22 Mayıs 2024 Çarşamba

13:33   TBMM`DE TARTIŞMA... ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E...   12:20   DEM PARTİLİLER KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN CEZALARI TBMM`DEN ADALET BAKANLIĞI`NA YÜRÜYEREK PROTESTO ETTİ   11:55   CHP`Lİ GÜLCAN KIŞ`TAN BAKAN ŞİMŞEK`E SESLENDİ   09:26   BÜYÜKŞHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MERSİN ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİ`NE KATILDI   01:57   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN 10 MADDESİ, GENEL KURUL`DA KABUL EDİLDİ   01:07   ERDOĞAN, 1990 TARİHLİ ‘SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİ TÜZÜĞÜ`NÜ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRDI   23:37   DEM PARTİLİ BOZAN`IN, KOBANİ OLAYLARIYLA İLGİLİ ERDOĞAN`I HEDEF ALAN SÖZLERİNE, AKP`LİLER TEPKİ GÖSTERDİ   21:48   FENERBAHÇE`DEN DERBİNİN ARDINDAN YAŞANANLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA   15:47   ETEM ÇALIŞKAN, BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’İ ZİYARET ETTİ   15:42   FENERBAHÇE`DEN 3 İSİM İFADEYE ÇAĞIRILDI   14:38   CHP GRUP TOPLANTISI... ÖZGÜR ÖZEL, BAHÇELİ`YE DÖRT SORUYLA KARŞILIK VERDİ   14:01   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN KENTİN EN YOĞUN BÖLGESİNDE 3 HİZMET BİRDEN    13:55   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDE, KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU   13:10   10 EKİM ANKARA KATLİAMI DAVASI AVUKAT KOMİSYONU`NDAN AYM`NİN KARARINA TEPKİ   12:19   21 MAYIS 1864 ÇERKES SÜRGÜNÜ`NÜN 160. YILI... KAFKAS VE ÇERKES DERNEKLERİ ANMA PROGRAMI DÜZENLEYECEK   11:46   ALİ YERLİKAYA`DAN `FETÖ` OPERASYONU AÇIKLAMASI: "28 İLDE DÜZENLENEN `KISKAÇ-16` OPERASYONLARINDA 46 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   11:19   AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "MADEN İŞLETME SAHASI GENİŞLETİLMEYE DEVAM EDERSE ORMANSIZ KALACAĞIZ"   10:29   KAMU ALACAKLARINDA GECİKME ZAMMI ORANI YÜZDE 4,5`E ÇIKARILDI   09:49   ERDOĞAN TOPRAK: "KPSS`YE GİRECEK 3,5 MİLYON GENCİN GELECEĞİ YOK EDİLDİ"   09:25   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ   
 
     
   

KAMU SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ: “KAŞIK İLE VERİLEN ZAMLAR KEPÇE İLE GERİ ALINMAKTA”


Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş vergi dilimi düzenlemesinin çalışanların lehine olacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirterek, “Yıllardır sağlık çalışanlarımızın ve diğer memurlarımızın sırtında kangren haline gelmiş olan vergi dilimleri sorunu maalesef devam etmektedir. Özellikle ocak ve temmuz ayında alınan zamlar maalesef vergi dilimlerinden dolayı geri verilmek durumunda kalmıştır. Yani kaşık ile verilen zamlar kepçe ile geri alınmakta, sağlık çalışanlarımızın maalesef kayıpları çok olmaktadır” dedi.

 

Tarih : 14 Kasım 2022 Pazartesi 15:58   Okunma : 326

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş vergi dilimi düzenlemesinin çalışanların lehine olacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirterek, “Yıllardır sağlık çalışanlarımızın ve diğer memurlarımızın sırtında kangren haline gelmiş olan vergi dilimleri sorunu maalesef devam etmektedir. Özellikle ocak ve temmuz ayında alınan zamlar maalesef vergi dilimlerinden dolayı geri verilmek durumunda kalmıştır. Yani kaşık ile verilen zamlar kepçe ile geri alınmakta, sağlık çalışanlarımızın maalesef kayıpları çok olmaktadır” dedi.

Ekim ayı ÜFE rakamlarının açıklanması ile birlikte 2022 yılı Yeniden Değerleme Oranı da (YDO) hesaplanabilir hale geldi. 2022 yılı ücret gelirlerine uygulanan vergi tarifesinde limitlerin değiştirilmesi talebi daha sık dile getirilmeye başlandı.

“KAŞIK İLE VERİLEN ZAMLAR KEPÇE İLE GERİ ALINMAKTA”

Kamu Sağlık Sen Genel başkanı Ümit Karataş vergi dilimleri sorununun çalışanların sırtında bir kambur haline geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Yıllardır sağlık çalışanlarımızın ve diğer memurlarımızın sırtında kangren haline gelmiş olan vergi dilimleri sorunu maalesef devam etmektedir. Özellikle ocak ve temmuz ayında alınan zamlar maalesef vergi dilimlerinden dolayı geri verilmek durumunda kalmıştır. Yani kaşık ile verilen zamlar kepçe ile geri alınmakta, sağlık çalışanlarımızın maalesef kayıpları çok olmaktadır. Maaş zammını daha almadan tekrar harcama noktasına gelen sağlık çalışanlarımızın vergi dilimi noktasında bir değişikliğe gitmesi lazımdır. Özellikle yüzde 10 vergi diliminin sabitlenmesi talebimizi biz ısrarla dile getiriyoruz. Ve yüzde 10 vergi diliminin sabitlenmelidir, bütün memurlarımızın ve özellikle de sağlık çalışanlarımızın bu noktadaki mağduriyetlerini gidermeleri gerekmektedir.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN YETKİSİNİ ARTIRMADAN YANA KULLANACAĞINA İNANMAKTAYIZ”

Gelir vergisi diliminin yeniden değerlendirme oranı yüzde 122,93 iken, bu ilk dilim 71 bin TL`ye tekabül etmektedir. Bu vesileyle eğer cumhurbaşkanımızın yetkisinde olan gelir vergisi diliminin yeniden değerlendirme oranını arttırma ve yükseltme oranı, eğer oran olarak yükseltilmeye gidilirse Cumhurbaşkanımız tarafından bu sefer 106 bin 500 civarında bir ücrete tekabül etmektedir. Bu da vergi dilimine sağlık çalışanlarımızın ve diğer memurların 7. aya kadar üst limite girmelerine geciktirmektedir. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımızın yetkisinde olan yüzde 50 artırma ve yüzde 50 azaltma yetkisini artırmadan yana kullanacağına inanmaktayız ve bu konuda talebimizi yinelemekteyiz. Özellikle burada bir örnek göstermek istersek 15 bin civarında bir maaşla sağlık çalışanlarımız içerisinde ocak ayı itibarıyla işe başlayan bir sağlık çalışanımız ilk dilim olan şu andaki 71 bin TL civarındaki ilk dilim ile 7. ayın sonuna kadar ikinci dilime girmemekte ama Cumhurbaşkanımızın yükselteceği 106 bin 500 civarındaki bir ücretle 11. aya kadar üst dilime girmeyeceğinden dolayı maaşında herhangi bir kayıp söz konusu olmayacaktır.

“BU MAĞDURİYET VE BU MAAŞTAKİ ERİMENİN GİDERİLMESİNİ BEKLEMEKTEYİZ”

Enflasyonun her geçen gün yükseldiği, alım gücünün düştüğü ve geçim sıkıntısının arttığı özellikle sağlık çalışanlarımızın geçinemediği bu ortamda bu vergi dilimi mağduriyet yaratmaktadır. Bu mağduriyet eğer giderilmezse ocak ayı itibarıyla 10 bin TL civarında bir maaşla ve komik bir maaş, bu maaşla işe başlayan bir sağlık çalışanımız, yeni atanan bir sağlık çalışanımızın yıl içerisinde 6 bin 49 TL civarında bir mağduriyeti ve eksikliği olacaktır. Yani vergi dilimi ile 6 bin 9 TL`sini tekrar geri vermiş olacaktır. Bu mağduriyet ve bu maaştaki erimenin giderilmesini beklemekteyiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA