20 Mayıs 2024 Pazartesi

12:26   MEZİTLİ’DE COŞKULU 19 MAYIS KUTLAMASI   12:23   CHP’Lİ DİNÇER: "KÜÇÜK ESNAF VE SANATKÂR SERMAYE GRUPLARINA YEM EDİLİYOR”   10:54   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "SAYIN REİSİ`Yİ SAYGIYLA VE MİNNETLE YÂD EDİYORUM"   10:34   CHP`Lİ BEKİR BAŞEVİRGEN: “SON 5 YILDA HUZUREVLERİNE YAPILAN BAŞVURULARDA ORTALAMA YÜZDE 41 ORANINDA ARTIŞ YAŞANDI”   10:13   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 19 MAYIS`IN RUHUNU KENTİN DÖRT BİR YANINA TAŞIDI   09:50   ÖZGÜR ÖZEL`DEN İRAN`A BAŞSAĞLIĞI MESAJI   09:45   ÖMER FETHİ GÜRER: “KREDİ FAİZ ARTIŞLARI ÇİFTÇİLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”   08:03   İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ HELİKOPTER KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ   23:43   İMAMOĞLU GENÇLERE SESLENDİ: "HEPİNİZ UMUTSUNUZ"   22:44   İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ`NİN DÜŞEN HELİKOPTERİNİN YERİ TESPİT EDİLDİ   21:28   ÖZGÜR ÖZEL SAMSUN`DA... “SAMSUN`DA BİRİNCİ PARTİ OLANA KADAR MÜCADELEYE BAŞLIYORUZ”   19:22   CHP GENÇLİK KOLLARI MYK`SI, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA SAMSUN`DA TOPLANDI   18:26   ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUNLULARA SESLENDİ: "SAMSUN`DA İKTİDAR İÇİN BUGÜN `İLK ADIM`I ATMALISINIZ"   17:37   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, SELAHATTİN DEMİRTAŞ`I CEZAEVİNDE ZİYARET EDECEK   17:31   MUSTAFA ADIGÜZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "IMF BAŞKANI GİZLİCE TÜRKİYE`YE Mİ GELDİ?"   16:57   KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU`NDA BULUNAN KONTEYNER KENTTEN ÇIKARILMAK İSTENEN DEPREMZEDELER EYLEM YAPTI: "PERİŞAN OLMAK İSTEMİYORUZ"   16:32   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, FİGEN YÜKSEKDAĞ`I CEZAEVİNDE ZİYARET ETTİ   16:23   GENÇLERDEN TÜİK`İN "GENÇLERİN YÜZDE 54`Ü MUTLU" VERİSİNE TEPKİ: "HİÇ MUTLU DEĞİLİM. GEÇİNİLMEZ BU ÜLKEDE, YURT DIŞI ŞART"   16:22   İRAN CUMHRUBAŞKANI REİSİ`Yİ TAŞIYAN HELİKOPTER KAZA GEÇİRDİ   15:32   LÖSEV`Lİ GENÇLER 19 MAYIS`TA ATATÜRK`Ü ANDI: "ATATÜRK`ÜN İZİNDEYİZ, VAZİFEMİZİN FARKINDAYIZ"  
 
     
   

OKAN GAYTANCIOĞLU`NDAN `PALM YAĞ` TEPKİSİ: "BİZ BUNU İTHAL EDİYORUZ. 700-800 MİLYON DOLAR DA PARA ÖDÜYORUZ. ACABA SAĞLIKLI MI İNSANLAR İÇİN"


CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, palm yağı ithal edilmesine tepki göstererek, “Biz bunu ithal ediyoruz. 700-800 milyon dolar da para ödüyoruz. Acaba sağlıklı mı insanlar için?.. Buna gerek yok. Biz, ayçiçeğini daha fazla üretelim. Kendi topraklarımızda yetişiyor. Kendi çiftçimiz kazansın, kendi sanayicimiz kazansın istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz” dedi.

 

Tarih : 16 Kasım 2022 Çarşamba 17:32   Okunma : 439

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, palm yağı ithal edilmesine tepki göstererek, “Biz bunu ithal ediyoruz. 700-800 milyon dolar da para ödüyoruz. Acaba sağlıklı mı insanlar için?.. Buna gerek yok. Biz, ayçiçeğini daha fazla üretelim. Kendi topraklarımızda yetişiyor. Kendi çiftçimiz kazansın, kendi sanayicimiz kazansın istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz” dedi.

Okan Gaytancıoğlu, bugün Edirne`nin Lalapaşa ilçesi bağlı Çatma köyünde ayçiçeği üreticisi Taşdelen Ailesi`ni ziyaret etti. Ayçiçeği üreticilerine elindeki palm yağını gösteren Gaytancıoğlu, palm yağının zararlı olduğu halde birçok üründe kullanıldığını söyledi. Gaytancıoğlu, şöyle konuştu:

"BİZ BUNU İTHAL EDİYORUZ"

"Bu sizce nedir? Ben söyleyeyim. Palm yağı. Margarinlerde, kızartma yağlarda çok kullanılıyor. Ama görmeden kullanıyorsunuz. Bunu biliyorsunuz. Ayçiçek yağı. Bunu her şeyde kullanıyorsunuz. Bu margarinlere de giriyor, kızartmalarda da kullanılıyor. Bunun üretimi kendimize yeterli değil ama biz bunu ithal ediyoruz. 700-800 milyon dolar da para ödüyoruz. Acaba sağlıklı mı insanlar için? Biz, doğal ayçiçeği yağımızı kullanıyoruz devamlı.

“KENDİ ÇİFTÇİMİZ KAZANSIN”

Biz, palm yağ tüketilsin, tüketilmesin derdinde değiliz. Kendi yağımız varken üreticimizin alın teri dökerek ürettiği, ama bazı yıllar zarar ettiği üründe çok nitelikli ve tutarlı bir tarım politikası uygulanması lazım. Biz iddialıyız. Üreticilerimiz ayçiçeğini Türkiye`de kendi kendine yeterli bir şekilde üretebilirler hatta ihracat yapabilirler ama biz hem ayçiçeğine ciddi anlamda hem yağına para ödüyoruz hem de böyle bilimin de tartıştığı sağlığa zararlı olan ürünleri ithal ediyoruz. Palmiyenin yağından margarinlerde, kızartma yağlarda, bisküvilerde, şekerlemelerde, çikolatalarda kullanıyoruz. Buna gerek yok. Biz, ayçiçeğini daha fazla üretelim. Kendi topraklarımızda yetişiyor. Kendi çiftçimiz kazansın, kendi sanayicimiz kazansın istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz."

"ÇOLUK ÇOCUK YEMESİN BU YAĞI"

Ayçiçeği üreticisi Ahmet Taşdelen, palm yağı için, "Yanlış bir şey. Ben, bilmediğim şeye neden para ödeyeyim" dedi. Kadriye Taşdelen ise "Yağ demeye şahit lazım, krem gibi bir şey. Çocuklara zararı olur, faydası olmaz. Sağlıklıya ödensin, sağlıksıza neden ödensin. Çoluk çocuk yemesin bu yağı. Benim torunlarım da yiyor; çikolataya, her şeye girdiğine göre. Devlet yasaklasın bunu. Çoluğa çocuğa yedirmesin" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA