27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ANKARALI İŞSİZ VATANDAŞ: TAYYİP ERDOĞAN 142 BİN LİRA MAAŞ ALIYOR, HİÇ VATANDAŞI DÜŞÜNÜYOR MU


Ankara`da yaşayan ve işsiz olduğunu söyleyen Şenol Sorucu, “İş buluyorum bazı uzak yerlerde, otobüs biletlerine güç yetmiyor. Evin kirası 3 bin 500 lira. Asgari ücrete zam verdiler, 5 bin 500 oldu ama cebimizde eve gelinceye kadar hiç para kalmıyor. Sadece ev kirası ile ve dolmuş ücretlerine çalışıyoruz. Bu ülkeyi yöneten liderlere sesleniyorum: Ülke perişan kardeşim. Tayyip Erdoğan 142 bin lira maaş alıyor, hiç vatandaşı düşünüyor mu? ‘Bu vatandaş nasıl geçinir 5 bin 500 lirayla` diyor mu hiç? Baştaki liderlere sesleniyorum; ülke perişan, ülke aç susuz” dedi.

 

Tarih : 4 Kasım 2022 Cuma 15:45   Okunma : 399

Ankara`da yaşayan ve işsiz olduğunu söyleyen Şenol Sorucu, “İş buluyorum bazı uzak yerlerde, otobüs biletlerine güç yetmiyor. Evin kirası 3 bin 500 lira. Asgari ücrete zam verdiler, 5 bin 500 oldu ama cebimizde eve gelinceye kadar hiç para kalmıyor. Sadece ev kirası ile ve dolmuş ücretlerine çalışıyoruz. Bu ülkeyi yöneten liderlere sesleniyorum: Ülke perişan kardeşim. Tayyip Erdoğan 142 bin lira maaş alıyor, hiç vatandaşı düşünüyor mu? ‘Bu vatandaş nasıl geçinir 5 bin 500 lirayla` diyor mu hiç? Baştaki liderlere sesleniyorum; ülke perişan, ülke aç susuz” dedi.

Ankara`da ikamet eden ve şu an işsiz olduğunu belirten Şenol Sorucu, işsizlik ve ekonomik kriz nedeniyle yaşadığı sorunları ANKA Haber Ajansı`na anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a seslenen Sorucu, şunları söyledi:  

“BAŞTAKİ LİDERLERE SESLENİYORUM: ÜLKE PERİŞAN, ÜLKE AÇ SUSUZ”

“İşsiz bir vatandaşım, yani iş yok memlekette. Var ama uygun olmuyor. Mesela otobüs… İş buluyorum bazı uzak yerlerde, otobüs biletlerine güç yetmiyor, yani 7-8 lira otobüs biletlerinde gidiş-geliş fiyatlarını düşünürsen. Evin kirası 3 bin 500 lira. Asgari ücrete zam verdiler, 5 bin 500 oldu ama cebimizde eve gelinceye kadar hiç para kalmıyor. Sadece ev kirası ile ve dolmuş ücretlerine çalışıyoruz. İşsizim şu anda. Ülkede her şey almış başını gitmiş. Hiçbir şeye güç yetmiyor. Bir peynirin fiyatı 85-90 lira olmuş, bir yağın beş litresi 150-200 lira olmuş. Nasıl güç yetecek? Bu ülkeyi yöneten liderlere sesleniyorum buradan, Ulus Meydanı`ndan. Ülke perişan kardeşim. Tayyip Erdoğan 142 bin lira maaş alıyor, hiç vatandaşı düşünüyor mu? ‘Bu vatandaş nasıl geçinir 5 bin 500 lirayla` diyor mu hiç? Baştaki liderlere sesleniyorum; ülke perişan, ülke aç susuz. 

20 SENEDİR TAYYİP ERDOĞAN NE YAPTI”

Hani diyorlar ya ‘2023`… Perşembenin geleceği çarşambadan belli olurmuş. Ne düzeldi? Şurada yıl başına bir ay var. Hâlâ işsizlik, hâlâ yoksulluk. Aklına ne gelirse say, her şey var. Kiralar 600-700 liraydı, şimdi 3 bin 500 lira, 2 bin lira. Yerine göre değişiyor. Bir işsiz olarak perişanız. Yoksulluk, perişanlık. Hani diyor ya ‘Avrupa`da altıncı, yedinci sıraya geldik`. Tayyip Erdoğan gelebilir ama biz gelmedik. Cumhurbaşkanı`na sesleniyorum buradan; ülkeyi yönetemedi, perişan etti. Buradan da sesimizi duysun, Ulus Meydanı`ndan. Bu ülke böyle gitmez. Bir yumurtanın kolisi 12-13 liraydı geçen sene, şimdi 65 lira olmuş. 20 senedir Tayyip Erdoğan ne yaptı? Hiçbir şey yapamadı, hiçbir şey yapamaz. Artık gitmesi lazım. Artık yeni akıllar, yeni gençler gelmesi lazım bu ülkenin başına. Ozan Arif`in dizeleri ile bitirmek istiyorum; ‘Yine kazık yiyoruz, atan eller değişti`”.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA