29 Mayıs 2024 Çarşamba

12:21   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ: "SOKAK HAYVANLARıYLA İLGILI TASLAK MECLIS`E ULAŞTı"   10:31   AVUKATLAR ``CMK TARIFESINE`` TEPKILI   10:01   SOKAK HAYVANLARıNıN UYUTULMASı HAZıRLıĞıNA HAYVANSEVERLER TEPKILI   09:49   “MERSIN ATıK SU YÖNETIMI VE EKOLOJIK DENGE PROJESI” GÜÇLENIYOR   01:51   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN KARARıYLA MEB, TÜRKIYE MAARIF VAKFı`NA 2024 YıLıNDA 5 MILYAR 702 MILYON TL`YE KADAR KAYNAK AKTARABILECEK   23:45   SAFRANBOLU`DAKI OKULLARA "TASARRUF TEDBIRI" YAZıSı: "ÇAY MAKINELERINI KULLANMAYıN"   22:54   ÖZGÜR ÖZEL, AB ÜYESI ÜLKELERIN BÜYÜKELÇILERI ILE BIR ARAYA GELDI   21:52   İSIAS OTELI DAVASıNDA 4 KIŞI HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI... ADALET ARAYAN AILELER, "BU KARARı OLUMLU KARŞıLıYORUZ"   21:02   ODTÜ`DE ÖĞRENCILERIN DEVRIM STADYUMU`NDA YAPACAĞı ŞENLIĞI ENGELLEME ÇABASı CHP HEYETINE TAKıLDı   19:36   CHP`NIN "MESEM`LERDEKI IŞ CINAYETLER ARAŞTıRıLSıN" ÖNERISI AKP VE MHP MILLETVEKILLERININ OYLARıYLA REDDEDILDI   18:14   ALI MAHIR BAŞARıR: “ULAŞTıRMA BAKANı, BIR AYıBıNı AÇıKLAMAK IÇIN ÇOK DAHA BÜYÜK BIR AYıP YAPTıĞıNı ITIRAF ETTI”   18:11   KıLıÇDAROĞLU DEMIRTAŞ`ı ZIYARET ETTI: “DEMIRTAŞ DıŞARıDA OLSAYDı TERÖR OLAYLARı BITERDI”   17:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “İLK SEÇIMLERDE PARTIMIZI IKTIDARA TAŞıYACAĞıZ"   17:10   TBMM İLIÇ MADEN KAZASıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU`NA SUNUM YAPAN PROF. DR. CANDAN GÖKÇEOĞLU: "4. LIÇ FAZıNDA DAHA ÖNCE DE BIR KAYMA OLDU. BEN OLSAM BUNU DIDIKLERDIM"   16:10   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, ŞIMŞEK`I ELEŞTIRDI   15:05   1 MAYıS TUTUKLULARıNıN AILELERI TBMM ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı   14:25   ÖĞRETMENLERIN TBMM ÖNÜNDEKI NÖBETI ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE...   12:05   "ETKI AJANLıĞı" DÜZENLEMESINE TEPKILER SÜRÜYOR...   11:25   CHP HEYETI, BURDUR`DA   11:19   ÖZGÜR ÖZEL, GEZI EYLEMLERININ 11’INCI YıLı DOLAYıSıYLA PAYLAŞıM YAPTı  
 
     
   

SOL PARTİ`DEN KILIÇDAROĞLU`NA ZİYARET... İSMAİL HAKKI TOMBUL: “TÜM MUHALİF KESİMLERİN TALEPLERİNİ GÖREN BİR MÜCADELE SÜRECİNİN ÖRGÜTLENMESİ ÖNEMLİ”


Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi İsmail Hakkı Tombul, parti yöneticileriyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu ziyaret etti. Tombul, ziyaretinin ardından “Bedelini bütün toplum kesimlerinin ödeyeceği hatayı yapmaya hiç kimsenin lüksü yok, hakkı da yok. Bu dönemde hem parlamento içinde hem de parlamento dışında herkesin bir arada bu rejimin aşılması için, toplumun en az yüzde 50`sinin taleplerini ifade eden, tüm muhalif kesimlerin emekçilerin, ezilenlerin, Kürtlerin, Alevilerin bütün taleplerini gören bir mücadele sürecinin örgütlenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

Tarih : 2 Şubat 2023 Perşembe 16:05   Okunma : 644

Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi İsmail Hakkı Tombul, parti yöneticileriyle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu ziyaret etti. Tombul, ziyaretinin ardından “Bedelini bütün toplum kesimlerinin ödeyeceği hatayı yapmaya hiç kimsenin lüksü yok, hakkı da yok. Bu dönemde hem parlamento içinde hem de parlamento dışında herkesin bir arada bu rejimin aşılması için, toplumun en az yüzde 50`sinin taleplerini ifade eden, tüm muhalif kesimlerin emekçilerin, ezilenlerin, Kürtlerin, Alevilerin bütün taleplerini gören bir mücadele sürecinin örgütlenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sol Parti Başkanlar Kurulu üyeleri İlknur Başer, İsmail Hakkı Tombul ve MYK üyesi Mehmet Soğancı`yla CHP Genel Merkezi`nde bir araya geldi.

İsmail Hakkı Tombul, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye çok kritik bir eşikte. Yaklaşık 20 yıldır, AKP eliyle Türkiye`de yeni bir rejim inşa edildi. Bu rejimde; emekçilerin yoksulluğu, eğitim ve sağlık hakkının ortadan kaldırılması, laikliğin tasfiye edilmesi ve itiraz eden tüm toplumsal muhalif kesimlerin baskı ile zor ile sindirilmeye çalışılması, çok önemli bir handikap yarattı. Türkiye toplumunun yüzde 60`a yakını, artık bu iktidardan kurtulmak istiyor. Böyle bir iktidarla, böyle bir ülkede yaşamak istemiyoruz, diyor.

Ama bunu söylerken de böyle bir dönemde; yaşadığı sorunların bütün toplumsal taleplerin de sahiplenildiği bir sürecin işletilmesini istiyor. Biz Sol Parti olarak bugün; hem Cumhuriyet Halk Partisi`ni ve Sayın Genel Başkanını ziyaret ettik. Pazartesi günü, Halkların Demokratik Partisi`ni ziyaret edeceğiz. Bütün partileri de ziyaret ederek bir çağrıda bulunmak istiyoruz.

Bu dönemde sonucunu bütün toplum kesimlerinin, bedelini bütün toplum kesimlerinin ödeyeceği hatayı yapmaya hiç kimsenin lüksü yok, hakkı da yok. Bu dönemde hem parlamento içinde, hem de parlamento dışında herkesin bir arada bu rejimin aşılması için; toplumun en az yüzde 50`sinin taleplerini ifade eden, tüm muhalif kesimlerin emekçilerin, ezilenlerin, Kürtlerin, Alevilerin bütün taleplerini gören bir mücadele sürecinin örgütlenmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Kuşkusuz seçim çok önemli. Seçimden sonra da bu tahribatın geriye döndürülmesi, bizden alınanların tekrar halka kazandırılması da güçlü bir mücadeleyi gerektiriyor. Bu mücadele de sol, sosyalist hareketin güçlendirilmesinden, emekçilerin güçlendirilmesinden geçiyor. Biz parti olarak ziyaretimizde hiçbir biçimde, bir talepte bulunmadan bu sorumluluğu, bu riski hatırlatma; herkesin tekrar düşünmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.”

Tombul, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun adaylığı ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

“Biz, ısrarla adayın isminden çok adayın hangi süreçte ve hangi taleplerle ortaya çıkacağını, mücadele sürecinde, seçim sürecinde de neyi savunacağını; Türkiye`deki emekçilerin, ezilenlerin, sol sosyalist yapının ziyaret edip, onları da gören bir mücadele süreci örgütleyecek mi buna bakıyoruz. Yoksa sadece isim değil. Önemli olan sürecin bütünlüklü işletilmesi.

Biz sürece bakacağız. Biz ısrarla, bütün ezilen toplum kesimlerinin taleplerinin sahiplenildiği bir süreçten bahsediyoruz. Bu süreç ancak, seçimi kazanabilir. Aksi takdirde, böyle bir süreç işletilmezse hem seçim hem de seçimden sonra ülkedeki halkın daha iyi günlerde yaşamasının kazanılmasının zor olacağını düşünüyoruz.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA