3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

GEZİ DAVASI TUTUKLULARI İÇİN 200. ADALET NÖBETİ TUTULDU: “BU ÜLKENİN EN GÖRKEMLİ HALK HAREKETİ OLAN GEZİ`YE SAHİP ÇIKMAYI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”


Mimarlar Odası, Gezi Davası kararlarını protesto için 200`üncü Adalet Nöbeti`ni tuttu. Mimarlar Odası İl Koordinasyon Kurul Sekreteri Seyfettin Avcı, "Hukuksuz tutuklama kararlarının verildiği günden itibaren başlattığımız ve bugün 200. gününe giren Adalet Nöbetleri vesilesiyle bir kez daha kararlılıkla belirtiyoruz: TMMOB ve bağlı odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz, arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi`ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

 

Tarih : 11 Kasım 2022 Cuma 21:07   Okunma : 471

Haber: OKTAY YILDIRIM - Kamera: ADEM KARABAYIR

Mimarlar Odası, Gezi Davası kararlarını protesto için 200`üncü Adalet Nöbeti`ni tuttu. Mimarlar Odası İl Koordinasyon Kurul Sekreteri Seyfettin Avcı, "Hukuksuz tutuklama kararlarının verildiği günden itibaren başlattığımız ve bugün 200. gününe giren Adalet Nöbetleri vesilesiyle bir kez daha kararlılıkla belirtiyoruz: TMMOB ve bağlı odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz, arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi`ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Gezi Davası kararlarını protesto için başlatılan Adalet Nöbeti`nin bugün 200`üncüsü tutuldu. Nöbetin tutulduğu Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi`nde bir de basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya bazı siyasi partiler de destek verdi. Basın açıklamasını, TMMOB İl Koordinasyon Kurul Sekreteri Seyfettin Avcı okudu. Avcının açıklamasından sonra ise tutuklu bulunan Mücella Yapıcı`nın kardeşi Müberra Yapıcı ve tutuklu Tayfun Kahraman`ın eşi Meriç Kahraman söz aldı. Tayfun Kahraman ile bugün açık görüşte bir araya geldiğini belirten Meriç Kahraman, eşinin cezaevinden gönderdiği mesajı okudu.

İl Koordinasyon Kurul Sekreteri Seyfettin Avcı, basın açıklamasında şunları söyledi:

“GEZİ`YE SAHİP ÇIKMAYI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ: Gezi Davası`nın karar duruşmasının üzerinden 200 gün geçti. Aralarında TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odası Onur Kurulu Üyesi Tayfun Kahraman, Mimarlar Odası avukatı Can Atalay`ın da bulunduğu 7 arkadaşlarımız 200 gün, Osman Kavala ise bin937 gündür cezaevinde. Hukuksuz tutuklama kararlarının verildiği günden itibaren başlattığımız ve bugün 200. gününe giren Adalet Nöbetleri vesilesiyle bir kez daha kararlılıkla belirtiyoruz: TMMOB ve bağlı odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz, arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi`ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİN KARANLIĞA GÖMÜLMESİNİ DE GÜNDEMİMİZE ALARAK MÜCADELE ETTİK: Halka ait olan her şeyi korumak ve kamu yararını savunmak; mühendis, mimar ve şehir plancılarının temel görevleri arasındadır. İstanbul`un en önemli kamusal alanlarından biri olan Gezi Parkı`nı korumak, Gezi`nin park olarak kalması için mücadele etmek, mesleki etik ilkelerimizin bir gereğiydi. 2013 yılının haziran ayında, sadece kamusal alanlarımızı değil iktidarın baskı politikalarını, temel hak ve özgürlüklerin askıya alınmasını, ülkemizin geleceğinin karanlığa gömülmesini de gündemimize alarak mücadele ettik. TMMOB, ülke sorunlarını meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlardan bağımsız görmeyen bir anlayışla hareket etmektedir. Mühendis, mimar ve şehir plancıları da bu anlayışla toplumun ortak değerlerinin yok edilmesine karşı; kadına, farklı cinsel yönelimlere, sanata, kültüre yönelik gerici saldırılara karşı omuz omuza mücadele etmiştir. Gezi direnişi, toplum olmanın doğal bir sonucu olarak ülkenin dört bir yanında vücut bulmuş, Cumhuriyet tarihinin en önemli direnişlerinden birisi olmuştur.

ARKADAŞLARIMIZI DERHAL SERBEST BIRAKIN: AKP iktidarı, toplumsal direnişimizi defalarca yargılamaya, karalamaya çalışmış, Gezi`yi düşmanlaştırmaya çalışmıştır. Uzun süren hukuksuzluk zinciri içerisinde, kendi partilerinin milletvekili aday adayı olan bir yargı mensubu üzerinden, arkadaşlarımız nezdinde Gezi`yi tutsak etmeyi, yalnızlaştırmayı amaçlamıştır. Arkadaşlarımızın nezdinde, milyonların örgütlülüğü, milyonların talebi hapsedilmek istenmiştir. Ancak tüm bunlara rağmen Gezi direnişini toplum vicdanında ve bilincinde lekelemeyi başaramamışlardır. Gezi Davası`nda verilen cezaların siyasi cezalar olduğu, hukuk sınırları içerisinde olmadığı, tüm toplumun bildiği ve kabul ettiği bir gerçektir. Gezi Davası`nda verilen cezaların gecikmeksizin iptal edilmesi gerekmektedir. Tutukluluğun 200. gününde bir kez daha sesleniyoruz: Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Gezi`den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin.”

"TARİHE GEÇTİLER"

Mücella Yapıcı`nın kardeşi Müberra Yapıcı da "Yaşadıklarımıza dayanabilmemiz için, ailem adına, yanımızda olduğunuz için hepinize minnettarız. Ablam tarihe geçti hem kamu yararına hem de Gezi Parkı`nı korumak adına. Hukuk fakültesinde, hukukta yapılan adaletsizlikle ilgili ders var mı? Eğer yoksa bence koyacaklar. Birinci derste de Gezi mahkemesini işlemeleri gerek. Bu hususta da ablam tarihe geçti. Her konuda tarihe geçtiler. Bu anlamda ablama teşekkür ediyorum" dedi.

Meriç Kahraman da eşi, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman`ın cezaevinden gönderdiği mesajı okudu. Kahraman`ın, açık bir hukuksuzlukla karşı karşıya olduğunu belirttiği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun manen yanında olduğunu dile getirdiği mesajı şöyle:

"DEMOKRATİK BİR ÜLKEDE FARKLILIKLARIMIZLA BİR ARADA YAŞAMA HAYALİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ: Sevgili dostlar, tutukluluğun ilk günden bu yana süren adalet nöbetleriyle destekleriniz hiç azalmadan devam etti. İlk günkü kadar yüksek bir sesle adaletsizliğe karşı duruşunuz ve dayanışmanız için çok teşekkür ederim. Sürdürdüğünüz bu destek, içeride bizlere büyük bir güç veriyor. Bizlerin karşılaştığı hukuksuzluk ve adaletsizlik, ne yazık ki memleketimizdeki tek örnek değil. Milyonlarca yurttaş, karşılaştıkları haksızlıklara karşı hukuk ve adalet taleplerini seslendirip hukuksuzlukla baş etmek zorunda kalıyor. Demokrasinin, özgürlüklerin, hukukun her geçen gün daha da tahrip edildiği, otoriter baskının arttığı bir ortamda özgürlük ve yaşam hakkı için verilen mücadele yükseliyor. Eşitsizliklerin sürekli arttığı; adalete, sağlığa, eğitime, yeterli gelir ve sağlıklı konuta ulaşmanın neredeyse imkânsız hale geldiği bugünlerde itiraz eden herkes şiddetle susturulmak istense de buna karşı tek çıkar yol yan yana gelmektir. Toplumsal gerilimlerden kazanç sağlamak karşısında acil ve demokratik bir ülkede farklılıklarımızla bir arada yaşama hayalimizden vazgeçmeyeceğiz. 

YOL ARKADAŞIM İMAMOĞLU, HUKUKSUZ BİR YARGILAMAYLA KARŞI KARŞIYA: Bu adaletsizliklere bir yenisi daha eklenmek isteniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı`mız, yol arkadaşı olmaktan onur duyduğum Sayın Ekrem İmamoğlu, hukuksuz bir yargılamayla karşı karşıya bırakılarak İstanbul halkının demokratik iradesine dayanan yetkilerinin gasp ve siyasi hayatının bitirilmesiyle tehdit ediliyor. Bu acı hukuksuzluğa karşı madden olamasan da manen yanında olduğumu, destek ve dayanışma duygularımı bildirmek isterim. Umarım çok yakında tüm bu hukuksuzlukların sona erdiği; demokratik, adil, özgür ve eşit bir ülkede bu karanlıktan bir daha söz etmeyeceğiz. Az kaldı. Özgür günlerde sizlerin, tüm sevdiklerimizin yanında olacağımıza, mücadelemize beraber devam edeceğimize dair sarsılmaz inançlarla hepinize sevgilerimi iletiyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA