNAKLARINI BU KADAR HOYRATÇA KULLANMAYIN”

Sayın Cumhurbaşkanı ise yine insanlara hakaret etmekten vazgeçmiyor. ‘Süfli` diyor yurt dışına gidenlere. Hem ‘Giderlerse gitsinler` diyor okuttuğu öğrencilere hem de ‘süfli` diye hakaret ediyor. Bizim vatandaşımız bunları hak etmiyor. Yine benzer şekilde Turizm Bakanı, ‘Kışın tatile gidin, ucuz tatil yapacaksınız` diyor. İnsanların tatil yapacak hali mi kaldı? İnsanlar eve ekmek götüremiyor? Biraz artık halka inin. Halkla beraber, halkın sorunlarına lütfen hemhal olun. Bakın, Sayıştay raporlarında, bir günlük, Saray`ın harcaması 10 milyon TL`ye çıkmış. Allah aşkına kamu kaynaklarını bu kadar hoyratça kullanmayın. Tasarrufa önce siz Saray`dan başlayın. Önce kamu kaynaklarını doğru kullanmaktan başlayın, sonra vatandaştan tasarruf isteyin.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA