4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

BİN 800 KOMİSER YARDIMCISI, BAŞPOLİS OLARAK GÖREV YAPTIKLARI YILLARIN TERFİ SÜRESİNE SAYILMASI İSTİYOR


Emniyet Genel Müdürlüğü`nde bin 800 komiser yardımcısı, başpolis olarak görev yaptıkları yılların terfi süresine sayılması için İçişleri Bakanlığı`ndan çözüm bekliyor.

 

Tarih : 14 Kasım 2022 Pazartesi 17:49   Okunma : 296

Emniyet Genel Müdürlüğü`nde bin 800 komiser yardımcısı, başpolis olarak görev yaptıkları yılların terfi süresine sayılması için İçişleri Bakanlığı`ndan çözüm bekliyor.

Polis memurlarına, 2011 yılında yapılan düzenleme ile 35 yaşından gün almış ve yapılan yazılı sınavda başarılı olmaları şartıyla ‘başpolis` unvanı verilmişti. Ancak daha sonra başpolislik unvanı kaldırılmış, 2019 ve 2020 yıllarında yapılan sınavlarda başarılı olan polis memurları komiser yardımcısı rütbesine terfi ettirilmişti.

ANKA Haber Ajansı`nın edindiği bilgiye göre; bu süreçte bin 800 komiser yardımcısının başpolislik ve kıdemli başpolislik olarak görev yaptığı yıllar, komiser yardımcılığına geçtikten sonra terfi süresine sayılmadı.

Komiser yardımcıları şimdi, komiser olabilmek için başpolis ve kıdemli başpolis olarak görev yaptıkları yılların terfi süresine sayılmasını istiyor. ANKA`ya konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, konuya ilişkin şunları söyledi:

“2022 yılı şubat ayı itibarıyla Emniyet teşkilatında, komiser yardımcısı rütbesinde 11 bin 1, komiser rütbesinde 7 bin 236, başkomiser rütbesinde 637, emniyet amiri rütbesinde ise 486 personelin görev yaptığı biliniyor. Bu durum, Emniyet teşkilatının orta kademe amir ihtiyacını açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır. Halbuki başpolis memurları ve kıdemli başpolis memurları arasından komiser yardımcısı rütbesine terfi eden yaklaşık bin 800 personelin tamamı, meslekte en az 20 yılını tamamlamış; dolayısıyla mesleki disiplin, hiyerarşi, bilgi, beceri ve tecrübeye sahiplerdir. 20 yılın 10 yılını da başpolis memuru ve veya kıdemli başpolis memuru rütbesiyle geçirdiler ve kendilerine tevdi edilen birçok görevi amir sıfatıyla yerine getirmişlerdiler. Başpolislikte geçen sürelerin terfide etkili olması gerekiyor. Başpolisler, bu düzenlemenin teşkilat için bir kazanım olacağını belirtmekte ve yapılacak yeni düzenlemeyle bu konunun yasalaşmasını talep etmektedirler.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA