27 Kasım 2024 Çarşamba

16:32   SEMRA DINÇER: "BUGÜN BURADA AÇTıĞıMıZ TEMSILI KEFENI KADıNLAR ÇANTASıNDA TAŞıYOR HABERINIZ VAR Mı?"   16:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, AKDENIZ ILÇESININ ÜÇ MAHALLESINDE KANALIZASYON SORUNUNU ÇÖZECEK   15:42   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN KARARıNA TEPKI   14:38   DİSK BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: ``ONURLU YOLDAŞLARıMıZDAN BIZIM ZERRE ŞÜPHEMIZ YOK, BU SÜRECI HEPIMIZE YÖNELIK BIR SALDıRı OLARAK GÖRÜYORUZ``   13:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, KARDA MAHSUR KALAN VATANDAŞLARıN VE HAYVANLARıN IMDADıNA YETIŞIYOR   12:39   ATO BAŞKANı BARAN`DAN YERLI ÜRÜN TERCIHI ÇAĞRıSı   11:54   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN ILE BIRLIKTE ESAD ILE GÖRÜŞMEYE GITMEYE VARıM”   11:21   AYLIN NAZLıAKA: “3 ARALıK DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ KAPSAMıNDA 81 ILDEN GELECEK GÖRME ENGELLI SATRANÇ OYUNCULARı ARASıNDA MÜSABAKALAR GERÇEKLEŞTIRILECEK”   11:20   TEĞMENLERE DESTEK MESAJı PAYLAŞAN SAVCı ÇAĞLAYAN, HSK TARAFıNDAN AÇıĞA ALıNDı   10:41   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN 2025 YıLı BÜTÇESI 27 MILYAR 500 MILYON TL OLARAK BELIRLENDI   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN FIZIKI YETERLILIK SıNAVı HAZıRLıK KURSLARı ILE GENÇLER SıNAVLARA HAZıRLANıYOR   16:13   NASUH MAHRUKI`NIN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ...   15:55   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: KREŞ AÇMAYA DEVAM EDECEĞIZ   15:17   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: " ŞEHIT AILELERININ VE GAZILERIN `EVET` DEMEDIĞI HIÇBIR ŞEYE EVET DEMEYECEĞIZ"   14:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN TUNÇ`A: "BENIM MUHALEFETIMI TERBIYE EDECEKSIN ÖYLE MI? SENIN DE SANA O TALIMATı VERENIN DE ALNıNı KARıŞLARıM DA SANA MINNET ETMEM"   14:32   AKDENIZ BELEDIYESI KADıN DANıŞMA MERKEZI YENIDEN HIZMETE AÇıLDı   14:28   TOROSLAR’DA VEZNELER BU HAFTA SONU HIZMET VERMEYE DEVAM EDECEK   14:07   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... DEM PARTILI OLUÇ: "ORTADOĞU`DA BIR KÜRT-TÜRK ITTIFAKıNıN KURULMASı GEREKIYOR"   14:05   YENIDOĞAN ÇETESI DAVASı.... HEMŞIRE ECEM KOÇ: DOKTOR OLMADıĞı IÇIN HEMŞIRELER OLARAK MÜDAHALE ETTIK   12:44   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP`LI CEYLAN: ‘MUSTAFA KEMAL`IN ASKERLERIYIZ` IFADESI KIMI, NIYE RAHATSıZ EDIYOR  
 
     
   

AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI BÜYÜKELÇİ NİKOLAUS MEYER-LANDRUT: “BİRÇOK ORTAK PROJEYLE AB İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ KÜLTÜREL VE BİLİMSEL KÖPRÜLERE YENİLERİNİ EKLEDİK”


Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, `Dünya Kültür Mirası Günü` dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Birçok ortak proje ile AB ile Türkiye arasında kurulan kültürel ve bilimsel köprülere yenilerini ekledik” diyerek ortak kültürel mirasa destek olacakları mesajını verdi.

 

Tarih : 19 Nisan 2023 Çarşamba 19:39   Okunma : 481

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, `Dünya Kültür Mirası Günü` dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Birçok ortak proje ile AB ile Türkiye arasında kurulan kültürel ve bilimsel köprülere yenilerini ekledik” diyerek ortak kültürel mirasa destek olacakları mesajını verdi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Dünya Kültür Mirası Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. "Birçok ortak proje ile AB ile Türkiye arasında kurulan kültürel ve bilimsel köprülere yenilerini ekledik” diyen Meyer-Landrut, destek verdikleri projelere ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"AB yıllardır Türkiye`de pek çok kültürel miras projesini destekliyor. Bu projeler arkeolojik alanlar, anıtlar ve doğal zenginlikler gibi somut kültürel mirastan dil, müzik, dans ve sanat gibi somut olmayan mirasa uzanan geniş bir yelpazeye yayılıyor. Ayrıca AB, şubat ayında yaşanan yıkıcı depremlerin ardından Türkiye`nin kültürel mirasını koruma çabalarının öneminin de farkında.

AB`NİN DESTEKLEDİĞİ TÜRK ARKEOLOJİ VE KÜLTÜREL MİRAS ENSİTÜSÜ, TÜRKİYE`DEKİ ARKEOMETRİ LABORATUVARINA SAHİP İLK İNSTİTÜ

AB`nin finansal olarak desteklediği projelerden biri olan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi`nin ortaklığıyla yürütülüyor. Enstitü, Türkiye`deki arkeometri laboratuvarına sahip ilk enstitü statüsünde.

ADIYAMAN`DA TURİZM SEKTÖRÜNÜ CANLANDIRMA PROJESİ

AB destekli bir diğer proje ise Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Adıyaman`da gerçekleştiriliyor. Proje dünyaca ünlü Nemrut Dağı Milli Parkı`na sahip ve vaktiyle tarihi Kommagene Krallığı`nın bulunduğu Adıyaman ili ve ilinin turizm potansiyelini geliştirmeyi amaçlıyor.

SİNOP TARİHİ CEZAEVİ

AB, Türkiye`nin Karadeniz bölgesindeki tarihi incilerinden biri olan Sinop Tarihi Cezaevi yenileme projesini de destekliyor. Cezaevinin kurulduğu kalenin surlarının da yakında restore edileceği proje kapsamında, alanın bu yıl ziyarete açılması bekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ayrıca Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi`nin UNESCO Dünya Mirası listesine alınmasını hedefliyor.

`İZMİR`DE KÜLTÜREL MİRAS YAŞIYOR`

Kentimiz İzmir Derneği, İtalya`dan Katanya Üniversitesi ve Santagata Vakfı ile Yunanistan`dan Asia Minor Aigaleo Derneği`nin ortaklarından olduğu İzmir`de Kültürel Miras Yaşıyor Projesi, İzmir Kemeraltı`ndaki Smyrna Agorası ve Yahudi Mahallesi`ne odaklanan kültürel mirası koruma ve tanıtma projesine AB desteği alıyor. AB ve Kentimiz İzmir Derneği aynı zamanda İzmir Musevi Cemaati Vakfı tarafından yürütülen bir kültürel miras projesine de destek veriyor. Hevra ve Foresteros sinagoglarının restorasyon planları hazır. Signora Sinagogu`nda basit onarım çalışmaları yapılıyor. Bu iki kurum Kapsayıcı Liderlik yoluyla İzmir Yahudi Cemaati`ni güçlendirmeyi amaçlayan Despertar İzmir (Ladino dilinde Uyanış) adlı başka bir projeyi de birlikte yürütüyor. AB`nin İzmir`de finanse ettiği bir diğer proje de kültürel mirasın sivil toplum aracılığıyla korunmasını destekliyor.

21 PROJE FİNANSE EDİLDİ

Ayrı bir hibe programı ise Türkiye ve AB`deki sivil toplum kuruluşları arasında sınır ötesi diyalogları, ağ oluşturmayı ve ortaklıklar kurmayı destekledi. Bu program ile sinema, belgesel yapımı, kent tarihi, tasarım, kültürel rotalar, geleneksel İslam sanatı, hikâye anlatımı ve sözlü tarih, ahşap miras, eski eserlerin restorasyonu, giyim, fotoğrafçılık, kukla tiyatrosu ve arkeoloji alanlarındaki 21 proje finanse edildi.

2018 KÜLTÜREL MİRAS YILI

AB Delegasyonu tarafından hazırlatılan 2018 tarihli “Tohum” belgeseli, medeniyetin temel tohumu buğdayın Anadolu`dan Avrupa`ya uzanan yolculuğunu anlatıyor. Belgesel şimdiye kadar doğru olduğu kabul edilen bazı bilgilerin artık bilimsel araştırmalarla elde edilen yeni veriler ışığında değiştiğini ortaya koyuyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA