Mersin Mezitli Belediyesi, Kahramanmaraş`ta meydana gelen 7,4`lük depremin ardından zaman kaybetmeden harekete geçti. Belediye Başkanı Neşet Tarhan, deprem sonrası ilgili başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle toplantı yaparak kriz masası oluşturdu. Başta belediye hizmet binası ve bağlı birimler olmak üzere tüm gönüllü evleri, sosyal tesisler, Amfi Tiyatro ve Kültür Merkezi vatandaşların sığınabilmesi için açıldı.
Belediye bünyesinde benzeri durumlar için özel eğitim almış, görev yapan acil afet ekibi olası bir müdahaleye karşı hazır hale getirildi.
Deprem korkusu yaşayan çocuklar için de Mezitli Zabıta Müdürlüğü içerisinde bulunan Çocuk Kabul Birimi aktif hale getirilerek, uzmanlar ve Çocuk Gündüz Bakımevi öğretmenleri tarafından psikolojik destek başlatıldı.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, deprem sonrası ilgili başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle toplantı yaparak kriz masası oluşturdu. Daha sonra vatandaşların sığındığı tesislere giderek deprem korkusunu yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.
Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Tarhan, olası ihtiyaçların giderilmesi konusunda talimatlar verdi.
Mezitli Belediyesi olarak uzun yıllardır depreme hazırlık kapsamında çalışmaları düzenli olarak yaptıklarını hatırlatan Başkan Tarhan, bu çalışmaların hızlı hareket kabiliyeti sağladığının altını çizdi.
Başkan Tarhan, “Deprem, sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın bir gerçeği. Maalesef en acı yönünü bir kez daha görmek durumunda kaldık. Umarım en kısa sürede enkaz altında bulunan tüm vatandaşlarımıza sağ salim bir şekilde ulaşılır. Maalesef ülke olarak olabilecek en zor şartlarda depreme yakalandık. Kış şartlarının en yoğun olduğu, ekonomik krizin en fazla hissedildiği bir dönemde yaşanan bu deprem maalesef ülkemizi son derece zor bir sürece sokmuştur. Tüm vatandaşlarımıza baş sağlığı diliyor yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.
İnsanların depreme her an hazır olması gerektiğini vurgulayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şöyle devam etti:
“Biz yıllardır bu gerçekten yola çıkarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Dolayısıyla yerel idareciler olarak buna hazırlıklı olmak da bizim görevimiz. Biz de ilk günden itibaren bununla alakalı çalışmalarımızı yaptık. Bu konuda farkındalık oluşturmak adına pek çok çalışma gerçekleştirdik. Tüm personelimize hizmet içi eğitim çalışması kapsamında ilk yardım ve deprem seminerleri verdik. Yine Deprem Simülasyon Tırı getirerek personelimizin ve vatandaşlarımızın deprem anını canlı olarak yaşamasını ve olası çözüm önerilerini uygulayarak görmesini sağladık. Vatandaşlarımızın olası depremde rahat şekilde ulaşabilmesi için farklı bölgelerimize deprem konteynerleri konumlandırdık. Deprem hazırlıkları kapsamında 31 deprem toplanma alanı belirleyerek bir ileri aşamaya taşıdık. Alanı hazır hale getirdiğimiz gibi yön ve uyarı tabelaları ile de deprem anında yaşanacak kargaşanın önünü kesmeyi amaçladık. Kentin farklı noktalarında deprem toplanma alanlarını gösteren yön tabelalarını yerleştirdik. Belediye olarak her vatandaşımızın depreme hazırlıklı olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."