14 Haziran 2024 Cuma

17:06   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ; “AKDENIZ’DE ASFALT SORUNU YAŞAYAN TEK MAHALLEMIZ KALMAYACAK”   17:03   TARSUS’TA KARNE HEYECANı: BAŞKAN BOLTAÇ ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   17:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   16:57   TOROSLAR, KURBAN BAYRAMı’NA HAZıR   16:54   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI`NDEN SAHILLERDE ÜCRETSIZ ŞEZLONG VE ŞEMSIYE HIZMETI   14:27   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı, 2024 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   14:04   SILIFKE BELEDIYESPOR, TENIS BAHAR TURNUVASı DÜZENLEDI   13:04   AYŞE ATEŞ`TEN, TUNÇ VE YERLIKAYA`YA AÇıK MEKTUP   10:16   MERSIN`DE “DENIZ KAPLUMBAĞALARıNıN UYDU ILE İZLENMESI PROJESI” HAYATA GEÇIRILDI    10:12   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "EMEKLI MAAŞıYLA BıRAKıN KURBANı, SEBZE VE MEYVE BILE ALıNAMıYOR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, `AFET VE İMAR ÇALıŞTAYı` DÜZENLEDI   15:37   TOROSLAR’DA YAYLA YOLLARı BAKıMDAN GEÇIYOR   15:28   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı   15:22   TARSUSLU KURSIYERLER YAPTıKLARı ESERLERI SERGILEDI, BÜYÜK BEĞENI TOPLADı   14:36   ÇOCUKLARıN BAYRAMLıKLARı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:32   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT KONSEYI SEÇIMINE KATıLDı   14:22   CHP`LI PALA`DAN FAHRETTIN KOCA`YA HEMODIYALIZ SORUSU   12:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN DEVLET BAHÇELI`NIN İTTIFAK İSTEĞINE YANıT GELDI   11:40   GÜLCAN KıŞ: “ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLUNU ÇILE YOLU OLMAKTAN ÇıKARıN ARTıK ”  
 
     
   

ATATÜRK, MERSİN`DE SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün sonsuzluğa uğurlandığı 10 Kasım dolayısıyla, Erdemli Kültür Merkezi`nde ‘Atatürk`ün Sevdiği Şarkılar` konseri gerçekleştirdi. Konser boyunca Atatürk`ün sevdiği şarkıları dinleyen vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadı.

 

Tarih : 12 Kasım 2022 Cumartesi 12:34   Okunma : 516

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün sonsuzluğa uğurlandığı 10 Kasım dolayısıyla, Erdemli Kültür Merkezi`nde ‘Atatürk`ün Sevdiği Şarkılar` konseri gerçekleştirdi. Konser boyunca Atatürk`ün sevdiği şarkıları dinleyen vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadı.

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün vefatının 84. yılında, sevdiği eserler, Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından hem solo, hem de koro performanslarıyla seslendirildi. Erdemli Kültür Merkezi`nde gerçekleşen anma gecesine her yaştan vatandaşın yoğun katılım sağladığı görülürken, programda Atatürk`ün fotoğraflarının yer aldığı bir de gösterim yapıldı.

“ATA`MIZI ANMAYA, ONUN SEVDİĞİ ŞARKILARI DİNLEMEYE GELDİK”

Anma gecesine katılan vatandaşlardan Saire Mavidamar, “Bugün Ata`mızı anmaya, O`nun sevdiği şarkıları dinlemeye geldik. Ata`mızı andığımız için gururluyuz. Vahap Başkanımız da çok güzel şeyler yapıyor, takdirle izliyoruz. Etkinlik olsun, hizmet olsun hiç kimseye ayrım yapmadan eşit hizmet veriyor. Bunun için teşekkür ederiz” dedi.

“BİZ BU ŞARKILARIN ANLAMINI BİLİYORUZ, GENÇLER DE ÖĞRENSİN”

İbrahim Kara, “Buraya Mustafa Kemal Atatürk için geldim. 63 yaşındayım. Eğer biz buraya gelmeyeceksek, kendimizi geldiğimiz yere gönderelim. Benim gibi yaş almışların yanında, gelen gençler için de çok güzel ve anlamlı. Biz bu şarkıların anlamını biliyoruz, gençler de öğrensin ve unutmasın” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA