12 Nisan 2025 Cumartesi

01:51   BEYAZ SARAY, DIPLOMATIK ÇABALARıN BAŞARıSıZ OLMASı HALINDE İRAN`A KARŞı TÜM SEÇENEKLERIN MASADA OLDUĞUNU SÖYLEDI   01:30   GALATASARAY DEPLASMANDA SAMSUNSPOR`U 2-0 MAĞLUP ETTI   01:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı AYLIN NAZLıAKA: ADAYıMıZı YANıMıZDA, SANDıĞı ÖNÜMÜZDE ISTIYORUZ   01:27   CHP`LI TANAL: GÜÇLENDIRILMIŞ PARLAMENTER SISTEMIN DıŞıNDA DA BAŞKA BIR ŞEKILDE BU ÜLKE NE HUZURA KAVUŞUR, NE MUTLUĞA   23:50   ERKAN BAŞ: BASEL`I BILIM KURGU FILMLERINI ARATMAYACAK BIR SENARYOYLA TUTUKLADıLAR   23:18   CHP`LI YAVUZYıLMAZ ZONGULDAK BELEDIYE BAŞKANı TAHSIN ERDEM`IN IFADEYE NEDEN ÇAĞıRıLDıĞıNı RESMI BELGELERLE AÇıKLADı   23:10   İBB SORUŞTURMASı KAPSAMıNDA 24 ŞIRKETE DOĞRUDAN, 28 ŞIRKETE DENETIM KAYYUMU ATANDı   22:27   MURAT EMIR: EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNıN SEBEBI IŞARET ETTIĞI ADAMA, KIŞILERE, GRUPLARA, CEMAATLERE KAMU ÜZERINDEN AKAN MUSLUKLARıN KESILMESIDIR   22:13   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı MURAT BAKAN: EMNIYET ANAYASAL HAKLARı YARGıLAMA, DEĞERLENDIRME AILELERE AYAR VERME MAKAMı DEĞILDIR   21:45   EKREM İMAMOĞLU: RANTA VE MILLET ALEYHINE OLAN HER HUSUSA KARŞı DURDUĞUM IÇIN BUGÜN BURADAYıM   21:12   ADALET BAKANı: MINGUZZI AILESININ TEHDIT EDILMESIYLE ILGILI BIR ŞÜPHELI VE SUÇA SÜRÜKLENEN DÖRT ÇOCUK TUTUKLANMıŞTıR   20:55   İMAMOĞLU`NDAN BAYAR, MENDERES, ECEVIT VE ERBAKAN`Lı MESAJ: MILLET VARSA HAK, HUKUK ADALET MÜCADELESI VAR. MILLET YINE KAZANACAK, ÇÜNKÜ MILLET BÜYÜKTÜR   16:11   YENIDEN REFAH PARTILI GENÇLER FILISTIN`E GITMEK IÇIN DILEKÇE VERDI   15:38   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUGÜN SILIVRI`DE UTANÇ VERICI GÖRÜNTÜLERI TEKRAR GÖRDÜK"   15:11   ÖZGÜR ÖZEL, ANNESINI KAYBEDEN FETHI AÇıKEL`E TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   15:01   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNDAN ARAZI SATıŞı... DEM PARTILI ESKI MECLIS ÜYESI KıLıÇ: ``ARAZI GERÇEK DEĞERININ ALTıNDA BIR RAKAMLA SATıŞA SUNULDU``   11:32   İMAMOĞLU`NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı" DURUŞMASı BAŞLADı: "HAKSıZLıĞA KIM UĞRADıYSA YANıNDA BENI BULACAK"   11:24   MURAT EMIR: ``İLETIŞIM BAŞKANLıĞı BÖLGE MÜDÜRLÜKLERINE YAPıLAN ATAMALARDA ORTAK BIR TEK ÖZELLIK VAR, O DA TROL OLMALARı``   11:13   CHP`LI ADEM: "ÜRETICININ DERDIYLE ILGILENMESI GEREKEN KURUMLAR, SARAY`A BAĞLı ‘ÜST KURULLARA` DÖNÜŞMÜŞTÜR"   10:59   ESM SAMSUN ŞUBE BAŞKANı BULUT: "41 MILYONU AŞKıN KONUT ABONELERI YAPıLAN BU ZAMLARıN GERI ALıNMASıNı ISTIYORUZ"  
 
     
   

EDİRNELİ ESNAF, YÜKSEK ELEKTRİK FATURASINDAN DERTLİ: "ESNAF ŞU ANDA ELEKTRİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMÜYOR"


Edirneli esnaf, yüksek elektrik faturalarından yakındı. Tava ciğer lokantası işletmecisi Erdal Akgün, geçen yıl 5-6 bin lira gelen elektrik faturasının bu yıl  22-23 bin liraya çıktığını belirterek "Esnaf şu anda elektrikten başka bir şey düşünmüyor. Kira ikinci plana kaldı. Kirayı dükkân, mal sahibi idare edebiliyor ama elektriği asla" dedi. Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, devletin esnafın elektrik faturasına destek vermesini istedi.

 

Tarih : 24 Kasım 2022 Perşembe 12:20   Okunma : 628

Edirneli esnaf, yüksek elektrik faturalarından yakındı. Tava ciğer lokantası işletmecisi Erdal Akgün, geçen yıl 5-6 bin lira gelen elektrik faturasının bu yıl  22-23 bin liraya çıktığını belirterek "Esnaf şu anda elektrikten başka bir şey düşünmüyor. Kira ikinci plana kaldı. Kirayı dükkân, mal sahibi idare edebiliyor ama elektriği asla" dedi. Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, devletin esnafın elektrik faturasına destek vermesini istedi.

Yüksek elektrik faturaları, esnafı zor durumda bıraktı. EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, esnafın yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı:

"DEVLET BİR SÜRÜ YERDE SÜBVANSİYON UYGULUYOR"

"Elektrik faturaları zorda bırakıyor. Bu esnafın belini büküyor mu? Büküyor. Kazancından bunu sübvanse etmiş oluyor. Devlet aslında bir sürü yerde süspansiyon uyguluyor. Ticarethanelere de esnafa da bir sübvansiyon uygularsa fiyat artışlarının kısmen de olsa önüne geçilmiş olur. Uygulayabilir mi çok rahatlıkla uygulayabilir. Çünkü Türkiye`de bir sürü dış piyasada iş yapanlara, ihracatçılara, gemicilere filan sübvansiyon uygulanıyor. Bana göre onlara uygulanan sübvansiyon kadar esnafa uygulanacak sübvansiyon ek yük getirmez diye düşünüyorum. Geçen seneye göre değerlendirmeye kalkarsak 2 bin lira gelen yere şu anda 10 bin lira elektrik faturası geliyor. Yılbaşından sonra elektriğe zam gelecek mi gelmeyecek mi bilmiyoruz"

"ESNAF ELEKTRİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMÜYOR"

Geçen ay elektrik faturasının 21 bin TL, bu ay ise 23 bin TL geldiğini ifade eden tava ciğer lokantası işletmecisi Erdal Akgün şunları söyledi:

"Geçen yıl 5-6 bin lira gelen elektrik faturaları 22-23 bin liralara kadar dayandı çünkü ısıtma da soğutma da hepsi elektrikle oluyor. Hijyen hizmet için bunu mutlaka yapmamız lazım. Klima çalıştırıyorsun, buzdolapları var, bizim sektörümüzde gerçekten soğutma çok önemli. Elektrik sarfiyatı can yakıcı, yürek sızlatıcı. Bu şartlarda esnafın ayakta durmasının mümkünatı yok. Bu konularla da hiç kimsenin ilgilenmemesi de bizleri üzüyor. Mutlaka ve mutlaka bu işe bir şeyler yapmak lazım. İnanın bu işlerin altından kalkamıyoruz. Pandemi döneminde elektrik faturası üç ay ödenmeyecek denildi. İnanın hala daha onlarla boğuşan esnafımız var. Bu iş böyle gitmez diyoruz. Yavaş yavaş kış başladı diyebiliriz. Bu sarfiyat daha da yukarı çıkacak. Devleti idare eden insanların bunu mutlaka ve mutlaka duyması lazım. İnanın esnaf şu anda elektrikten başka bir şey düşünmüyor. Kira ikinci plana kaldı. Kirayı dükkân, mal sahibi idare edebiliyor ama elektriği asla. Günü geldiğinde mesajlar başlıyor. Bizleri elektrik sarfiyatı çok zor duruma sokuyor. Allah esnafın yardımcısı olsun diyoruz çünkü başka sesimizi duyuracak insan da bulamıyoruz."

"YÜZDE ELLİDEN AŞAĞI ZAM YAPMAYACAKLAR"

Balıkçı esnafı Yusuf Çimen ise şunları kaydetti:

"Şu anda faturanın biri 9 bin 700 lira, diğer faturam geldi 4 bin lira ve bu en az gelen faturalarımız. Diğer dükkân 17-18 bin. Bazen ödemekte güçleniyoruz. Sonuçta balıkçıyız. Yazımız yok. Yazın da faturalar geliyor. Yazın cepten harcıyoruz faturalar için. Geçen ay fatura 18 bin lira geldi. Bu ay 14 bin lira geldi. Ufak bir ışığı açsak bile yüksek faturalar geliyor. Ticarethane olduğu için hem bir zam hep bir zam. Aralık ayında zam gelmeyecek. Ocak ayında yeni zamlarla karşı karşıyayız. Yüzde 50`den aşağıya zam yapmayacaklar. O 4 bin lira olacak bize 20 bin lira. ‘Ödememek` diye bir şey yok. Ödemesek daha kötü. Hemen faiz. Diğer faturaya yansıyor. Elektriği kapatıyorlar.” 

Görüntü Dökümü

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz,

Tava ciğer lokantası işletmecisi Erdal Akgün

Balıkçı esnafı Yusuf Çimen

İşletmelerden detaylar

Esnafın fatura detayları

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA