28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

KAFTANCIOĞLU: "SAĞLIĞIN SORUNLARINI DOĞRU BİR POLİTİK BAKIŞ ORTAYA KOYUP O ZEMİNDE TARTIŞMAK GEREKİR"


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, birçok sorunun kaynağının aslında politik olduğunu belirterek, "Sağlığın sorunlarının çözümüne de doğru bir politik bakışla, doğru bir anlayış ortaya koyup, çözüm önerilerini o zeminde tartışmak gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

 

Tarih : 5 Kasım 2022 Cumartesi 17:31   Okunma : 363

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, birçok sorunun kaynağının aslında politik olduğunu belirterek, "Sağlığın sorunlarının çözümüne de doğru bir politik bakışla, doğru bir anlayış ortaya koyup, çözüm önerilerini o zeminde tartışmak gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

CHP İstanbul İl Başkanlığı Sağlık Komisyonu tarafından "İstanbul`dan Türkiye`ye Sağlık Alanının Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştaya, CHP Parti Meclisi üyesi Burhan Şenatalar, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve CHP İstanbul İl yöneticileri katıldı.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ve Covid-19 pandemisinde hayatını kaybeden sağlık emekçileri için saygı duruşu ile başlayan çalışayın açılış konuşmasını CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu yaptı. Kaftancıoğlu şunları söyledi: 

“ÜLKENİN ÇÖZÜLEMEYECEK HİÇBİR SORUNU YOK: Ülkenin bilgi, birikim, planlama ve deneyimle birlikte çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Mesele soruna nereden baktığınız ve sorunu nasıl çözmeye kalktığınızla ilgili bir durum aslında. Yoksa bu memlekette yaşadığımız bütün sorunlar gibi sağlık sorunu da doğru bir bakışla sorunu merkezine alan, sorunla birlikte çözecek olanları ve insanı da merkeze koyan bir şekilde ele alınıp planlı programlı bir şekilde süreç yürütüldüğünde rahatlıkla çözülecektir.

BİRÇOK SORUNUN KAYNAĞI ASLINDA POLİTİK: Her bir yol arkadaşımızın, akademisyenlerimizin, meslektaşlarımın sağlık alanındaki sorunlara bilimsel, akılcı yaklaşan ve çalıştaya katkı koyan bütün herkesin akıttığı tere sağlık diyorum. ‘İstanbul`dan Türkiye`ye Sağlık Alanının Sorunları ve Çözümleri Çalıştayı` yapılmasını özellikle çok istemiştim. Çünkü birçok sorunun kaynağı aslında politiktir. Sağlığın sorunlarının çözümüne de doğru bir politik bakışla, doğru bir anlayış ortaya koyup, çözüm önerilerini o zeminde tartışmak gerektiğini düşünüyorum. O nedenle İstanbul`da gerçekleşecek olan bu çalıştayımızın çıktılarının genel merkez sağlık politikalarımıza da büyük oranda katkı sunacağına inanıyorum.”

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. Ahmet Gürbüz de çalıştayda şunları söyledi:

“HER GEÇEN GÜN SORUMLULUĞUN ARTTIĞINI TESPİT ETTİK: CHP İstanbul İl Başkanlığı Sağlık Komisyonu olarak düzenlediğimiz bu çalıştayda görevimiz gereği yapmış olduğumuz gözlemlerde sağlık ortamında her geçen gün artan olumsuzluklarla karşı karşıya olduğunu gördük. Hekimlerin, diş hekimlerinin, eczacıların, veteriner hekimlerin, hemşirelerin, ebelerin, hastabakıcıların, ATT Paramedik ve diğer tüm sağlık çalışanlarının, sağlık kuruluşlarında görev yapan tüm çalışanların mutsuz olduklarını gördük. Her geçen gün sorumluluğun arttığını tespit ettik. Düzeltilemeyen iş koşullarına ekonomik geçim sorunları ve sağlıkta şiddet de eklendi. İktidar ise giderlerse gitsinler yaklaşımı içerisinde. Bu nedenle sağlık kuruluşlarında, kamu kuruluşlarında, üniversitelerde ciddi istifalar yaşandı. Hastanelerde bazı bölümler kapandı, kapanıyor.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN SAĞLIKTA ÇÖKÜŞ AŞAMASINA GELDİĞİ DÖNEMDE BU ÇALIŞTAYI DÜZENLEDİK: Özellikle yan dal uzmanlıklarının olduğu birçok bölümde kapanmalar var ve hizmetler verilemez noktasına geldi. Tabii bu tüm olumsuzluklar halkın da sağlığını olumsuz yönde etkilemekte. Neticede hastalar ve hasta yakınları çok mutsuz olduğu, sağlık sisteminden şikâyet ettiği bir dönem yaşanıyor. Günlerce alınamayan randevular alındıysa beş dakikaya sığınmaya çalışılan muayeneler, ilaç bulunmasındaki yaşanan sıkıntılar, zamanında yapılamayan ameliyatlar ve tahliller halkımızı bezdirmiş durumda. Bu nedenle CHP İstanbul İl Sağlık Komisyonu olarak sağlıkta dönüşüm sürecinin sağlıkta çöküş aşamasına geldiği bu dönemde sağlık hizmetlerinin mevcut durumunu oluşturduğumuz çalışma gruplarıyla tespit etmeye ve çözüm önerileri oluşturmaya karar verdik.”

Bu arada, CHP İstanbul İl Başkanlığı Sağlık Komisyonu üyeleri İ.Ü. Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve İBB Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Feyza Erkan, İ.Ü Çocuk Hastalıkları ve İstanbul Tabip Odası YK üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, Veteriner Hekimler Odası Başkanı ve İBB Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Murat Arslan, Aile Hekimi ve İstanbul Tabip Odası YK üyesi Dr. Recep Koç, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve İBB Bilim Kurulu üyesi Dr. Melahat Cengiz, CHP İstanbul İl Başkan Vekili ve Ecz. Gülsüm Hale Özcömert Coşkun, Dr. Mete Aker, Uzman Aile Hekimi ve TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, Aile Hekimi ve İstanbul Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Serkan Özbakış, Dt. Ümit Yurdakul, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Müjgan Kılıç, İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezi Başkanı Av. Burcu Öztoprak Alsulu, Uzman Psikolog İbrahim Eke, Uzman Psikolog Nurten Tozkoparan, Uzman Biyolog Ziya Arslan, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz, Ecz. Bilge Çalışkan, İBB İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Dr. Özkan Kaan Karadağ çalıştaya katılan isimler arasında yer aldı.

Çalıştayda Sunum yapan katılımcılar ve konuları da şöyle:

Prof. Dr. Feyza Erkan: Kamu Hastaneleri

Dr. Serdar Ceylan: Özel Hastaneler

Dr. Recep Koç: Şehir Hastaneleri

Prof. Dr. Feyza Erkan ve Hemşire Müjgan Kılıç: Sağlık İnsan Gücü ve Sağlık Eğitimi

Dr. Emrah Kırımlı: Aile Hekimliği

Dr. Mete Aker: Yerel Yönetimler

Dr. Ümit Yurdakul: Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri

Eczacı Bilge Çalışkan ve Eczacı Simla Sezgin: İlaç ve Eczacılık Hizmetleri

Prof. Dr. Murat Arslan Veterinerlik Hizmetleri

Dr. Özkan Karadağ: İş, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği

Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz ve Prof. Dr. Evrim Coşkun: Toplumsal Rehabilitasyon Hizmetleri ve Engellilerin Sorunları

Av. Burcu Öztoprak Alsulu ve Av. Cihan Yüzbaşıoğlu: Sağlık Hukuku, Sağlık Mevzuatı, Sağlıkta Şiddet

Uzm. Dr. Hakan Yılmaztürk ve Ender Günay: Sağlıkta Örgütlenme ve Sağlığın Finansmanı

Dr. Nilüfer Aykaç ve Prof. Dr. Feyza Erkan: Çevre ve Sağlık

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA