29 Nisan 2025 Salı

08:54   CHP`DE GÜNDEM İBB OPERASYONLARı: “DOSYAYı DOLDURMA TELAŞı VAR AMA ÇUVALLıYORLAR”   01:53   ÖZGÜR ÖZEL`DEN `JAMMER` TEPKISI: CUMHURBAŞKANı HANGI IHTIYAÇTAN KULLANıYORSA, CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZ DA O IHTIYAÇTAN KULLANıYOR   01:47   AYM, CHP`LI MILLETVEKILLERININ "İŞSIZLIK SIGORTASı KANUNU ILE BAZı KANUNLARDA DEĞIŞIKLIK YAPıLMASıNA DAIR KANUN"UN BAZı MADDELERININ IPTALI IÇIN YAPTıĞı BAŞVURUYU REDDETTI   01:01   AYM, TÜRK TABIPLERI BIRLIĞI KANUNU`NUN 39. MADDESINI ANAYASA`YA AYKıRıLıK SEBEBIYLE IPTAL ETTI   22:07   GÖZTEPE, RAMS BAŞAKŞEHIR`I 4-1 MAĞLUP ETTI   21:34   UEFA GENÇLIK LIGI`NIN FINALINDE TRABZONSPOR, BARCELONA`YA 4-1 MAĞLUP OLDU   21:05   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN `JAMMER` AÇıKLAMASı: ÖLÇÜLÜ VE ORANTıLı BIR KORUMA TEDBIRI OLARAK GERÇEKLEŞTIRILMIŞTIR   20:33   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ`TAN TÜRK DEVLETLERINE KKTC ILE ILGILI SITEM: BÜYÜK BIR HAYAL KıRıKLıĞı YAŞADıK. BU KONUDAN CIDDI ŞEKILDE RAHATSıZ OLDUĞUMUZU ILETTIK   20:15   RAMAZAN GÜLTEN: NE KENDIM NE DE AILEMIN KURSAĞıNDAN TEK BIR HARAM LOKMA GEÇMESINE ASLA IZIN VERMEYECEK KARAKTERDE BIR CUMHURIYET ÇOCUĞUYUM   20:02   ÖZGÜR ÖZEL: 19 MART DARBE GIRIŞIMININ SIYASI HEDEFI İMAMOĞLU, MADDI HEDEFI KANAL İSTANBUL`DUR   18:57   İSKİ GENEL MÜDÜRÜ`NÜ ŞIKAYET ETMIŞTI... ÖZCELEP`IN TALEBININ İSTANBUL`A SU SAĞLAYAN ÖMERLI BARAJı`Nı GERI DÖNÜŞÜ OLMAYACAK ŞEKILDE KIRLETECEĞI ORTAYA ÇıKTı   18:15   SOMA`DA TERMIK SANTRAL BELIRSIZLIĞI... SOMA HALKı, YETKILILERDEN AÇıKLAMA BEKLIYOR   15:41   TANRıKULU, İMAMOĞLU`NU SILIVRI CEZAEVI`NDE ZIYARET ETTI   13:45   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ`TAN IKTIDARA: "KOLTUK SEVDASı UĞRUNA HALKı DA IŞ DÜNYASıNı DA BATıRıYORSUNUZ"   12:19   EKREM İMAMOĞLU`NDAN SAVCı VE HAKIMLERE "ADIL KARAR" ÇAĞRıSı   12:08   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU, GENEL BAŞKANLıKTA BIR YıLı GERIDE BıRAKTı   11:51   İBB`YE IKINCI DALGA OPERASYON… GÜVENLIK GÖREVLISI ÇAĞLAR TÜRKMEN: “KAMERA BANTLANMASı RUTIN BIR UYGULAMA, VALIZLERDE DE JAMMER VARDı”   11:36   KANADA BUGÜN SANDıK BAŞıNA GIDECEK: LIBERALLER VE MUHAFAZAKARLAR YARıŞıYOR   11:27   İSTANBUL BAROSU`NDAN 1 MAYıS AÇıKLAMASı: "SENDIKALAR VE MESLEK ÖRGÜTLERIYLE BIRLIKTE KADıKÖY`DEKI MITINGTE OLACAĞıZ"   11:15   FLORENCE NIGHTINGALE İSTANBUL: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN HAYATI TEHLIKESI MAALESEF ARTARAK DEVAM ETMEKTEDIR”  
 
     
   

MURAT EMİR`DEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ GÖRÜŞMELERİNE ÜROLOG ÇAĞRILMASINA TEPKİ: "RUH SAĞLIĞINI KORUMAK, CİNSEL KİMLİK ÜROLOJİNİN ALANI MIDIR?"


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM Anayasa Komisyonu`nda başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerine eşcinsellik tartışmaları konusunda uzman olarak ürolog davet edilmesine tepki gösterdi. Emir, “Ergenlik karmaşası ürolojinin alanı mıdır? Psikolojik sorunlar ürolojinin alanı mıdır? İntihar, depresyon ürolojinin alanı mıdır? Ruh sağlığını korumak, cinsel kimlik ürolojinin alanı mıdır hocam” dedi.

 

Tarih : 25 Ocak 2023 Çarşamba 12:28   Okunma : 381

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM Anayasa Komisyonu`nda başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerine eşcinsellik tartışmaları konusunda uzman olarak ürolog davet edilmesine tepki gösterdi. Emir, “Ergenlik karmaşası ürolojinin alanı mıdır? Psikolojik sorunlar ürolojinin alanı mıdır? İntihar, depresyon ürolojinin alanı mıdır? Ruh sağlığını korumak, cinsel kimlik ürolojinin alanı mıdır hocam” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM Anayasa Komisyonu`nda başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri sırasında eşcinsellik konusunu değerlendirmek üzere komisyona psikiyatrist yerine ürolog davet edilmesine tepki gösterdi.

Komisyon toplantısında konuşan ürolog Prof. Dr. Zeki Bayraktar, "Türkiye`nin bir dip dalgayla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Henüz bunun kamuoyu tarafından da algılanabildiğini düşünmüyoruz çünkü bu dip dalga kamuoyunun algılayabileceği şekle gelmemiş. Kamuoyu eşcinsel ve transseksüel bireyleri görür, biz ise bunun öncüllerini görüyoruz şu anda” dedi. Bayraktar`ın konuşmasının ardından söz alan Murat Emir, şunları söyledi:

“Aynı zamanda AKP`de MYK üyesi olacak kadar yönetimde olan birisinin seçilmiş olması doğrusu bence talihsizlik. Komisyonun ilk gününde ısrarla Türk Psikiyatri Derneği`nin bir temsilcisini çağırın demiştim. Bilim insanı gelsin, birkaç kişi gelsin, Türk Tabipler Birliği`nden de gelsin ve bu konuda bizi aydınlatsınlar. Ben burada derin bir cehalet görüyorum. Kendi pozisyonumu ifade edeyim önce yanlış anlamalara izin verilmemesi için. Türkiye`de, bu ülkede, bu toplumda çocuklarımızı, ergenlerimizi korumak birincil görevimizdir ve bunun için milli eğitimden tutun birçok alanda yapılması gereken birçok şey olduğuna inanıyorum, bu alanın başıboş bırakılmaması gerektiğine inanıyorum. Bakın, sayın uzmanı çağırdınız, sayın meslektaşımı çağırdınız, önemli bilgiler verdi, teşekkür ederim ama bakın, kullandığı kelimeleri söylüyorum, sizi şey yapmak için söylemiyorum, siz çünkü ürologsunuz hâliyle. Bakın, ‘ergenlik karmaşası, cinsel kimlik bunalımı, cinsel kimlik arayışı, normatif davranış, psikolojik sorunlar, intihar, depresyon.` Bunlar üroloğun işi değil arkadaşlar, bunlar psikiyatristlerin işi, psikologların işi, ergen psikiyatrisiyle uğraşanların işi; getirin bir tane uzman onlar anlatsın bunları. Bu yüce Meclis bunlara mahkum mu? Evet, bakın bu soruların hangisi ürolojinin alanıdır? Hocam, bakın söylediğiniz kelimeler... Ergenlik karmaşası ürolojinin alanı mıdır? Psikolojik sorunlar ürolojinin alanı mıdır? İntihar, depresyon ürolojinin alanı mıdır? Ruh sağlığını korumak, cinsel kimlik ürolojinin alanı mıdır hocam?”

“AMELİYATA SON ANDA SİZE GELİYORLAR”

Emir`e yanıt Bayraktar, “Mesela interseks dediğimiz hasta grubu tamamen ürolojinin alanıdır, psikiyatristler tek bir interseks görmezler, bir. Transseksüeller yani cinsiyet değiştirme ameliyatları…” dedi.

Emir de “Ya yapmayın, ameliyata son anda size geliyorlar” ifadesini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA