3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ÇALIŞANLARINA DİYABET TARAMASI 


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” nedeniyle belediye personeline kan taraması yapıldı.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 10:51   Okunma : 387

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” nedeniyle belediye personeline kan taraması yapıldı.

Çalışma hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat Bakır, diyabetin halk arasında şeker hastalığı olarak bilindiğini ve dünya genelinde salgın haline ulaşmış durumda olduğunu kaydetti. Şeker hastalığının önlenebilmesi için öncesinde yapılabileceklerin daha da önem kazandığına dikkat çeken Uzm. Dr. Çat Bakır, “Bu taramayla amacımız öncelikle, hastalığını bilmeyen kişilerin hastalık tanısında gecikmelerini engellemek ya da hasta olan kişilerin kan şekeri regülasyonunun doğru olup olmadığını saptayabilmek. Çünkü diyabet başta kalp damar hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın, enfeksiyonların artmasında etkin ve öncüldür" dedi.

Diyabeti tek başına şeker hastalığı olarak düşünmediklerini, diyabeti ikincil veya üçüncül hastalıklara da sebep olması nedeniyle önlem alınması gereken bir hastalık olarak gördüklerini ifade eden Bakır, “Bunun için de ara ara taramaların yapılması, özellikle aile hekimliği bünyesinde birinci basamaklardaki kişilerin takibi, hasta olan kişilere bireysel tedavilerin düzenlenmesi çok büyük önem arz etmekte” diye konuştu.

Çat Bakır; diyabet tanısı konulan kişilerin, özellikle karbonhidratlı, şekerli ve yağlı yiyeceklerden uzak durması gerektiğini belirtirken diyabetin belirtilerinin çok sık idrara çıkma, aşırı yemek, ağız kuruluğu, ayaklarda yanma ve yorgunluk hissi olduğunu sözlerine ekledi. Bakır, söz konusu belirtileri taşıyan kişilerin, özellikle diyabet ön tanısıyla en yakın hastaneye başvurmaları gerektiğini kaydetti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA