29 Eylül 2024 Pazar

21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"  
 
     
   

MALATYA`DA EVİNE HIRSIZ GİREN DEPREMZEDE: "SADECE EŞYALARIMIZ DEĞİL, ANILARIMIZ DA GİTMİŞ"


Malatya`da yaşayan ve depreme ailesiyle birlikte evinde yakalanan Celal Güler, bir süre kaldığı Antalya`dan döndükten sonra eşyalarını almak için ağır hasarlı evine gittiğinde eşyalarının çalındığını fark etti. Güler, "Büyük bir şok yaşadık. Sadece eşyalarımız değil, anılarımız da gitmiş. Biz, Malatya`yı sevdiğimiz için döndük ama boşuna mı döndük" dedi.

 

Tarih : 13 Nisan 2023 Perşembe 12:43   Okunma : 320

Malatya`da yaşayan ve depreme ailesiyle birlikte evinde yakalanan Celal Güler, bir süre kaldığı Antalya`dan döndükten sonra eşyalarını almak için ağır hasarlı evine gittiğinde eşyalarının çalındığını fark etti. Güler, "Büyük bir şok yaşadık. Sadece eşyalarımız değil, anılarımız da gitmiş. Biz, Malatya`yı sevdiğimiz için döndük ama boşuna mı döndük" dedi.

Kahramanmaraş merkezli birinci depreme evinde ailesiyle birlikte yakalanan Celal Güler, hemen dışarı çıktı. İkinci depremde dışarıda olan Güler Ailesi, üç gün bir fabrikada kaldı. Daha sonra ailesiyle birlikte Antalya`ya giden ve orada bir akrabasının evinde kalan Celal Güler, Malatya`ya geri döndü. Battalgazi ilçesinde bulunan Altunbaşak Sitesi`nde ikamet eden Celal Güler, bazı eşyalarını almak için ağır hasarlı olan binaya girdi. Evininin kapısının açık olduğunu gören Güler, içeriye girdiğinde buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinası, kombi, klima, petek ve bazı özel eşyalarının çalındığını gördü. Soluğu emniyette alan ve şikayetçi olan Güler, bir sonraki gün evine gittiğinde kapının yine açık olduğunu gördü.

"SADECE EŞYALARIMIZ DEĞİL, ANILARIMIZ DA GİTMİŞ"

Celal Güler, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Birkaç gün fabrikada kaldıktan sonra, Antalya`daki otel ve yurtların kapılarını depremzedelere açtığını söylediler. Uçakla Antalya`ya gittik. Antalya`da bir akrabamım evine gittim. Malatya`yı çok sevdiğimiz için geri döndük. Eşyalarımızı çıkarıp bir yere koymak istedik, ancak evimi talan etmişler. Buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinası, kombi, petekler, özel eşyalar, oğlumun takım elbiseleri ve eşimin eşyalarını almışlar. Büyük bir şok yaşadık. Sadece eşyalarımız değil, anılarımız da gitmiş. Biz, Malatya`yı sevdiğimiz için döndük ama boşuna mı döndük? Benim evim sekizinci katta, o eşyaları 3-4 saatte ancak indirebilirlerdi. En az 5-6 kişi indirebilirdi, çünkü asansör çalışmıyor. İlk seferinde yaşadığım şoktan sonra ikinci kez geldiğimde, kilitlediğim kapı yine açıktı. Dün kapıyı kapattık, bugün yine açıktı. Sanki birinci hırsız gitti, ikinci hırsız geldi. Demek ki Malatya`da hırsız bu kadar çoğalmış. Devletin buna bir el atması lazım. Bizim hayatımız bitti, evimiz ve dükkanımız gitti. Sevdiğimiz Malatya`mızı yeniden kalkındırmak için döndük, esnafız ama hiçbir şey ortada yok."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA