23 Eylül 2024 Pazartesi

16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:21   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL, SANAL BAHIS ÇETELERIYLE MÜCADELE İÇIN İLK ADıMı ATTı   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”   15:49   SAYıŞTAY: VAKıF YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARıNDA ÜCRETSIZ OKUTULMASı GEREKEN ASGARI LISANS ÜSTÜ ÖĞRENCI SAYıSıNA YÖKSİS ÜZERINDEN ULAŞıLAMıYOR   15:34   UTKU ÇAKıRÖZER: OKULDA TEMIZLIK EMEK SÖMÜRÜSÜYLE DEĞIL, KADROLU PERSONEL ILE SAĞLANıR. EVLATLARıMıZ VE ÖĞRETMENLERIMIZIN SAĞLıĞı RISK ALTıNDA   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL: “SÖZLEŞMELI ERIMIZ MAŞALLAH ABAKAY`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   14:44   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA TEPKI: ``ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞIL``   14:33   CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER: "TASARRUF TEDBIRLERI ADı ALTıNDA ÖNCE IŞÇININ, ARDıNDAN DA ÇOCUKLARıN SERVIS HAKKıNı ELINDEN ALDıNıZ"   14:06   İRAN`DA KÖMÜR MADENINDE MEYDANA GELEN PATLAMADA EN AZ 51 KIŞI ÖLDÜ   14:01   SAYıŞTAY: ``HAZINE GARANTILI DıŞ KREDI KULLANAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARıNıN ÖDEDIĞI KUR FARKı 17 MILYAR 887 MILYON 301 BIN 403 TL OLDU``   13:27   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı MSB DENETIM RAPORU: ``AFAD`ıN, MSB`DEN TALEP ETTIĞI HAVA ARAÇLARıNıN 4 MILYON LIRALıK UÇUŞ MALIYETI MSB`YE AKTARıLMADı``   13:14   EGE DENIZI`NDE DEPREM   13:11   DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “3 EKIM`DE ANKARA`DA KITLESEL MITING YAPACAĞıZ”   13:10   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MAŞALLAH ABAKAY ŞEHIT OLDU   13:04   CHP`LI BÜLBÜL, ZEYTIN ÜRETICISININ SORUNLARıNA DIKKATI ÇEKTI: “ÜRETIM MALIYETLERI YÜZDE YÜZ ARTTı, ZEYTIN ALıM FIYATLARı GERILEDI”   12:57   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GENÇLIK VE SPOR BAKANLıĞı DENETIM RAPORU: "YURTLARDAKI ÖZEL IŞLETMELERDEKI IŞLETICI SEÇIMINDE GENEL MÜDÜR`ÜN TAKDIR HAKKı PUANı BELIRLEYICI"   12:39   ERDOĞAN TOPRAK: “ERDOĞAN, HÜDA PAR`A ANAYASA`NıN 4. MADDESIYLE SORUNLARı OLMADıĞıNı SÖYLEMEKLE YETINIYOR”  
 
     
   

MHP GRUBU SONRASINDA BAHÇELİ`YE SORU SORAN GAZETECİLERİN GÖREV YAPMASININ ENGELLENMESİ TEPKİ ÇEKTİ


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin, gazetecilerin; öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili TBMM`de yönelttiği soruya “İşine bak, haydi” yanıtını verdiği sırada partililerin ve korumaların basın mensuplarını iteklemesi ve görev yapmalarını engellemesi siyasette ve basın meslek örgütlerinde tepkiye yol açtı.

 

Tarih : 24 Ocak 2023 Salı 16:52   Okunma : 465

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin, gazetecilerin; öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili TBMM`de yönelttiği soruya “İşine bak, haydi” yanıtını verdiği sırada partililerin ve korumaların basın mensuplarını iteklemesi ve görev yapmalarını engellemesi siyasette ve basın meslek örgütlerinde tepkiye yol açtı.

MHP Lideri Bahçeli bugün TBMM Grup toplantısı sonrasında salondan ayrılıp koridora çıktığı sırada gazeteciler kendisine iki soru yöneltti. Bahçeli, gazetecilerin; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili sorusuna "Beni dinlememişsiniz o anlaşılıyor" yanıtını verdi. Bahçeli, Ankara`da 30 Aralık`ta öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ile ilgili soruya ise "İşine bak, haydi" karşılığını verdi ve yürümeye başladı. Bu sırada partililer ve korumalar mikrofon tutan gazetecileri itekledi ve çalışmalarını engelledi.

Yaşanan bu gelişmeye siyasetçiler ve basın meslek örgütleri tepki gösterdi. Yapılan açıklamalar şöyle:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Kim korkar gazeteciden biliyor musunuz? Şaibeli işleri olan, kirli ilişkiler ağına bulaşan, yalanlarla insanları kandıranlar korkar. Görevini yaparak size akademisyen Sinan Ateş cinayetini soran kadın gazeteciye karşı nezaketsiz tavrınızın altında bu korkular mı var?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Katilin kim olduğunu hepimiz biliyoruz derken bir bildiğim vardı elbet.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici: Gazetecinin sorusuna vereceği yanıtı olmayan siyasetçi böyle yapar… Azarlayarak, tartaklayarak cevap vermiş olmaz... Gazeteciyi engellemek soruları ortadan kaldırmaz…

Parlamento Muhabirleri Derneği: Bugün karanlık eller tarafından katledilişinin 30. yılında saygıyla andığımız Uğur Mumcu ‘İnsanlar sadece konuştukları şeylerden değil sustukları şeylerden de sorumludurlar` diyor. Gazetecilerin görevi susmak değil konuşmak ve yazmaktır. En temel işleri de soru sormaktır. Bugün MHP grup toplantısı çıkışında, geçtiğimiz haftalarda da İYİ Parti ve CHP grup toplantılarında, gazetecilerin liderlere soru sorma girişimlerinin hoyratça hatta fiziki müdahaleye varacak kadar ileri gidip, engelleme girişimleri dikkat çekmektedir. İşlerini yaptıkları sırada gazeteci arkadaşlarımıza, liderlerin çevresinde bulunan görevlilerin orantısız güç kullanarak müdahalede bulunması kabul edilemez. Genel başkanların da iradesi dışında, soru beğenmek ya da beğenmemek, hangi sorunun sorulacağına ya da sorulmayacağına karar vermek, bu görevlilerin işi değildir. Çalıştıkları kurumların kimliği, duruşu ne olursa olsun, gazeteci arkadaşlarımıza yönelik şiddete varan müdahaleleri kınıyor ve reddediyoruz.

Çağdaş Gazeteciler Derneği: MHP Genel Başkanı Bahçeli`nin, bugün kendisine Erdoğan`ın adaylığı ve Sinan Ateş cinayetine ilişkin soru sormak isteyen gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu`na, ‘İşine bak, hadi bakalım` diyerek verdiği üslupsuz karşılığı kınıyoruz. Gündemdeki konulara ilişkin soru sorarak tam da işini yapan bir gazeteciye karşı takınılan bu tutum, açıkça hedef göstermektir. Yazıcıoğlu`nun yaptığı gibi, herkesin işine bakması halinde bu sorulara da gerek kalmayacağı kesindir.

DİSK Basın-İş: Meclis`te Devlet Bahçeli`ye soru soran üyemiz Yıldız Yazıcoğlu vekillerin müdahalesine maruz bırakıldı. Bahçeli ise ‘İşine bak` yanıtı verdi. Bahçeli`ye hatırlatırız, bizim işimiz tam olarak bu! Beğenseniz de beğenmeseniz de gazeteciler soru sorar, soracak! Meslektaşımızın sorularını yeniden soruyoruz: Meclis`te karar alınmazsa Erdoğan`ın üçüncü kez aday olamayacağı tartışılıyor. Çözüm nedir? Sinan Ateş cinayetiyle ilgili iddialara ne diyorsunuz? Meclis`te, sokakta ve iş yerlerinde gazeteciler sürekli saldırıya uğruyor. Üyemiz Yıldız Yazıcıoğlu`na yönelik tutum yeni değil. Biz ne olursa olsun işimize bakmaya devam edeceğiz. Gazeteciler gazetecilik yapmayı sürdürüyor, sürdürecek.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şubesi: İşimizi yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. İşimizin yüz akı Yıldız Yazıcıoğlu`na yapılanı kabul etmiyoruz. Yıldız Yazıcıoğlu`na Yüce Meclis`in çatısı altında yapılan saldırıyı kınıyoruz. Basın hürdür, sansür edilemez!

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu: Gazetecilerin işi haklarında açılan davalarla mücadele etmek gibi görülse de onların asıl görevi kamuyu aydınlatan sorular sormaktır. Yıldız Yazıcıoğlu`na yapılan bu saygısızlık kabul edilemez. Gazeteciler kimsenin kuklası değildir, soru sormaktan alıkonulamazlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA