2 Nisan 2025 Çarşamba

16:22   ERKAN BAŞ: "ERDOĞAN`ıN EN YAKıNıNDAKILERIN ÇOCUKLARı BILE ISYAN EDIYOR"   15:58   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ`TAN "SILIVRI CEZAEVI" AÇıKLAMASı: "İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE YAPıLDıĞıNA YÖNELIK IDDIALAR GERÇEK DıŞıDıR"   15:32   ALI BABACAN: "EKONOMININ ORTASıNA BÜYÜK BIR SIS BOMBASı BıRAKıLDı. SISLI ORTAMDA EKONOMI YAVAŞLAR"   15:27   ANKARA TABIP ODASı: "KÜRESEL SALGıNDA KAYBETTIĞIMIZ TÜM SAĞLıK ÇALıŞANLARıNıN ANıLARı ÖNÜNDE SAYGıYLA EĞILIYORUZ"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL, VOLKAN KONAK`ıN CENAZESINE KATıLDı...”BU ÜLKENIN BÜTÜN HAKLı MÜCADELELERINE YÜREĞINI BASAN BIRINI KAYBETTIK”   14:32   İMAMOĞLU`NUN SOSYAL MEDYA HESABıNA ERIŞIM ENGELI TALEBI... CHP`LI BAŞARıR: "TÜM SOSYAL MEDYA HESAPLARıMıZ SAYıN İMAMOĞLU‘NUNDUR"   14:30   DEM PARTILILER ÖCALAN`ıNıN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMAK IÇIN DIYARBAKıR`DAN ŞANLıURFA`YA YÜRÜYÜŞ BAŞLATTı   14:24   EKREM İMAMOĞLU PROTESTOLARıNDA HAKIMLIKÇE SERBEST BıRAKıLAN GENCIN AVUKATı BÖYLE SAVUNMA YAPTı: "MÜVEKKIL BIR HAFTA ÖNCE CUMHURBAŞKANıMıZıN YEMEĞINE KATıLDı"   11:57   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN, ATATÜRK`ÜN GENÇLIĞE HITABESI`NI OKUYAN GENÇLERE VERILEN CEZAYA TEPKI   11:56   MEHMET MURAT ÇALıK, VOLKAN KONAK`A SILIVRI CEZAEVI`NDEN VEDA ETTI: “YOLUN AÇıK OLSUN KUZEY`IN OĞLU”   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN YUSUF TEKIN`E "MÜFREDAT" TEPKISI: "ADı ‘MAARIF MODELI`, IÇERIĞI ISE MILLI DÜZENSIZLIKTIR"   11:37   TTB, KOVID-19 SALGıNıNDA YAŞAMıNı YITIREN SAĞLıK ÇALıŞANLARıNı ANDı   11:30   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINDEN "EKONOMIK BOYKOT" ÇAĞRıSı: "2 NISAN`DA ALıM SATıM YAPMıYORUZ"   11:23   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA BAYRAM TATILININ KAZA BILANÇOSUNU AÇıKLADı: 27 CAN KAYBı, 3 BIN 619 YARALı   11:10   SıRRı SÜREYYA ÖNDER`DEN VOLKAN KONAK`ı ANMA YAZıSı: "ŞEREFLE GIRDI HAYATıMıZA, ŞEREFLE YAŞADı, ŞEREFIYLE TAMAMLADı ZAMANıNı"   10:50   MANSUR YAVAŞ: “MAHIR POLAT`ıN TUTUKSUZ YARGıLANMASı, HEM INSANI BIR GEREKLILIK HEM DE VICDANI BIR YÜKÜMLÜLÜKTÜR”   10:41   MSB: İKINCI İNÖNÜ ZAFERI`NIN 104`ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜNÜ BÜYÜK BIR GURUR VE COŞKUYLA KUTLUYORUZ   10:21   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: “KURULTAY KARARı DOĞRU BIR KARARDı”   10:04   DEVLET BAHÇELI: "CHP`NIN TAKIP ETTIĞI SIYASET BUGÜN DE TÜRK MILLETININ EGEMENLIK VE TARIHSEL HAKLARıYLA TEMELDEN VE BÜTÜNÜYLE ÇATıŞAN BIR SIYASETE DÖNÜŞMÜŞTÜR"   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ÇÖPTEN ENERJI ÜRETME KAPASITESINI ARTıRDı  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR SAYESİNDE 82 YAŞINDA YENİDEN YÜRÜMENİN KEYFİNİ YAŞIYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık ve Bakım Ekibi, Mersin genelinde verdiği destekleyici sağlık hizmetleriyle her gün yeni bir vatandaşa umut oluyor. O vatandaşlardan biri de, Çamlıyayla’nın Sebil Mahallesi’nde oturan Kazım Doğan.

 

Tarih : 1 Kasım 2022 Salı 17:25   Okunma : 3977

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık ve Bakım Ekibi, Mersin genelinde verdiği destekleyici sağlık hizmetleriyle her gün yeni bir vatandaşa umut oluyor. O vatandaşlardan biri de, Çamlıyayla’nın Sebil Mahallesi’nde oturan Kazım Doğan.

82 yaşındaki Kazım Doğan’abirkaç yıl önce sağ hemipleji tanısı konuldu. Doğan’ınzamanla yürüme, el ve ayaklarını kullanma kabiliyetinde azalmalar oldu. Neredeyse emekleyerek yürüyen Doğan, kişisel bakım ve ihtiyaçlarını gideremeyecek duruma geldiğinde, imdadına Mersin Büyükşehir Belediyesi yetişti.2022 yılının Ocak ayında hizmet almaya başlayan Doğan, 10 ay gibi bir sürede önemliilerleme kaydetti.

Evde Sağlık ve Bakım biriminin verdiği fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetinden faydalanmaya başlayan Kazım Doğan, kısa sürede hem kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilecek, hem de desteksiz yürüyebilecek duruma geldi.Hem Kazım Doğan, hem de ailesi, Büyükşehir Belediyesi’nin dağları aşan hizmetinden son derece memnun.

Çelik: “Kazım amcamız tam bağımsız ve daha iyi yürüyecek”

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Evde Sağlık Hizmetlerinde çalışan Fizyoterapist Tayfur Çelik,  “Kazım amcaya ilk geldiğimizde yürüyemiyor ve oturamıyordu. Kolları ve bacaklarında aktif hareket yoktu. Kazım amcamız tedavimizin sonucunda, şu an walker yürüteçle yürüyebiliyor. Kısa mesafelerde desteksiz ve walkersız da yürüyebiliyor. Daha da iyi yürüyecek. Desteksiz, tam bağımsız yapana kadar tedavimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kazım Doğan: “Dağın başına bile fizik tedavi hizmeti veriyorlar”

Hastalığının ilk evrelerini anlatırken, “Düşüyor kalıyordum. Başlangıçta kedi gibi yalpalıyordum”ifadelerini kullanan Kazım Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin fizik tedavi hizmetinden faydalandığını ve fizyoterapistin kendisiyle fazlasıyla ilgilendiğini kaydederek,“Spor yaptırıyor, fizik tedavi yaptırıyor. Eskiden elimi bile kaldıramıyordum, şimdi rahatlıkla hareket ettirebiliyorum. Haftada bir geliyorlar ve hiç üşenmiyorlar. Acele etmiyorlar, iyi bakıyorlar, çok faydasını gördüm. Büyükşehir Belediyemizin, dağın başına bile verdiği fizik tedavi hizmeti gerçekten takdire şayan. Allah razı olsun” diye konuştu.

Arife Doğan: “Büyükşehir’de hizmette sınır yokmuş, bunu anladık”

Kazım Doğan’ın kızı Arife Doğan, babasının yaşadığı zorlu süreci anlatırken, “Büyükşehir Belediyesi’nden Allah bin kere razı olsun. O kadar memnunuz ki. Biz bu kadar beklemiyorduk. Bayağı bir tedavi süreci yaşadık.‘Ölecek’ dediler, bir umut yoktu. Yürüme olayı zaten yoktu, yerde emekliyordu. Tuvalete gidemiyordu” dedi.

Babasının mevcut durumunun şu an çok iyi olduğunu sözlerine ekleyen Doğan,“Emekleyerek yürüyen bir insan,şu an ayakları üzerinde durabiliyor. Sol elini kullanıyor, iyi kötü ayakta duruyor. Hizmette sınır yokmuş, bunu anladık. Buraları görüyorsunuz. Kimsenin gelebileceği bir yer değil” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA