2 Haziran 2024 Pazar

16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU   12:09   CHP`DEN ``ŞEHIT YAKıNı VE GAZILER`` TALIMATı   11:31   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ESKI BAŞBAKAN TANSU ÇILLER`E BAŞSAĞLıĞı DILEDI   11:17   MEZITLI BELEDIYESI, ARATOS SPOR TESISLERI`NDEKI TENIS KORTLARıNı YENILIYOR   09:48   ŞEHIR HASTANELERINE ULAŞıM SORUNUNA VATANDAŞLARıN TEPKISI SÜRÜYOR   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI, YAPıLARı YANGıNA KARŞı DENETLIYOR   09:32   TANSU ÇILLER’IN EŞI ÖZER ÇILLER VEFAT ETTI   14:52   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: "HER DOĞANA ANAYASA YAPARıZ, ERDOĞAN`A ANAYASA YAPMAYıZ"   13:13   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARı ESENLI’YI ZIYARET ETTI… “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"  
 
     
   

MALATYA`DA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILAN KARACA: "YAŞAM ALANLARI YOK, BİNALAR UN UFAK OLMUŞ”


Muhammed Atilla Karaca, depremin ardından gönüllü olarak Van`dan Malatya deprem bölgesine gitti. Karaca, “Başımıza gelen felaket, çok büyük bir felaket. Ekipler yetersiz, iş makineleri yetersiz, burada halen kalkmayı bekleyen enkazlar var. Biz enkazı 4 günde ancak kaldırabildik. Ekip olsa bile felaketin büyüklüğünden dolayı insanların sağ çıkma oranı çok düşük. Yaşam alanları yok, binalar un ufak olmuş durumda ve kolonlar hiç birbirini tutmamış” dedi.

 

Tarih : 11 Şubat 2023 Cumartesi 17:16   Okunma : 326

TUNAKAN YILDIRIM

Muhammed Atilla Karaca, depremin ardından gönüllü olarak Van`dan Malatya deprem bölgesine gitti. Karaca, “Başımıza gelen felaket, çok büyük bir felaket. Ekipler yetersiz, iş makineleri yetersiz, burada halen kalkmayı bekleyen enkazlar var. Biz enkazı 4 günde ancak kaldırabildik. Ekip olsa bile felaketin büyüklüğünden dolayı insanların sağ çıkma oranı çok düşük. Yaşam alanları yok, binalar un ufak olmuş durumda ve kolonlar hiç birbirini tutmamış” dedi.

Van`da işletmecilik yapan Muhammed Atilla Karaca, depremin ardından kendi imkanları ile Malatya deprem bölgesine gitti. Karaca, arkadaşlarının ve çevresinin gönderdiği yardımlarla aldığı yardım malzemelerini depremzedelere dağıttı. Karaca, aynı zamanda arama kurtarma çalışmalarına da katıldı.

Muhammed Atilla Karaca, Malatya`da yaklaşık 5 gündür şahit olduklarını ANKA Haber Ajansı`na aktardı.

"İŞ MAKİNALARI GELDİ BU SEFER OPERATÖR SIKINTISI BAŞLADI"

Malatya merkezde deprem sebebi ile yıkılan Güner sitesinin enkazındaki arama çalışmalarına katılan ve arama kurtarma çalışmalarının bittiğini belirten Karaca şunları söyledi:

"Başımıza gelen felaket çok büyük bir felaket. Ekipler yetersiz, iş makineleri yetersiz, burada hala kalkmayı bekleyen enkazlar var. Biz enkazı 4 günde ancak kaldırabildik. Ekip olsa bile felaketin büyüklüğünden dolayı insanların sağ çıkma oranı çok düşük. Yaşam alanları yok, binalar un ufak olmuş durumda ve kolonlar hiç birbirini tutmamış. Farklı noktalardan baktığınızda çok büyük eksiklikler var. İnsanlar ailelerini bekliyorlar ve hızlı müdahale edilmesini istiyorlar. Herkes kendi enkazının başında ve yardım çağrısında bulunuyor. İlk gün yaşadığımız problem iş makinasının eksik olmasıydı. Şu anda da yeterince iş makinası yok, çok fazla enkaz var. Bulunduğum bölge Malatya bölgesi ve Kahramanmaraş`ın, Hatay`ın onda biri büyüklüğünde bir felaket var burada. Ben diğer illeri düşünemiyorum biz burada bu imkânsızlıkları çekiyorsak eğer. İş makinaları geldi bu sefer operatör sıkıntısı başladı. Operatör 20 saat çalışıyor, dinlenmesi gerekiyor, yerine gelen adam onun kadar iyi çalışamıyor, enkazı dağıtıyor. Aileler sorumsuz çalışılmasını istemiyor. İkinci günde bu sıkıntıları yaşadık. Şu an iş makinası var ama operatör sıkıntılı.

"AFAD EKİPLERİNİN YEMEKLERİ BİLE GELMEMİŞTİ"

Türkiye`nin her yerinden toplanan yardımlar geldi fakat organizasyon sıkıntısı var. Büyük bir koordinasyon eksikliği var. Herkes her şeyi AFAD yönetsin istiyor ama yanımızdaki AFAD ekiplerinin yemekleri bile gelmemişti. 24 saat çalışmışlar benim arabama aldığım bir kutu kek, su ile adamları ayakta tutmaya çalışıyoruz burada. Her konuda büyük bir eksiklik var. Bir yerde yardım yok yazısı paylaşıldıktan sonra oraya binlerce yardım gidiyor. Suistimal eden insanlar var, defalarca aynı araçları görüyoruz yardım doldururken, müdahale edemiyoruz.

"YARDIM YAPILMASI GEREKENLERİN LİSTELENMESİ LAZIM"

Sizin bin kişi topladığınız tırı burada dağıtacak sadece 5-10 araç var. Yardım yapılması gerekenlerin tek tek listelenmesi lazım. Yardım edilenlerin listeden çıkarılması lazım. Çoğu köy çok sıkıntılı. Biz dün Yazıhan`a, Yağmurlu`ya, Akçadağ merkeze, Topsöğüt`e gittik. Burada yardıma muhtaç çok insan vardı. Sosyal medya üzerinden ulaşarak gittiğimiz bu yerlerde bir sıkıntı yaşamadım. Yardımlarının çok güzel şekilde olması gerektiği yerlere ulaştı. Bu sadece benim müdahalemle olacak şey değil. Burada o kadar çok tır var ki boşaltacak insan yok. Yazıhan`dan ulaşamadığımız köyler oldu, merkeze 45-50 km mesafede, karlar yolu kapatmış benim aracım girmiyor oraya. Oradan yardım çağrısı var, insanlar yolda kalmış. Çok büyük buranın sıkıntısı. Benim fikrim boşaltılması lazım Malatya`nın, Maraş`ın, Hatay`ın acilen. İşimiz çok zor. Her gün farklı bir eksiklik var, gönderdiğiniz yardımlarla birkaç köye daha gideceğim."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA