27 Eylül 2024 Cuma

16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

ALİ HAYDAR HAKVERDİ, "TEMİNAT MEKTUBU BAŞVURUSU REDDEDİLEN BELEDİYELER HANGİLERİDİR" SORUSUNA "BANKA VE MÜŞTERİ SIRRI" YANITI VEREN ZİRAAT BANKASI`NA: "SIR TUTMAYI SEVİYOR; AMA SADECE YANDAŞIN SIRRINI"


CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank`a bilgi edinme kapsamında “Teminat mektubu başvurusu kabul edilen ve reddedilen belediyeler hangileridir” diye sordu. Ziraat Bankası, “Banka ve müşteri sırrı olduğu mütalaa edildiğinden paylaşılması mümkün bulunmamaktadır” yanıtını verdi. Hakverdi; “Ziraat Bankası sır tutmayı seviyor; ama sadece yandaşın sırrını. Bizlerin ve kamuoyunun merak ettiği bu önemli iddialara dair sorularımızın ‘sır gibi` saklanması kabul edilebilir değildir” dedi.

 

Tarih : 19 Aralık 2022 Pazartesi 14:01   Okunma : 370

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank`a bilgi edinme kapsamında “Teminat mektubu başvurusu kabul edilen ve reddedilen belediyeler hangileridir” diye sordu. Ziraat Bankası, “Banka ve müşteri sırrı olduğu mütalaa edildiğinden paylaşılması mümkün bulunmamaktadır” yanıtını verdi. Hakverdi; “Ziraat Bankası sır tutmayı seviyor; ama sadece yandaşın sırrını. Bizlerin ve kamuoyunun merak ettiği bu önemli iddialara dair sorularımızın ‘sır gibi` saklanması kabul edilebilir değildir” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, kamu bankalarının muhalefete mensup belediyelere teminat mektubu vermekten kaçındığı iddiaları üzerine Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank`a bilgi edinme yoluyla sordu. Hakverdi, söz konusu bankalara; “2019-2020 ve 2021 yıllarında bankanıza teminat mektubu için kaç belediye başvurmuştur? Başvuran belediyelerin kaçının başvurusu kabul edilmiş, kaçı reddedilmiştir? Yıllara göre dağılımı nedir? Başvurusu kabul edilen ve reddedilen belediyeler hangileridir?” sorularını yöneltti.

Hakverdi`nin sorusuna Ziraat Bankası`nın verdiği yanıtında, “Banka ve müşteri sırrı olduğu mütalaa edildiğinden paylaşılması mümkün bulunmamaktadır” denildi. Diğer iki bankadan ise vekile cevap gönderilmedi.

“ZİRAAT BANKASI SIR TUTMAYI SEVİYOR; AMA SADECE YANDAŞIN SIRRINI”

Bankanın ‘ticari` diye açıklama yapmamasını eleştiren Hakverdi, şu değerlendirmeyi yaptı:

 “Ziraat Bankası sır tutmayı seviyor; ama sadece yandaşın sırrını. 2020 yılında, Demirören`in aldığı kredinin geri ödemesinin yapılıp yapılmadığını sorduğumuz Ziraat Bankası, ‘ticari sır` demiş ve sorularımıza yanıt vermemişti. Son dönemde tarafımıza iletilen, ‘Kamu Bankaları teminat mektubu verirken belediye ayırıyor ve bankalarda zimmet suçu arttı` bilgileri üzerine; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası`na bu iddiaları sorduk. İlk cevap veren Ziraat Bankası oldu. Her iki konuya dair sorularımıza ‘banka ve müşteri sırrı` gerekçesi ile yine yanıt verilmedi. Bizlerin ve kamuoyunun merak ettiği bu önemli iddialara dair sorularımızın ‘sır gibi` saklanması kabul edilebilir değildir. Diğer iki bankadan sorularımıza samimi cevaplar beklemekle birlikte, Ziraat Bankası yönetimini ciddiyete davet ediyor ve sorularımızın yanıtını bekliyoruz.”

Banka, son 4 yılda banka personelinden zimmet suçu işleyenlerle ilgili soruya da ‘sırların saklanması` gerekçesini ileri sürerek yanıt vermedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA