13 Mayıs 2025 Salı

15:27   ÖZGÜR ÖZEL: “MEMLEKETIN DOĞU TARAFıNDA ÖZGÜRLÜK, BU TARAFıNDA ‘TURPUN BÜYÜĞÜ...` BÖYLE IŞ OLMAZ”   15:22   ÖZGÜR ÖZEL, SOMA`DA MADEN ŞEHITLERINI ANMA YÜRÜYÜŞÜ`NE KATıLDı: "ANT OLSUN BU DAVA BIR DAHA GÖRÜLECEK, SUÇLULAR CEZASıNı ÇEKECEK"   14:37   MEZITLI`DE ENGELLILER HAFTASı`NDA ÖZEL GEREKSINIMLI ÖĞRENCILER GÖSTERI YAPTı   10:50   ÖMER FETHI GÜRER: “14 MAYıS DÜNYA ÇIFTÇILER GÜNÜ`NDE ÜLKEMIZ ÇIFTÇISI MUTSUZ”   10:41   MARMARA`DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   10:31   PKK`NıN FESIH KARARı... MANSUR YAVAŞ: "TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETINI PAZARLıK YAPıYOR NOKTASıNA GETIRECEK HIÇBIR GIRIŞIME IZIN VERILEMEZ, VERILMEMELIDIR"   10:12   KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR: “FEDERASYON DEMEK, TÜRKIYE`NIN BURADAN ÇıKMASı DEMEK, IKI DEVLETLI SIYASETTEN BAŞKA BIR SIYASET GÖRÜŞMEYIZ”   10:09   MERSIN`DE ŞEHIT VE GAZI ANNELERI, ANNELER GÜNÜ PIKNIĞINDE BULUŞTU   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN "ENGELLILER HAFTASı" ETKINLIKLERI IKINCI GÜNÜNDE DEVAM ETTI   09:56   TEKIRDAĞ`DA HEKIME DARP IDDIASı... HEKIM BIRLIĞI SENDIKASı GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZGÜR ÖZ: "BAŞHEKIM DERHAL GÖREVDEN ALıNMALı"   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “MESKİ OLARAK TÜRKIYE TARIHININ EN BÜYÜK YATıRıM DÖNEMINI YAŞıYORUZ”   23:27   CHP YENI BOYKOT SITESINI KULLANıMA SUNDU: "BOYKOTYAP2025.COM"   14:43   CHP`LI IL BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı 14-16 MAYıS TARIHLERI ARASıNDA AMASYA`DA YAPıLACAK   12:48   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı... TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN YERINE CELAL ADAN`ı TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÖREVLENDIRDI   12:15   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “BU, ŞEFFAFLıKTAN KAÇAN BIR IKTIDARıN AÇıK ITIRAFıDıR”   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN TARSUS`TA KÖPRÜ GENIŞLETME ÇALıŞMASı   10:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, YKS ÖNCESINDE SıNAV PROVASı DÜZENLEDI   10:01   TARSUS BELEDIYESI, ENGELLILER HAFTASı`Nı VE ANNELER GÜNÜ`NÜ BIRLIKTE KUTLADı   18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MARANGOZ ATÖLYESİNDE 4 YILDA 13 BİN ÜRÜN ÜRETİLDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde bulunan Marangoz Atölyesi ile Kaynak Atölyesi, usta personeli ile binlerce kent mobilyası üreterek sorumluluk alanlarında kullanıma sundu. Kent mobilyalarını kendi atölyelerinde üreterek geri dönüşüme katkı sunan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda tasarruf da sağlıyor.

 

Tarih : 30 Ocak 2023 Pazartesi 09:48   Okunma : 508

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde bulunan Marangoz Atölyesi ile Kaynak Atölyesi, usta personeli ile binlerce kent mobilyası üreterek sorumluluk alanlarında kullanıma sundu. Kent mobilyalarını kendi atölyelerinde üreterek geri dönüşüme katkı sunan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda tasarruf da sağlıyor.

Marangoz ve Kaynak Atölyesi`nde çalışan toplam 9 usta, kaliteli ve düşük bütçeli kent mobilyaları üretiyor. Bank, kamelya, ahşap satış arabası, piknik masası, ahşap büfe, özel günler için figür, saksı, salıncak, fidan için herek gibi ürünler üreten ustalar işe tomrukları keresteye dönüştürmekle başlıyor. Yapılacak ürünün türüne göre keresteyi boyutlandıran ve ürünü hazırlayan marangozhane ustalarından sonra devreye Kaynak Atölyesi ustaları giriyor. Yine Kaynak Atölyesi`nde ürüne uygun üretilen metal konstrüksiyonların montaj işlemi yapıldıktan sonra ürün tamamlanmış oluyor. İhtiyaç ve talep odaklı ürünler üreten ustalar, ortaya birbirinden kalite ürünler çıkarıyor.

Farklı tür ve boyutlarda üretilen ürünler, Mersin`in dört bir yanında Büyükşehir Belediyesi`nin sorumluluk alanında bulunan park, bahçe, meydan gibi alanlara yerleştirilerek vatandaşların hizmetine sunuluyor.  Büyükşehir Belediyesi ayrıca farklı kamu kurum ve kuruluşlarından gelen talepleri de değerlendiriyor. Özellikle okullardan gelen bank ve kamelya taleplerini de karşılayan ekipler, kentin her noktasına dokunuyor. Bu işlemlerin dışında ekipler, kent genelindeki mobilyaların bakım ve onarımını da düzenli aralıklarla yapıyor.

4 YILDA TOPLAM 13 BİN ÜRÜN ÜRETİLDİ

Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı`nda Ziraat Teknikleri olarak görev yapan Ali Karakış, marangozhanede 4 yılda yapılan üretim rakamlarını paylaşarak, “2019 yılından itibaren vatandaşlarımıza etkili ve verimli hizmet verebilmek adına üretimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 4 yıllık süre içerisinde 2 bin 768 adet bank, 173 adet kamelya, 812 adet saksı, 185 adet piknik masası, özel günlerde kavşaklarda kullanılmak üzre 1085 adet ahşap figürler, kadın üreticiler için 7 adet araba, bunun dışında 10 adet büfe üretimi, 6 bin 621 adet herek üretimi gerçekleştirdik. Bunun dışında da 15 adet salıncak üretimi gerçekleştirdik. Ayrıca daire başkanlığımız tarafından tasarlanmış olan 675 adet bankın ve 650 adet çöp kovasının da sorumluluk alanlarımızdaki parklara montajı yapıldı” dedi.

“BAKIM-ONARIM FAALİYETLERİMİZ SÜRÜYOR”

Sorumluluk alanları dışındaki park ve bahçelerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarından gelen talepleri de değerlendirdiklerini belirten Karakış, “Üretim hedeflerimizi belirlerken kurum ve kuruluşların ile vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Talepleri, bütçe imkanını ve kaynak kullanımı göz önünde bulundurarak gerçek anlamda ihtiyaç tespiti yapıldıktan sonra üretim aşamasını atölyemizde gerçekleştiriyoruz. Üretim çalışmalarımızın dışarısında bakım, onarım gibi faaliyetlerimiz de oluyor. Zamanla yıpranan, kırılan ya da başkaları tarafından zarara uğrayan mobilyalarımızın bakım ve onarımını yapıyoruz. Daire Başkanlığımız olarak önümüzdeki yıllarda da hem üretim hem bakım-onarım işlemlerimiz devam edecek” diye konuştu.

“GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLUYOR. İYİ ŞEYLER ÇIKIYOR”

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Marangoz Atölyesi`nden sorumlu Murat Yıldırım Büyükşehir Belediyesi Park bahçeleri, üretim yelpazelerinin geniş olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Aslında saymakla bitmez. Yelpazemiz geniş. Bank, piknik masası, kamelya, ahşap pergole, ahşap saksılar, çitler üretiyoruz. Özellikle bazı özel günlerde yaptığımız figürlerimiz var; yılbaşı ile alakalı, kadınlar günü ile alakalı, 23 Nisan`la alakalı. Tabi belediyemiz bugünleri de unutmuyor. Bugünler için de özel çalışmamız olabiliyor. Kaynak atölyemiz var. Orası ile koordineli çalışıyoruz. Yaptığımız bankın, kamelyanın profil kısmını hallediyorlar, biz de ahşap kısmını, montajını hazırlıyoruz. Bir bütün olarak çalışıyoruz. Marangozhanede  5, kaynak atölyesinde 4 tane ustamızla beraber çalışıyoruz. Hepsi canı gönülden severek, isteyerek çalışıyorlar. Güzel bir çalışma oluyor. İyi şeyler çıkıyor.” 

“HALKIN ORTAK KULLANDIĞI BİRÇOK NOKTADA BÜYÜKŞEHİR OLARAK ESERLERİMİZİ GÖREBİLİRSİNİZ”

Yaptıkları ürünleri kent genelinde gördüklerinde mutlu olduklarını kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bana ve yakınlarıma ‘Burayı siz mi yaptınız? Bunları siz mi koydunuz?  diye soruyorlar. Çünkü gerçekten Mersin`i gezerken görüyoruz, Büyükşehirin emeği çok fazla var. Bizim yaptığımız üretimler var. Her gittiğimiz yerde banktı, kamelyaydı, piknik masasıydı; görüyoruz. Bir de bunu sadece park olarak düşünmeyin. Okullarda, sağlık ocaklarında, sosyal tesislerde, halkın ortak kullanabileceği birçok noktada bizim Büyükşehir olarak eserlerimizi görebilirsiniz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA