14 Mayıs 2024 Salı

16:50   TARSUS BELEDİYESİ PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMİ VERİLDİ   16:45   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, ENGELLİLER HAFTASI’NDA ÖZEL BİREYLERLE PİKNİK YAPTI   12:26   YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÜRETTİĞİ ORGANİK SOLUCAN GÜBRESİNİ ÇİFTÇİLERE ULAŞTIRIYOR   11:41   MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MAYIS AYI OLAĞAN GENEL KURULU 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   11:38   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ, KENT GEZİSİ İLE MERSİN’İ GEZME VE GÖRME FIRSATI BULDU   11:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MAYIS AYI 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   18:54   TOROSLAR’IN MİLLİ GURURU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU   16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:39   CHP MYK, SOMA`DA TOPLANDI…    16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   15:18   İSTANBUL BOĞAZI BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI AKP`DEN CHP`YE GEÇTİ: BOĞAZIN TARİHİ VE DOĞAL MİRASINI KORUYACAĞIZ   12:59   GÜLNAR’IN TANITIMINA MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   11:44   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARINA KALDI, ÖMER KERKEZ 169 OY ALDI   10:20   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...  
 
     
   

ERKAN BAŞ: CAN, HATAY HALKININ SEÇİLMİŞ MİLLETVEKİLİDİR. ‘BEN ŞİMDİ ESİR TUTULUYORUM. MİLLETVEKİLLİĞİ GÖREVLERİMİ YERİNE GETİREMİYORUM` DİYE ASLA DÜŞÜNMEYECEK. O HÜCRESİNDEN BİLE HATAY`IN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYOR


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, “Can şu an itibarıyla Hatay halkının seçilmiş milletvekilidir. 600 milletvekilinin bir tanesidir. ‘Ben şimdi esir tutuluyorum. Milletvekilliği görevlerimi yerine getiremiyorum` diye asla düşünmeyecek. O hücresinden bile Hatay`ın sorunlarını gündeme getirmek için neler yapabileceğini şu anda çalışıyor. Soru önergelerine, araştırma önergelerine çalışıyor. Dikkat edin, kendisinin özgürlüğüyle ilgili gazetelerin, televizyonların yaptığı bütün röportajlarda aslında Hatay halkının sorunlarını mutlaka gündeme getirme derdini de görürsünüz” dedi.

 

Tarih : 17 Haziran 2023 Cumartesi 20:20   Okunma : 434

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, “Can şu an itibarıyla Hatay halkının seçilmiş milletvekilidir. 600 milletvekilinin bir tanesidir. ‘Ben şimdi esir tutuluyorum. Milletvekilliği görevlerimi yerine getiremiyorum` diye asla düşünmeyecek. O hücresinden bile Hatay`ın sorunlarını gündeme getirmek için neler yapabileceğini şu anda çalışıyor. Soru önergelerine, araştırma önergelerine çalışıyor. Dikkat edin, kendisinin özgürlüğüyle ilgili gazetelerin, televizyonların yaptığı bütün röportajlarda aslında Hatay halkının sorunlarını mutlaka gündeme getirme derdini de görürsünüz” dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay için Samandağ Halk Buluşması`nda konuştu. Baş, şunları söyledi:

“BİZ HİÇ TEREDDÜT ETMEMİŞTİK. HATAY`DA ORTAYA BÖYLE BİR İRADE ÇIKACAĞINA BAŞINDAN BERİ İNANIYORDUK”

“Bu iktidar, seçim dönemi boyunca esas olarak suçlarının üzerini örtmeye çalıştı. Bütün seçim faaliyeti işledikleri suçları, temize çekmek faaliyeti olarak işledi. Biz bir taraftan deprem bölgelerinde yaşadığımız acıları yatıştırmaya, onları dindirmeye çalışıyorduk. Bir taraftan yaşamı yeniden yaratmaya çalışıyorduk ama bir taraftan da ülkede bir seçim gerçekleşiyor. Tüm bu yaşadığımız acıların temel sebebi olan iktidara karşı da mücadele etmemiz gerekiyordu. Can, toplumsal mücadelelerin elinden geldiğince, gücü yettiğince hak mücadelelerinin içinde olmaya çalışan bir yoldaşımız, arkadaşımız. Biz hiç tereddüt etmemiştik. Hatay`da ortaya böyle bir irade çıkacağına başından beri inanıyorduk.

“BURADA AYAKTA KALAN, TESLİM OLMAYAN BİR HALK İRADESİ VAR”

Olmaz, yapılamaz denilen bir şeyi gerçekleştirdik. Cezaevindeki bir arkadaşımızı aday gösterdik ve o arkadaşımız hiç gitmediği bir seçim bölgesinde seçilerek bu süreçten bizi çıkarttı. Dolayısıyla önümüzdeki döneme bakarken biz, kuşkusuz yenilgilerimizden ders çıkartacağız. ‘Neden yapamadık?` sorusuna yanıt bulmaya çalışacağız. Ama unutmamamız gereken bir şey var. Burada ayakta kalan, teslim olmayan bir halk iradesi var. Bunun güçlenebileceğini, bu ülkenin geleceğini belirleyebilecek bir irade olarak şekillenebileceğini bu seçime biraz daha derin baktığımızda görebiliyoruz.

“‘BEN ŞİMDİ ESİR TUTULUYORUM. MİLLETVEKİLLİĞİ GÖREVLERİMİ YERİNE GETİREMİYORUM` DİYE ASLA DÜŞÜNMEYECEK”

Can, tam bir aydır hiçbir hukuki temeli olmayan bir biçimde esir tutuluyor. Can Atalay, şu anda devletin imkanlarını, olanaklarını elinde bulundurdukları için esir tutulan bir arkadaşımız. Ama buna rağmen çalışmalarına başlamış durumda. ‘Bizi şuraya kitlemeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyelim` diye de Can`ın kendisi söyledi. Bütün tartışmayı, ‘Can çıksın, Can`ı çıkartacağız. Onlar çıkartmayacaklar, biz çıkartacağız` buraya kitlemeye çalışıyorlar. Biz tabii ki bu hukuksuzluğa, akıl dışı uygulamaya karşı her yerde mücadele edeceğiz. Can hücresinde bu mücadeleyi de büyütecek. Aynı zamanda görevlerimizi yerine getirmek zorundayız. Can şu an itibarıyla Hatay halkının seçilmiş milletvekilidir. 600 milletvekilinin bir tanesidir. ‘Ben şimdi esir tutuluyorum. Milletvekilliği görevlerimi yerine getiremiyorum` diye asla düşünmeyecek. O hücresinden bile Hatay`ın sorunlarını gündeme getirmek için neler yapabileceğini şu anda çalışıyor. Soru önergelerine, araştırma önergelerine çalışıyor. Dikkat edin, kendisinin özgürlüğüyle ilgili gazetelerin, televizyonların yaptığı bütün röportajlarda aslında Hatay halkının sorunlarını mutlaka gündeme getirme derdini de görürsünüz. 

“BİZ HİÇBİR KOŞULDA HATAY HALKINI VEKİLSİZ BIRAKMAYIZ”

Can dışında 3 milletvekiliyiz. Kendi aramızda konuştuk. Mutlaka her hafta birimiz Antakya`da, Samandağ`da, Defne`de, İskenderun`da, Arsuz`da olacağız. Can çıkana kadar herhangi bir boşluk ortaya çıkmasın diye arkadaşlarımız o görevi üstlenecekler. Biz hiçbir koşulda Hatay halkını vekilsiz bırakmayız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA