15 Haziran 2024 Cumartesi

17:06   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ; “AKDENIZ’DE ASFALT SORUNU YAŞAYAN TEK MAHALLEMIZ KALMAYACAK”   17:03   TARSUS’TA KARNE HEYECANı: BAŞKAN BOLTAÇ ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   17:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   16:57   TOROSLAR, KURBAN BAYRAMı’NA HAZıR   16:54   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI`NDEN SAHILLERDE ÜCRETSIZ ŞEZLONG VE ŞEMSIYE HIZMETI   14:27   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı, 2024 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   14:04   SILIFKE BELEDIYESPOR, TENIS BAHAR TURNUVASı DÜZENLEDI   13:04   AYŞE ATEŞ`TEN, TUNÇ VE YERLIKAYA`YA AÇıK MEKTUP   10:16   MERSIN`DE “DENIZ KAPLUMBAĞALARıNıN UYDU ILE İZLENMESI PROJESI” HAYATA GEÇIRILDI    10:12   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "EMEKLI MAAŞıYLA BıRAKıN KURBANı, SEBZE VE MEYVE BILE ALıNAMıYOR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, `AFET VE İMAR ÇALıŞTAYı` DÜZENLEDI   15:37   TOROSLAR’DA YAYLA YOLLARı BAKıMDAN GEÇIYOR   15:28   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı   15:22   TARSUSLU KURSIYERLER YAPTıKLARı ESERLERI SERGILEDI, BÜYÜK BEĞENI TOPLADı   14:36   ÇOCUKLARıN BAYRAMLıKLARı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:32   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT KONSEYI SEÇIMINE KATıLDı   14:22   CHP`LI PALA`DAN FAHRETTIN KOCA`YA HEMODIYALIZ SORUSU   12:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN DEVLET BAHÇELI`NIN İTTIFAK İSTEĞINE YANıT GELDI   11:40   GÜLCAN KıŞ: “ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLUNU ÇILE YOLU OLMAKTAN ÇıKARıN ARTıK ”  
 
     
   

OSMANİYE`DE TASMA ÜRETİP SATAN ESNAF: “KÖYDE HAYVAN KALMADI. ESKİDEN DAHA ÇOK SATILIYORDU, ŞİMDİ YOK”  


Osmaniye`de hayvan tasması üretip satan Kadir Kocabaş, köylerde eskisi gibi hayvan kalmadığı için köpek tasması satmaya başladığını ifade etti. Hamile hayvanların bile kesildiği belirten Kocabaş, “Daha önce köylerde, her köyde; meralarda hayvanlar olurdu. Şimdi kalmadı çok, hayvan işi bitti. Köyde hayvan kalmadı. Eskiden daha çok satılıyordu, şimdi yok” dedi.

 

Tarih : 3 Şubat 2023 Cuma 15:09   Okunma : 376

BURHAN DEMİRCİOĞLU  

Osmaniye`de hayvan tasması üretip satan Kadir Kocabaş, köylerde eskisi gibi hayvan kalmadığı için köpek tasması satmaya başladığını ifade etti. Hamile hayvanların bile kesildiği belirten Kocabaş, “Daha önce köylerde, her köyde; meralarda hayvanlar olurdu. Şimdi kalmadı çok, hayvan işi bitti. Köyde hayvan kalmadı. Eskiden daha çok satılıyordu, şimdi yok” dedi.

Osmaniye`de 44 yıldır inek, dana, koyun, keçi, at ve köpek gibi hayvanlar için yular, tasma ve hamut üretimi yapan 62 yaşındaki Kadir Kocabaş, işlerinin eskisi gibi olmadığını söyledi. Kadir Kocabaş şunları söyledi:

"44 seneden beri bu işi yapıyorum. Bütün burada gördüğünüz mamullerin hepsi kendi üretimimiz. İnek yularları, buzağı tasmaları, köpek tasmaları, inşaat önlükleri, atların hamutları…

Dolara zam geldiği zaman onlara da geliyor normal şekilde. Hani bugün aldığımızı yarın alamıyoruz. Şimdi hamile hayvanlar bile kesildi. Daha önce köylerde, her köyde; meralarda hayvanlar olurdu. Şimdi kalmadı çok, hayvan işi bitti. Her evde bir tane inek olurdu. Süt alırdı, yumurtası olurdu. Köylü buradan, yumurtayı sütü buradan götürüyor, yoğurdu buradan götürüyor, köyde hayvan kalmadı böyle. Eskiden daha çok satılıyordu şimdi yok. Şimdi köpek tasmaları falan çok rağbet şey o da derilerin parçalarını, gidiyorum deri topluyorum getiriyorum, deri parçalarından yapıyorum millete satıyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA