19 Eylül 2024 Perşembe

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

8 MART’I GERİYE GİDİŞİN GÖLGESİNDE KUTLUYORUZ..


CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, kadınların bugün sahip oldukları sosyal, siyasal ve ekonomik hakları yüzyıllardır verdikleri mücadele ile kazandıklarını belirterek, “Kadınlar bugün bu haklarını koruyabilmek, biraz daha geliştirmek için mücadele ediyorlar. Dünyanın dört bir yanında, hayat

 

Tarih : 8 Mart 2017 Çarşamba 07:00   Okunma : 1212

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Çamak, 8 Mart 1857 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tekstil fabrikalarında günde 16 saat çalıştırılan kadınların, iş saatlerinin düşürülmesi ve eşit işe eşit ücret talebiyle greve çıktıklarını, grev sırasında 129 kadın işçinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Çamak, “İnsanca bir yaşam ve eşitlik için can veren kadın işçiler, sonraki yıllarda tüm dünya kadınlarına örnek oldu. Kadınlar, çalışma yaşamından oy verme hakkına, eğitim hakkından örgütlenme hakkına kadar birçok haklarını, 8 Mart grevcisi kadınların izinden giderek, mücadele ederek, ağır bedeller ödeyerek kazandılar” dedi.

Türkiye’de kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinin Osmanlı’nın son dönemlerinde başladığını kaydeden Çamak, “Türk kadını, 1920’li yıllarda bir yandan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarken, grevlere çıkarken, bir yandan da Kurtuluş Savaşı’nda hem cephe gerisinde, hem cephede üstün gayretler sergiledi. Kurtuluşta ve cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği, alın teri, kanı olan Türk kadını, başta seçme seçilme, eğitim alma ve çalışma hakları olmak üzere birçok hakkını Atatürk Türkiye’sinde aldı. Kadınlar bugün bu haklarını koruyabilmek, biraz daha geliştirmek için mücadele ediyorlar. Maalesef ülkemiz kadınların çalışma yaşamından koparıldığı, eve hapsedilmek istendiği, şiddet, taciz ve tecavüz gibi insanlık dışı saldırılara maruz kaldığı bir ülke haline geldi. Çalışan kadınların, bedel ödeyerek kazandığı ekonomik ve sosyal haklar budandı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü maalesef bu geriye gidişin gölgesinde kutluyoruz. Ancak tarihte olduğu gibi bugün de, hem Türkiye’de, hem dünyada kadınların eşitlik, özgürlük, daha iyi bir yaşam mücadelesini yükselteceğine inanıyorum. Dünyanın dört bir yanında, hayatın her alanında mücadelelerini sürdüren kadınları selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Siyaset dünyasında ve devlet yönetiminde ‘Kadını insan olarak kabul etmeliyiz’ yönünde talihsiz açıklamalara da tanık olunduğuna dikkat çeken Çamak,  “Tüm yaradılanları cinsiyetinden değil, gönül gözünden gören Alevi felsefesinden söz etmek isterim.  Alevilik inancı insanı kadın ve erkek olarak değerlendirmeyip, cinsiyet kimliğinden ziyade, can olarak görür. Nihayetinde hakkın huzurunda hepsi birer candır. Önemli olan hamlıktan evrilip insan-ı kamil mertebesine ulaşarak, eline, beline ve diline hakim olabilen bir can olabilmektir.  Bu anlamda Hünkar Hacı Bektaş-i Veli'nin ‘Bizim nazarımızda, kadın erkek farkı yok/Noksanlık da, eksiklik de senin görüşlerinde’ şeklindeki dizesi yüzyıllardır olduğu gibi bundan sonra da rehberimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  chp, mersin, hüseyin çamak, 8 mart.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA