19 Eylül 2024 Perşembe

16:11   DıŞIŞLERI BAKANLıĞı: "TÜRKIYE-İSVEÇ GÜVENLIK MEKANIZMASı TOPLANTıSı ERTELENDI"   15:21   ÇERKEZOĞLU, DEVRIMCI SAĞLıK-İŞ`IN EYLEMINE DESTEK VERDI   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”   14:28   SARAR GREVI 21`INCI GÜNÜNDE...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   13:02   BIRLEŞIK KAMU-İŞ, MEB`E SESLENDI...   12:04   9. CNR MERSIN KITAP FUARıNıN HEDEFI 150 BIN KITAP SEVER   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:22   TÜİK: EĞITIM DÜZEYI YÜKSELDIKÇE BEKLENEN YAŞAM SÜRESI UZUYOR   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   10:01   MERSIN YENICE YAŞAR BAYBOĞAN KADıN ATÖLYESI KURSIYERLERI ‘KıRKYAMA ÇOCUK YORGANı` SERGISI AÇTı   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI   16:58   VELI AĞBABA: “CHP`LI BELEDIYELER HER YERDE ADALETLI YÖNETIYOR”  
 
     
   

BURHANETTİN BULUT`TAN EMEKLİ PROMOSYANLARINA HACİZ KONUSUNDA "KANUNDAN DOĞAN GEREKLİLİKTİR" DİYEN NEBATİ`YE: "EMEKLİDEN DEĞİL BANKALARDAN YANA TAVIR KOYDU"


Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut`un bankaların e-haczi olan emeklilerin promosyonlarına el koyduğu iddiasıyla ilgili soru önergesine “Promosyonların haczedilmesi, kanundan doğan gerekliliktir” yanıtını verdi. Bulut, “Bakan Nebati, emekliden değil, bankalardan yana tavır koydu.  Bankaların promosyon haczi için önünde herhangi bir engel kalmadı” dedi.

 

Tarih : 20 Ekim 2022 Perşembe 11:31   Okunma : 257

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut`un bankaların e-haczi olan emeklilerin promosyonlarına el koyduğu iddiasıyla ilgili soru önergesine “Promosyonların haczedilmesi, kanundan doğan gerekliliktir” yanıtını verdi. Bulut, “Bakan Nebati, emekliden değil, bankalardan yana tavır koydu.  Bankaların promosyon haczi için önünde herhangi bir engel kalmadı” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, e-haczi olan emeklilerin promosyonlarına bankaların el koyduğuna yönelik iddiaları Meclis gündemine taşımış, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati`nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi vermişti.

Bulut, Nebati`ye “E-haczi olan emeklilerin promosyonlarına bankalar tarafından el konulduğu iddiaları doğru mudur? Kaç emekli vatandaşın promosyonuna el konulmuştur? Kaç vatandaş iade davası açmıştır? Promosyona el koyan bankalar arasından kamu bankaları var mıdır?” sorularını yöneltmişti.

“ALACAKLARININ TAHSİL DAİRESİNCE HACİZ TATBİK EDİLMESİ KANUNDAN DOĞAN BİR GEREKLİLİKTİR”

Bulut`un önergesini yanıtlayan Bakan Nebati, süresinde ödenmeyen amme alacaklarının 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun`da öngörülen şekillerde cebren tahsil edilmekte olduğunu, cebri takibat işlemlerine ödeme emri tebliğ edilmek suretiyle başlandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu kapsamda bazı mal hak ve alacaklardan 6183 sayılı Kanun ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gibi özel kanunlarda yer alan hükümlere göre haczi mümkün bulunmayanlar hariç olmak üzere ödeme süresi içerisinde ödenmeyen amme alacaklarının tahsili amacıyla amme borçlusunun mal hak ve alacaklarının tahsil dairesince haciz tatbik edilmesi kanundan doğan bir gerekliliktir.”

“BANKALARDAN YANA TAVIR KOYDU”

Nebati`nin yanıtını değerlendiren Bulut, “Bazı hukukçular, maaş eklentisi olduğu için promosyona el konulamayacağını savunurken, bazıları ise maaştan ayrı kazanç olduğu için haczedilebileceğini söylüyor. Bakan Nebati, promosyonların haczine yönelik olarak ‘kanundan doğan bir gereklilik` yanıtını vererek, emekliden değil, bankalardan yana tavır koydu. Promosyonların, borç batağında hayatını idame etmeye çalışan, ayın sonunu getiremeyen emeklinin cebine girmeden haczedilmesinin iyice önünü açtı. Bankaların promosyon haczi için önünde herhangi bir engel kalmadı” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA