23 Eylül 2024 Pazartesi

16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:21   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL, SANAL BAHIS ÇETELERIYLE MÜCADELE İÇIN İLK ADıMı ATTı   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”   15:49   SAYıŞTAY: VAKıF YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARıNDA ÜCRETSIZ OKUTULMASı GEREKEN ASGARI LISANS ÜSTÜ ÖĞRENCI SAYıSıNA YÖKSİS ÜZERINDEN ULAŞıLAMıYOR   15:34   UTKU ÇAKıRÖZER: OKULDA TEMIZLIK EMEK SÖMÜRÜSÜYLE DEĞIL, KADROLU PERSONEL ILE SAĞLANıR. EVLATLARıMıZ VE ÖĞRETMENLERIMIZIN SAĞLıĞı RISK ALTıNDA   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL: “SÖZLEŞMELI ERIMIZ MAŞALLAH ABAKAY`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   14:44   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA TEPKI: ``ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞIL``   14:33   CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER: "TASARRUF TEDBIRLERI ADı ALTıNDA ÖNCE IŞÇININ, ARDıNDAN DA ÇOCUKLARıN SERVIS HAKKıNı ELINDEN ALDıNıZ"   14:06   İRAN`DA KÖMÜR MADENINDE MEYDANA GELEN PATLAMADA EN AZ 51 KIŞI ÖLDÜ   14:01   SAYıŞTAY: ``HAZINE GARANTILI DıŞ KREDI KULLANAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARıNıN ÖDEDIĞI KUR FARKı 17 MILYAR 887 MILYON 301 BIN 403 TL OLDU``   13:27   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı MSB DENETIM RAPORU: ``AFAD`ıN, MSB`DEN TALEP ETTIĞI HAVA ARAÇLARıNıN 4 MILYON LIRALıK UÇUŞ MALIYETI MSB`YE AKTARıLMADı``   13:14   EGE DENIZI`NDE DEPREM   13:11   DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “3 EKIM`DE ANKARA`DA KITLESEL MITING YAPACAĞıZ”   13:10   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MAŞALLAH ABAKAY ŞEHIT OLDU   13:04   CHP`LI BÜLBÜL, ZEYTIN ÜRETICISININ SORUNLARıNA DIKKATI ÇEKTI: “ÜRETIM MALIYETLERI YÜZDE YÜZ ARTTı, ZEYTIN ALıM FIYATLARı GERILEDI”   12:57   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GENÇLIK VE SPOR BAKANLıĞı DENETIM RAPORU: "YURTLARDAKI ÖZEL IŞLETMELERDEKI IŞLETICI SEÇIMINDE GENEL MÜDÜR`ÜN TAKDIR HAKKı PUANı BELIRLEYICI"   12:39   ERDOĞAN TOPRAK: “ERDOĞAN, HÜDA PAR`A ANAYASA`NıN 4. MADDESIYLE SORUNLARı OLMADıĞıNı SÖYLEMEKLE YETINIYOR”  
 
     
   

TÜRKİYE ARICILAR BİRLİĞİ BAŞKANI ŞAHİN: “ARICILIK, TARIMIN SİGORTASIDIR. TARIM İÇİN ARI, GÜBRE VE SU KADAR ÖNEMLİDİR. MAZOTLA DESTEKLENMELİDİR”


Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin, Artvin`de; “Arıcılık tarımın sigortasıdır. Tarım için arı, gübre ve su kadar önemlidir. Ama tarımdan eksik bir destekleme modeliyle arıcılar desteklenmemelidir. Mutlak suretle mazot desteklenmelidir. Özellikle balda desteklenmelidir, arıda desteklenmelidir ama arıcıyı siz tarımdan mağdur bırakırsanız evlatlar arasında ikilik yapmış olursunuz” dedi.

 

Tarih : 3 Aralık 2022 Cumartesi 12:05   Okunma : 359

UĞUR İSTANBULLU

Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin, Artvin`de; “Arıcılık tarımın sigortasıdır. Tarım için arı, gübre ve su kadar önemlidir. Ama tarımdan eksik bir destekleme modeliyle arıcılar desteklenmemelidir. Mutlak suretle mazot desteklenmelidir. Özellikle balda desteklenmelidir, arıda desteklenmelidir ama arıcıyı siz tarımdan mağdur bırakırsanız evlatlar arasında ikilik yapmış olursunuz” dedi.

Türkiye Arıcılar Birliği`nin ülke genelinde düzenlediği Arıcılık Çalıştayı`nın Doğu Karadeniz ayağı, Artvin Arıcılar Birliği`nin ev sahipliğinde yapıldı. Çalıştaya; Bayburt, Rize, Iğdır, Gümüşhane il başkanları ve Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin katıldı. Şahin, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“7 bölgemizde de gidiyoruz bölgedeki arkadaşlarımızı belli bir noktaya topluyoruz. Bir yıllık faaliyetlerimizi değerlendiriyoruz. Neler yaptık neler yapamadık bunları değerlendiriyoruz. Arıcılarımızın birtakım sorunlarını birlikler kanalıyla daha rahat duyabiliyoruz. Aynı zamanda önümüzdeki yıl neler yapmamız gerekiyor planlarımızı, programlarımızı konuşuyor ve hareket planımızı oluşturuyoruz. Artık dünya arıcılığı büyüyor ve Türkiye Arıcılığı bunun içerisinde ciddi bir konumda ve dünya ikincisi bir ülkeyiz. Balımızı satmak durumundayız, dünya pazarlarının gerisinde olmamız lazım. Dünya pazarlarının dışında kalmadan, balımızda bir şekilde dünyaya tanıtma durumundayız. Bütün bunları da arıcılarımızla, arkadaşlarımızla konuşuyoruz.

"ATAMIZDAN ÖĞRENDİKLERİMİZLE ARICILIKTA HİÇBİR YERE VARAMAYIZ"

Atalarımızdan doğru devam eden geleneksel arıcılıkla hiçbir yere varamayız. Biz ne yapıyoruz, Türkiye Arıcılar Birliği olarak 8 tane balımızın kimliğini çıkardık. Burada sizin bölgede yetişen kestane balı da var. Biz parmak izlerini çıkardık ve bugüne kadarda kestane balıyla ilgili hiç çalışılmamış. Yani kestanenin en azdan tıbbi aktivitesini ortaya koyduk. Yani çalışma sonuçlarında, alzheimerda hocalarımız kestane balını kullanabiliriz diyebiliyor ki bunlara biz çalıştık ve bunlara artık çok rahat ulaşabiliyoruz. Şimdi sırada bu çalışmaları bizim uluslararası standartlara götürmemiz gerekiyor. Yani hiç boş duracak vaktimiz yok. Bunları yapmamız gerekiyor ki kestanenin yarın ciddi bir marka olması lazım. Balın dünyadaki fiyatı 40 -50 Euro, bizim ballarımızsa 5 Euro. Neden? Teronik denen bileşikleri çok iyi çalışmışlar. İşte bizim de bunu çalışmamız lazım. Projelendirip ARGE yapıp üniversite, Bakanlık, STK`larla ciddi bir çalışma içerisine girmemiz gerekir. Başka da bir yolu yok. Arı genetiği bakımından sürekli ağlıyoruz. Oysaki hem küresel iklim değişikliği hem de yurtdışından bir sürü arı geliyor. Bunu yasaklamamız gerekiyor ve bu kabul edilebilir değil. Dünya`daki 27 tane arı ırkı var ve eko tipinin yedi tanesi ülkemizde. Irk zenginiyiz dolayısıyla bu konuda hassasiyet göstermemiz lazım.

"İNSANLARIMIZA SAHTE BAL YEDİRMEMELİYİZ"

Biz hiçbir şekilde sahte bal tüketmek istemiyoruz. Bal cennetinde gerçek bal yenmelidir.  Tarım İl Müdürlüklerindeki kontrollerimizin biraz daha ciddiyetle çalışacak. Arıcıysa arıcıyı yakalayalım ve firmaysa da güç birliği yapıp firmanın üzerine gidelim ve bunu tedavülden kaldıralım. Benim ülkemin insanını zehirlemeye hiç kimsenin hakkı yok. Biz sahte balla ilgili proje yapıyoruz. 2019 yılından bu yana Türkiye Arıcılar Birliği olarak Bakanlığımızın TAGEM Müdürlüğüyle beraber çalışıyoruz. Yani bu konuda artık ne Bakanlığı suçlamamalıyız ne arıcıyı ne de Arıcılar Birliğini.

"MALİYETLERİMİZİ ZORLAYAN EN ÖNEMLİ ETKEN MAZOT"

Birlik üyelerine kovan başı 30 lira. Birlik üyesi olmayanlara 20 lira olarak ilan edildi. Bu destekler yeterli mi, değil tabi ki. Maliyetlerimiz çok yüksek mi evet çok yüksek en başta mazot tabi ki. Bizim kış şartlarında arıcılarımız, arılarına şeker yedirmesi lazım. Kışın doğada hiçbir şey yok ki ne yiyecek bu hayvan, tabi ki şeker yiyecek. Dolayısıyla şekerin çuvalı çıkmış bir milyon liraya. Devlet sağ olsun 6 kilo indirimli şeker veriyor ama o da 800-900 lira arada 100 lira fark var. Yani giderlerimiz fazlasıyla arttı. Arıcılık tarımın sigortasıdır. Tarım için arı, gübre ve su kadar önemlidir. Ama tarımdan eksik bir destekleme modeliyle arıcılar desteklenmemelidir. Mazot desteklemesi verilmelidir. Mutlak suretle mazot desteklenmelidir. Özellikle balda desteklenmelidir, arıda desteklenmelidir ama arıcıyı siz tarımdan mağdur bırakırsanız evlatlar arasında ikilik yapmış olursunuz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA