17 Mayıs 2024 Cuma

16:36   GÜLCAN KIŞ’TAN 19 MAYIS MESAJI   16:27   YAPAY ZEKAYA GÖRE EN GÜZELİ “TARSUS”!   16:21   MOTOKURYELER, ATA EMRE AKMAN İÇİN BİR ARAYA GELDİ   16:18   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN 19 MAYIS MESAJI   15:37   TASARRUF TEDBİRLERİYLE KAMUYA PERSONEL ALIMI SINIRLAMASI GETİRİLİNCE GENÇLER KPSS`YE HAZIRLANMAYI BIRAKMAYA BAŞLADI   14:58   VAHAP SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞITIM TÖRENİ`NE KATILDI... “HER ŞEY SİZİN İÇİN”   14:41   28 ŞUBAT DAVASI HÜKÜMLÜSÜ KOMUTANLAR TAHLİYE EDİLDİ   14:18   ALİ BABACAN, KOBANİ DAVASI KARARINI DEĞERLENDİRDİ   13:29   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI KARARI SONRASI ÜÇ İLDE BULUŞMA ÇAĞRISI...   12:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI   12:54   GÜLCAN KIŞ, GIDA FİYATLARININ DÜŞMESİ İÇİN ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN, NAKLİYECİNİN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İŞARET ETTİ   12:51   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN DOĞA TUTKUNLARINA MÜJDE    12:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER`DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI` MESAJI   09:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ORTOPEDİK ENGELLİLER BOCCE TURNUVASI’ TAMAMLANDI   08:42   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ   15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ERDEMLİ HALİ`NDE DEPREMZEDELERİ MİSAFİR ETMEYE BAŞLADI… HAZIRLIKLAR TAMAMLANDIĞINDA 3 BİN KİŞİ KONAKLAYACAK


Mersin Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinden kente gelen depremzedelerin bir kısmının barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Erdemli Hali`ni 3 bin kişinin konaklayacağı hale getiriyor. Erdemli Hali`nde belirli noktalardaki çalışmaların tamamlanmasının ardından misafir kabulüne başlanacak. 

 

Tarih : 12 Şubat 2023 Pazar 16:48   Okunma : 521

Mersin Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinden kente gelen depremzedelerin bir kısmının barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Erdemli Hali`ni 3 bin kişinin konaklayacağı hale getiriyor. Erdemli Hali`nde belirli noktalardaki çalışmaların tamamlanmasının ardından misafir kabulüne başlanacak. 

Merkezi Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma neden olan depremler nedeniyle yurtlarını terk eden depremzedelerin bir kısmı Mersin`e giderken; merkezde konukevi, yurt, fuar alanı ve anlaşma yaptığı bazı otellerde yurttaşların konaklamasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, yapımını tamamladığı Erdemli Hali`ni 3 bin kişinin kalabileceği şekilde hazırlıyor. Anamur`da ise özel bir firma, iş yeri binasını 250 kişinin kalabileceği uygun bir alan haline getirerek, yarın misafir kabulüne başlayacak. 

Büyükşehir Belediyesi`nin hazırladığı alanlarında barınmak isteyen depremzedelerin Mersin Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü`nden ‘Depremzede Belgesi` alması gerekiyor. Mersin`e gidecek depremzedelerin Alo 185 ve Teksin Mersin uygulamasından, şehir dışından gelecek olanların ise 444 8 185`ten barınma hizmetine erişim sağlaması gerekiyor. 

Büyükşehir`in Erdemli Koordinasyon Sorumlusu Vedat Uzunbağ, depremzedelerin barınabilecekleri alanlar üzerine çalışma yapıldığını aktarak, şunları söyledi:

“HER YAŞ KATEGORİSİNE GÖRE PSİKOLOJİK DESTEK VERECEĞİZ”

“Büyükşehir Belediye Başkanımız da henüz bitmiş ama kullanıma açılmamış Erdemli Sebze Hali Tesisleri`nin depremzedeler için geçici barınma yeri olarak kullanılabileceğini düşündü ve üzerinde çalışmamızı söyledi. Burada 105 adet iş yeri var. Bu iş yerlerinde insanlarımızın konaklamalarını sağlayacağız. Bu iş yerlerimizde ayrı ayrı üç tane oda olmakla beraber; mutfak, banyo, tuvalet, sıcak suyu da hazır. Günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları geniş bir alan var. Bununla birlikte bir yönetim odası, idare binamız var. İdare binamızda da farklı ebatlarda odalar var, konferans salonları var. Burada konaklayan insanlarımıza, konferans salonlarında her yaş kategorisine göre psikolojik destek vereceğiz, konferanslar vereceğiz.”

Erdemli Hali içerisinde insanların, yaşadıkları felaketi biraz da olsa unutabilmelerini sağlamak adına sosyal alanlar oluşturduklarını da sözlerine ekleyen Uzunbağ, şöyle devam etti:

“ÖNEMLİ OLAN ONLARI EVİNDE HİSSETTİRMEK“

“Voleybol sahası, basketbol sahası, mini futbol sahası, çocuk oyun parkı, insanların sosyalleşebileceği kafeteryalar oluşturuyoruz. Depremzedeler buraya geldiğinde bir yere atılmış, itilmiş, kaderiyle baş başa bırakılmış bir halde olmayacak. Burada Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin onlar için sunduğu çok güzel imkanlarda faydalanacaklar. Önemli olan onları evlerinde gibi hissettirmek. Bu travmadan onları kurtarmak. Bütün amacımız bu. Biz burada insanları fazla sıkıştırmadan, yaklaşık 3 bin kişiyi misafir edebileceğiz. 3 bin kişi diyorum ben ama yine de inşallah bu sayıya ihtiyaç olmaz. Kapasiteyi artırabilecek gücümüz var. Çünkü alanımız son derece geniş. Altyapısı hazır; kanalizasyonu, içme suyu, elektriği hiçbir sıkıntısı yok, ısınmada sorunlar olmayacak. Biz burada insanlara Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin ve Akdeniz`in sıcak insanlarının sıcak kolunu açmış ve misafir etmiş olacağız.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA