2 Haziran 2024 Pazar

16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU   12:09   CHP`DEN ``ŞEHIT YAKıNı VE GAZILER`` TALIMATı   11:31   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ESKI BAŞBAKAN TANSU ÇILLER`E BAŞSAĞLıĞı DILEDI   11:17   MEZITLI BELEDIYESI, ARATOS SPOR TESISLERI`NDEKI TENIS KORTLARıNı YENILIYOR   09:48   ŞEHIR HASTANELERINE ULAŞıM SORUNUNA VATANDAŞLARıN TEPKISI SÜRÜYOR   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI, YAPıLARı YANGıNA KARŞı DENETLIYOR   09:32   TANSU ÇILLER’IN EŞI ÖZER ÇILLER VEFAT ETTI   14:52   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: "HER DOĞANA ANAYASA YAPARıZ, ERDOĞAN`A ANAYASA YAPMAYıZ"   13:13   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARı ESENLI’YI ZIYARET ETTI… “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"  
 
     
   

GAZETECİLER BARIŞ PEHLİVAN VE CANAN COŞKUN, “TERÖRLE MÜCADELEDE GÖREV ALAN KİŞİLERİ HEDEF GÖSTERMEK” SUÇLAMASIYLA YARGILANDIKLARI DAVADAN BERAAT ETTİ


Gazeteciler Barış Pehlivan ve Canan Coşkun, `terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek` suçlamasıyla yargılandıkları davadan beraat etti.

 

Tarih : 13 Haziran 2023 Salı 13:18   Okunma : 461

SİNEM NAZLI DEMİR

Gazeteciler Barış Pehlivan ve Canan Coşkun, `terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek` suçlamasıyla yargılandıkları davadan beraat etti.

Gazeteciler Barış Pehlivan ve Canan Coşkun, hakim Akın Gürlek`in şikayeti üzerine `terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek` suçlamasıyla yargılandıkları davanın karar duruşması bugün İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı.

SAVCI, COŞKUN VE PEHLİVAN`IN CEZALANDIRILMASINI TALEP ETMİŞTİ

Duruşmaya tutuksuz sanık Canan Coşkun ve taraf avukatları katılırken, tutuksuz sanık Barış Pehlivan gelmedi.

Bir önceki duruşmada savcı, gazetecilerin haber verme niteliğindeki düşünce açıklama sınırlarını ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını ve hakim Akın Gürlek`i terör örgütlerine hedef gösterdiklerini iddia ederek gazetecilerin cezalandırılmasını talep etmişti.

"SUÇ İŞLEMEDİM, İŞİMİN GEREĞİNİ YAPTIM"

Duruşmada esas hakkında savunma yapan Coşkun, “Daha önce de aynı suçlamayla yargılandım ve beraat ettim. Suç işlemedim. Kamuoyunu bilgilendirmek adına işimin gereğini yaptım. Vereceğiniz karar anayasayı sistematik olarak ihlal eden hakimin yanında mı, yoksa gazeteciliğin yanında mı olacağınızı gösterecek. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Avukat Abbas Yalçın, müvekkilinin anayasal hakkını kullandığını ifade ederek Coşkun`un beraatini talep etti.

"MAHKEME, COŞKUN VE PEHLİVAN`IN BERAATINA KARAR VERDİ"

Barış Pehlivan`ın avukatı Hüseyin Ersöz de Akın Gürlek`in kamuoyuna yansımış bir kişi olmasından dolayı pek çok habere konu olduğunu belirterek “Müvekkil, halkın haber alma özgürlüğü ve kamu yararı çerçevesinde hareket etmiştir. Beraat talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, gazetecilerin üzerine atılı fiilin kanunda suç olarak tanımlanmadığına kanaat getirerek Canan Coşkun ve Barış Pehlivan`ın beraatına hükmetti.

İDDİANAMEDEN

İddianame savcısı, Canan Coşkun`un 29 Aralık 2021 tarihinde şahsi hesabından paylaştığı ve Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) davasının iddianamesinin detaylarını içeren haberinin linkinin yer aldığı tweet ile; Pehlivan`ın ise Halk TV`deki `Açıkça` programının 12 Aralık ve 30 Aralık 2021 tarihlerindeki yayınlarında söylediği sözler ile “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü`yle bağlantılı olduğu değerlendirilen DİAYDER`e özellikle vurgu yaparak Akın Gürlek`i PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü`ne hedef gösterdiklerini iddia etmişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA