28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

HAMZAÇEBİ, BAKAN ERSOY`A BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI`NI SORDU: "İSİM DÜZELTME DAVASI AÇACAK MISINIZ"


Boğaziçi Üniversitesi Vakfı`na (BUVAK) alternatif olarak Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı`nın (BUVAKIF) kurulması TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`a, “Kanuna aykırı olarak `Boğaziçi Üniversitesi` ismini unvanına taşıyarak ve Üniversitenin logosunu kullanarak Resmi Kurum algısı yaratmayı amaçlayan Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı`nın isminin düzeltilmesi için dava açmayı düşünüyor musunuz” diye sordu.

 

Tarih : 4 Kasım 2022 Cuma 15:19   Okunma : 337

Boğaziçi Üniversitesi Vakfı`na (BUVAK) alternatif olarak Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı`nın (BUVAKIF) kurulması TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`a, “Kanuna aykırı olarak `Boğaziçi Üniversitesi` ismini unvanına taşıyarak ve Üniversitenin logosunu kullanarak Resmi Kurum algısı yaratmayı amaçlayan Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı`nın isminin düzeltilmesi için dava açmayı düşünüyor musunuz” diye sordu.

CHP`li Hamzaçebi, BUVAKIF`ın kuruluşunu Meclis`e taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un yanıtlaması için soru önergesi sunan Hamzaçebi, Türk Medeni Kanunu çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşlarını, kamu hizmetlerini veya personelini desteklemek üzere de dernek ve vakıflar kuruluşunun da birtakım kurallara bağlandığını anımsattı.

BUVAKIF, BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ`NİN LOGOSUNU KULLANIYOR

Kanun hükmüne göre dernek ve vakıfların, kamu kurum ve kuruluşlarının ismini alamayacağının altını çizen M. Akif Hamzaçebi`nin önergesinde şu bilgiler de yer aldı:

“Söz konusu ilanda amacının, kamu kuruluşu niteliği taşıyan üniversiteleri desteklemek olduğu açıkça ifade edilen ve hem vakfedenler hem de yönetim kurulu üyeleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci I?nci`nin de yer aldığı, ayrıca https://buvakif.org.tr adresli internet sitesinde Boğaziçi Üniversitesi`nin logosunu da aynen kullanan Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı`nın, 22/1/2004 tarihli ve 5072 sayılı sayılı Kanun kapsamında bir kuruluş olduğu dikkate alındığında isminin aynı Kanunun 2. Maddesindeki ‘Dernek ve vakıflar, kamu kurum ve kuruluşlarının ismini alamaz` hükmüne aykırı olarak belirlendiği görülmektedir. Bu itibarla, söz konusu düzenlemeyi ihlal eden vakıf ve yöneticileri hakkında 5072 sayılı sayılı Kanunun 3. maddesi uyarınca işlem yapılarak gerekli yaptırımların uygulanması gerekmektedir.”

“BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI`NIN İSMİNİN DÜZELTİLMESİ İÇİN DAVA AÇMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?”

CHP İstanbul milletvekili Hamzaçebi`nin bakana yönelttiği sorular şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı`nın (BUVAKIF) isminin, 5072 sayılı sayılı Kanunun 2. maddesine aykırı olarak belirlendiği dikkate alınarak vakfın kuruluşuna ilişkin mahkeme kararına karşı Türk Medeni Kanunu`nun 103. maddesi kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğünce temyiz yoluna gidildi mi ya da iptal davası açıldı mı?  Temyiz yoluna gidilmedi ya da iptal davası açılmadı ise gerekçesi nedir? Yargı makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunuldu ise sonucu ne oldu? BUVAKIF hakkında yukarıda belirtilen hukuka aykırılıklar dolayısıyla ya da başka bir nedenle Vakıflar Genel Müdürlüğünce bugüne kadar herhangi bir denetim gerçekleştirildi mi? Denetlendi ise sonucunda hangi işlemler yapıldı? BUVAKIF`ın kanuna aykırı işlemleri nedeniyle İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğüne yapılmış şikâyetler var mıdır? Şikâyetlerle ilgili olarak hangi işlemler yapılmış, hangi müeyyideler uygulanmıştır? Kanuna aykırı olarak ‘Boğaziçi Üniversitesi` ismini unvanına taşıyarak ve Üniversitenin logosunu kullanarak Resmi Kurum algısı yaratmayı amaçlayan Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı`nın isminin düzeltilmesi için dava açmayı düşünüyor musunuz? Hukuka aykırı davranan Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı ve yöneticileri hakkında bugüne kadar herhangi bir işlem başlatılmadı ise bu aşamada hangi işlemlerin yapılması planlanmaktadır? Açık şekilde hukuku ihlal eden Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı`nın faaliyetlerine bugüne kadar devam etmesine göz yumulmasının nedeni nedir?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA