Mersin Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Eðitim Hizmetleri Þube Müdürlüðü bünyesinde faaliyet gösteren Eðitim ve Öðretimi Destekleme Kurs Merkezi Rehberlik Öðretmenleri, YKS ve LGS öðrencilerine, sýnavlara nasýl hazýrlanmalarý gerektiði konusunda önerilerde bulunuyor.
Çeviker: “Doðru kaynak seçimi, süreci iyi yürütmenin en önemli noktalarýndan biri”
YKS sürecinde öðrencinin kendine uygun bir çalýþma programýnýn olmasý, doðru kaynak seçimi ve pratik yapmanýn öneminden bahseden Kurs Merkezi Rehber ÖðretmenlerindenDuygu Çeviker, sýnavý iyi tanýmanýn, YKS sürecinin en önemli noktalarýndan biri olduðunu dile getirdi. Geçmiþe dönük sorularý çözmenin, öðrencinin sýnav anýndaki heyecanlarýný azaltacaðýný;öðrencinin kendini iyi hissettiði, psikolojik olarak rahat olduðu bir çalýþma ortamýnda hazýrlanmasýnýn da stresini ortadan kaldýracaðýný ifade eden Çeviker, “Öðrencinin çok katý bir çalýþma programýyla çalýþmasý, bir süre sonra süreçten kopmasýna yol açacaktýr. Sosyal yaþamile ders çalýþmanýn dengelenmesi gerekli. Biz kurs merkezlerimizde, belirlediðimiz aylýk sunum konularýyla öðrencilerimize rehberlik hizmeti sunuyoruz. Bunun yaný sýra YKS provasý olmasý için, öðrencilerimize haftalýk deneme sýnavlarý da yapýyoruz ve tüm bunlarý ücretsiz olarak gerçekleþtiriyoruz. Ayný zamanda ücretsiz soru bankalarýylada öðrencilerimize kaynak desteði sunuyoruz”dedi.
Akbalýk: “Düzenli program ve sessiz bir ortamda öðrenciler daha motive oluyorlar”
Eðitim Þube Müdürlüðü bünyesinde Kurs Merkezi’nde Rehber Öðretmen olarak görev yapan Jiyan Akbalýk ise LGS süreci hakkýnda yaptýðý bilgilendirmede, öðrencilerin düzenli bir ders programýyla çalýþmalarý gerektiði için, kiþiye uygun ders çalýþma programý yaptýklarýný belirtti. Çalýþma programlarýnýn, kiþiden kiþiye deðiþkenlik gösterebileceðini ifade eden Akbalýk, “Öðrencilerimize uygun ders çalýþma programýyla beraber, hangi dersten baþlamasý gerektiðini de söylüyoruz. Ders çalýþma programý, uygun bir ortam ve soru çözümünü de oluþturduðumuzda, öðrencilerimizin düzenli bir þekilde yeni nesil sorularla beraber ders çalýþmasý gerekiyor” diye konuþtu.
LGS’nin beceri temelli bir sýnav olduðunu, öðrencilerin ezber yapmadan küçük notlar tutarak ya da özet çýkararak çalýþmalarýný önerdiklerini kaydeden Akbalýk, “LGS’nin yeni nesil sorularý, okuduðunu anlama sorularý ve öðrencilerin sözel mantýk, muhakeme, neden-sonuç iliþkisi ve okuduðunu yorumlayabilme becerisini istiyor. Bunun için de öðrencilerimize, günde 30 dakika ya da en az 20 dakika kitap okumalarýný öneriyoruz” ifadelerine yer verdi.