3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

EDİRNELİ FIRINCI: YIL BAŞINDAN SONRA DEVREDECEĞİM, İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUM


CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu`nun ziyaret ettiği Edirneli fırıncı Uğur Yavaşça, “Şu an ekmeğin 7-8 lira olması gerekirken 4 liraya ekmek satıyoruz. Elektrik, odun, un giderleri aşırı yükseldiğinden dolayı artık artan maliyete yetişemiyoruz. Ben, üçüncü kuşak fırıncıyım. Bu, benim dede mesleğim. Dede mesleğini sürdürüyorduk. Ama yıl başından sonra devredeceğim, işin içinden çıkamıyorum. Ben değil, bütün arkadaşlarım kapatma durumuna geldi. Fırıncılar bu işin içinden çıkamıyor” dedi.

 

Tarih : 14 Kasım 2022 Pazartesi 15:36   Okunma : 269

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu`nun ziyaret ettiği Edirneli fırıncı Uğur Yavaşça, “Şu an ekmeğin 7-8 lira olması gerekirken 4 liraya ekmek satıyoruz. Elektrik, odun, un giderleri aşırı yükseldiğinden dolayı artık artan maliyete yetişemiyoruz. Ben, üçüncü kuşak fırıncıyım. Bu, benim dede mesleğim. Dede mesleğini sürdürüyorduk. Ama yıl başından sonra devredeceğim, işin içinden çıkamıyorum. Ben değil, bütün arkadaşlarım kapatma durumuna geldi. Fırıncılar bu işin içinden çıkamıyor” dedi.

Okan Gaytancıoğlu, Edirne`nin Havsa ilçesinde fırıncılık yapan Uğur Yavaşça`yı geçen cumartesi günü ziyaret etti. Yavaşça, ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları sorunları Gaytancıoğlu`na şöyle anlattı:

“DEVLETİN VERDİĞİ TEŞVİKLE BİLE BİZ BU İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUZ”

“O kadar iyi, hareketli işlerimiz var, fakat buna rağmen, bundan 4-5 sene evvel para kazanırken şu an o kazandığımız paralarla ayakta durmaya çalışıyoruz. Tahsisli un… Benin aylık kapasitem 300 torbaysa 150 torbasını devlet tahsisli un olarak veriyor. Devletin verdiği teşvikle bile biz bu işin içinden çıkamıyoruz. Bu, gelen elektrik faturam; 9 bin 750 lira. Fırınım benim odunlu. Elektrikli değil. Buna rağmen bu faturalar geliyorsa elektrikli fırını olan arkadaşları düşünemiyorum. İnan, işin içinden çıkamazlar.

“YIL BAŞINDAN SONRA DEVREDECEĞİM, İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUM”

İşin içinden çıkamaz hale geldik. Şu an ekmeğin 7-8 lira olması gerekirken 4 liraya ekmek satıyoruz. Elektrik, odun, un giderleri aşırı yükseldiğinden dolayı artık artan maliyete yetişemiyoruz. Ben, üçüncü kuşak fırıncıyım. Bu, benim dede mesleğim. Dede mesleğini sürdürüyorduk. Ama yıl başından sonra devredeceğim, işin içinden çıkamıyorum. Ben değil, bütün arkadaşlarım kapatma durumuna geldi. Fırıncılar bu işin içinden çıkamıyor.”

“BU DENGESİZLİĞİ GİDERMEK İÇİN ÜRETMEK LAZIM”

Gaytancıoğlu ise şunları söyledi:

“Fırıncılara, ekmek fiyatlarını dengeleyebilmek için tahsisli un veriliyor. Ancak bu verilen un tamamını karşılayamadığı için fırıncılar normal piyasada satılan unlardan da alıyorlar. İkisini karıştırarak ancak ekmek yapabiliyorlar. Ama yine de maliyetlere yetişemiyorlar. Ekmek fiyatları artması gerekli, öyle ama tüketicinin de geliri artmıyor ki. Emekli de haklı, işçi de haklı, çiftçi de haklı. Çiftçi alın terinin karşılığını alamadığı sürece, fırıncı da emeğinin karşılığını alamadığı sürece bir dengesizlik var. Bu dengesizliği gidermek için üretmek lazım. Üretene de bir katkı vermek lazım. Tüketicinin de gelirini artırmak lazım. Alım gücünü artırmak lazım. Fırıncıyla tüketici arasında sorun olmasın. Bu fırın, 66 yıllık bir fırın. Duydum ki Uğur arkadaşımız fırını devrediyormuş.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA