28 Eylül 2024 Cumartesi

21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"  
 
     
   

YENİŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN ÇİFTÇİYE TARLADA EĞİTİM


Mersin Yenişehir Belediyesi, hayata geçirdiği Tarımsal Danışmanlık Hizmeti ile çiftçilerin doğru tarımı öğrenip uygulayabilmesi için çalışmalarına başladı.

 

Tarih : 9 Ocak 2023 Pazartesi 11:28   Okunma : 311

Mersin Yenişehir Belediyesi, hayata geçirdiği Tarımsal Danışmanlık Hizmeti ile çiftçilerin doğru tarımı öğrenip uygulayabilmesi için çalışmalarına başladı.

Mersin Yenişehir Belediyesi ilçe genelinde yapılan tarımsal faaliyetlere destek olmak ve katma değeri yüksek alternatif ürünleri yaygınlaştırmak amacıyla çiftçilere doğru tarım yöntemlerini anlatıyor. Tarımsal Danışmanlık Hizmeti ile ilçede üretim yapan vatandaşlara ücretsiz ekim ve dikim yöntemleri, budama, hastalık ve zararlılarla mücadele, gübreleme, sulama, hasat ve teknik danışmanlık desteğinde bulunan Yenişehir Belediyesi, üreticileri yalnız bırakmıyor. Belediye bünyesinde görevli uzman ziraat mühendisleri arazilerde üreticiye yönelik eğitimlerine başladı. 

Hizmet kapsamında Değirmençay Mahallesi`ndeki çiftçilere doğru kış budaması hakkında uygulamalı eğitim verildi.

Değirmençay Mahallesi`nde şeftali ağaçlarının kış budamasını yapan çiftçilere doğru dal kesiminin yeniden filizlenme aşamasındaki önemini uygulamalı olarak anlatan Yenişehir Belediyesi`nde görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Güven Murat Davşanoğlu, “Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit, kaliteli ve verimli tarımsal üretimi çok önemsiyor. Tarımsal Danışmanlık Hizmeti, Belediyemize ait bir proje. Bu proje ile üreticilerimizin yanında olduğumuz gibi onlara ekim, dikim, budama, seyreltme, ilaçlama, gübreleme konularında bilgilendirmede bulunuyoruz. Bu sayede doğru tarım uygulaması da yapmış oluyoruz.  Talepte bulunan çiftçilerimizle arazilerine gidiyoruz,  incelemeler yapıyor ve en doğru yöntemi kendilerine anlatıyoruz.  Kış budaması üretimin en önemli aşaması. Hem verim hem de ağacın genç kalması için doğru budama yapılmalı. Ayrıca doğru budama meyvelerin kaliteli olmasını da sağlayacak. Bu nedenle bugün burada çiftçilerimize bilgiler verdik” dedi.

MUHTAR ŞAHİN IŞIK: “ÇİFTÇİ DOĞRU ÜRETİM YÖNTEMLERİNİ ÖĞRENMELİ VE KENDİSİNİ GELİŞTİRMELİ”

Sert çekirdekli ürünlerin yanı sıra tropikal meyvelerin de Değirmençay`da yetiştirilmeye başlandığını söyleyen Mahalle Muhtarı Şahin Işık,  üreticiler olarak istedikleri zaman Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit`e kolaylıkla ulaşabildiklerini de belirterek, “Biz üretici olarak her zaman üretmeye hazırız. Doğru üretim de bizim için çok önemli. Bu hizmet için Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit`e teşekkür ederim. Çiftçi doğru üretim yöntemlerini öğrenmeli ve kendisini geliştirmeli. Yenişehir Belediyemiz bu konuda bize destek veriyor. Çok memnunuz” dedi.

Değirmençay`da üretici olan Ahmet Ata ise ziraat mühendislerinin verdiği bu eğitimler sayesinde budamada doğru bilinen yanlışları düzeltme imkanı bulduklarını söyleyerek, “Her belediye sosyal projeler üretebilir ama üreticiler için tarım projelerinin ayrı bir önemi var. İşte Yenişehir Belediyesinin de başlatmış olduğu tarımsal danışmanlık hizmeti takdire şayan. Vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor. Bildikleri yanlış yöntemi ve budamayı uygulamaya devam ederlerse o ağaçların belli bir süreden sonra yaşlandığını ve verimden düştüğünü göreceklerdir. Hatalı budamanın getirmiş olduğu çok büyük dezavantajlar var. Uzman kişilerin gelip burada üreticilerimize doğru budamayı öğrettiği zaman o ağaçlardan verim alabileceklerini de belirtmek isterim” diye konuştu. 

Danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen üreticiler, 444 33 54 telefon numarasıyla Yenişehir Halk Masası`nı arayarak talepte bulunabiliyor.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA